Par poznamok.
Spotreba s kompresorom. Aspon ja som nepostrehol zvysenie pri normalnej jazde (bez boostu) dokonca mozem dat 6sty stupen ovela skor a auto taha....ak na to clovek stupa tak na drahe 25L/100km nebol problem

A ano je pravda,ze kompresor stale fuka, lenze....existuje nieco ako prepustaci ventyl, ktory sa zavieraz az po tom co v nasavani uz nie je podtlak=stupi sa poriadne na plyn.Vtedy sa ventil zavrie a kompresor zacne preplnat. Kym je otvoreny zatazuje motor menej ako klimatizacia.....
Spravne turbo zacina tlacit uz v nizkych otackach a moderne turba uz nieco ako turbo lag skoro ani nepoznaju.....
Extremne upravy...hmmm...ja mozem len tolko k teme,ze 2.0L zetec znesie s dobrou tune 11-12PSI bez zmeny suciastky(215koni na kolach)...ST170 motor asi 19PSI (tolko mal xalanisko co poznam 2 roky na focuse=360koni na kolach, kompresia stale 10.2:1) potom sa rozhodol vyskusat co znesie seriovy motor, vymenil turbo za vacsie a pri 380konoch na kolach mu povolili piestne kruzky inak vsetko bolo ok....
Co sa tyka pump. Aspon americke focusy do roku 2002 mali dost zle pumpy a kdo chce preplnat a ma 2002 a nizsi rocnik, ma menit za 2003+ pumpu alebo ST pumpu......tu v duale napriklad si davaju ludia do mustangov co sa zenu za vykonom. Kedze ale zetec atmosferak ma returnless fuel system, ludia baziaci za 350 a viac konami menia na return fuel system.
Clovek co mi robil program pre auto mal 700konoveho focusa, ktory robil 1/4 mile za 11sec. - mozno sa to zda pomaly,ale treba si uvedomit, ze to je predohrab a je problem preniest silu na vozovku.
Ak je niekdo sikovny, ma pristup k zvaracke atd, dokaze si urobit turbo system. Len netreba zabudat ze najdolezitejsia vec po tom je zmena programu v riadiacej jednotke inak.....BUM !