Záklopka palivovej nádrže

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Dudko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Záklopka palivovej nádrže

Příspěvek od Dudko » 24.12.2007 08:43

Pozdravujem vás priatelia,

Dnes ráno sa mi pri tankovaní stal nepríjemný problém. Keď som vyťahoval vonku z nádrže aditívum Castrol TDA, tak sa mi spriečil s kovovou záklopkou nádrže, vysadil ju z uloženia a celá záklopka mi spadla do hrdla nádrže ! Nemohol som ju nijako vytiahnuť, lebo je hlboko a voľným okom ju ani nevidno. Pozeral sa mi na to aj pumpár, ale nevedel to nijako vyriešiť. Nakoľko to blokuje ústie nádrže, tak sa mi nedalo "normálne" natankovať naftu nakoľko to vypína pištoľ. Musel som pištoľ povytiahnuť a tankoval som 50 litrov nafty pomaličky asi 15 min. Chcel som sa Vás opýtať čo by som mal robiť a či sa s tým dá nejakú dobu jazdiť ? Keby tá krytka spadla niekam do nádrže tak kašlem na ňu, ale obávam sa, že ostane v hrdle ak sú tam nejaké prepážky kôli zlodejom ? Ak spadne dole do nádrže môže sa tam niečo upchať ? Vopred vám ďakujem za rady a dúfam, že dnes na Štedrý Deň neostanem niekde vysieť v noci na ceste (hi)

Dudko
Ford Focus 2 (Hatchback), 1.6 TDCi Duratorq 66kW, Trend/Tango, r.v. 06/2007
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 24.12.2007 10:14

Koukám ,že máš auto nové v záruce ,tak bych to jel reklamovat a určitě bych jim NEŘÍKAL ,že jsi tam strkal ,něco jiného ,než tankovací pistol :wink: :wink:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 24.12.2007 10:40

No nevim.Kdyby ten uzávěr vyndali,tak se asi budou ptát,ne?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 24.12.2007 11:10

Ale podle toho co píše ,tak mu tam spadla jen ta záklopka a ne ten bazmek z toho aditiva :wink: a ptát se můžou ,prostě bude tvrdit ,že s tím nic nedělal a td ,no prostě bylo to špatně udělané z výroby ,protože tohle se normálně neděje ,aby něco padlo do nádrže ,natož hrdlo z nádrže :wink:

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 24.12.2007 11:22

Zaklopka ti prece vypadla pri vytahovani pistole a ne aditiva. Myslim, ze je kovova, a proto bude magneticka. Zkus ji zachytit poradne silnym feritovym magnetem a vytahnout. Dej pozor, abys tam nenechal i ten magnet. Muzes zkusit i tu spravnou cast magnetickeho zamku ke skrinkam.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 24.12.2007 11:33

Aha,tak já to nepochopil....Já myslel,že tam spadlo uzávěr od aditiva a ne,že tam spadla ta kovová záklopka co se odtáhne při zastrčení pistole.Tak pak bych šel na reklamaci jak psal Wolf2...

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 24.12.2007 12:29

Dudko, to aditivum tam prece nemusis strkat az za zaklopku. Mi tam tech cca 50-70ml protece pres zavrenou zaklopku.
Obrázek
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 24.12.2007 12:32

Teď už je zřejmě pozdě.... :?

Dudko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudko » 24.12.2007 13:16

Vďaka vám všetkým za odpovede.

To aditívum Castrol TDA má z boku na fľaši takú polopriehľadnú stupnicu a tak som ho vždy strčil celý do nádrže čo najkolmejšie a snažil som sa na stupnici odčítať kedy tam natečie tých 0.5 dcl (pomer 1:1000). Keď som to už ťahal vonku, tak sa to nejako spriečilo s tou kovovou záklopkou vysadilo ju "z pántov" a spadla rovno dnu do hrdla. Z fľašky od aditíva sa neoddelilo nič, len ten kus kovu z nádrže.
Vyskúšam to teda ešte vybrať nejakým magnetom, len dúfam, že mi tam dnu nespadne aj ten. Inak v tom hrdle budú asi nejaké prepážky proti zlodejom paliva, lebo inak by to spadlo až dnu do nádrže a nebol by problém s tankovaním. Hneď po sviatkoch sa objednám do servisu a budem dúfať, že mi za to nenaúčtujú nejakú horibilnú sumu (Ford Euromotor BB = 800,-Sk / montážna hodina na Ford Focus). Jasné že im nepoviem nič o aditívach a budem tvrdiť, že to tam spadlo po kontakte s tankovacou pištolou (hi).
Dnes večer po službe pôjdem asi 82km k Štedrovečernému stolu, tak len dúfam, že sa to niekde nesprieči, alebo že to niečo neupchá a neostanem niekde v zime stáť na ceste (?)
Je to v podstate malá až kozmetická porucha, ale znepríjemní to život a najmä prekvapí zvlášť u takéhoto výrobcu, ale kiež by všetky poruchy v budúcnosti boli len takéto malé (hi) Inak zatiaľ 14 tisíc km a maximálna spokojnosť.

Dudko
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 24.12.2007 14:30

Tak držim palce!Na to nikdo nepřijde jestli to bylo flašou :wink:

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 24.12.2007 14:45

Mi to taky vzdycky nateklo bez problemu pres zaklopku... S tim magnetem radeji opatrne, to uz by ti pak asi moc nechteli verit tu tankovaci pistoli. Ucpat to urcite nic nemuze, v nadrzi jsou jeste vselijake sitka, takze by to urcite nekde zustalo.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 24.12.2007 15:34

Plně souhlasím s Wolfem2. ( Jak taky jinak, že? :lol: :lol: :lol: ) Reklamovat a dělat ze sebe pitomce, že to bylo při tankování :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 24.12.2007 16:48

silverwolf píše:Plně souhlasím s Wolfem2. ( Jak taky jinak, že? :lol: :lol: :lol: ) Reklamovat a dělat ze sebe pitomce, že to bylo při tankování :wink:
Ó děkuji pánovi v červeném :lol: :lol: :lol: Jen mě zaráží, že takové věci se stávají u auta ,které nemá ani rok :cry: Asi to bude únava materiálu :lol: :lol:

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 24.12.2007 17:34

Dudko, ja mam v planu pro aditivum pouzit prazdou lahev od oleje do benzinu Husqvarna. Ma specialni zpusob davkovani, velmi jednoduchy a fungujici.
Obrázek
Obrázek

Dudko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dudko » 30.12.2007 02:27

Tak som bol s tým v piatok vo Forde u nás v Banskej Bystrici. Povedali mi, že tá záklopka je spadnutá úplne na spodku hrdla až na rozhraní nádrže kde ju zastavila druhá záklopka, ktorá je tam nainštalovaná. Vytiahnuť sa im to nepodarilo a je nutné vymeniť celé hrdlo nádrže (!) Objednali ho a malo by to príjsť tak cca. za 1 týždeň, ale skôr za 2 týždne kôli sviatkom. Potešujúce je, že sa to celé bude robiť v rámci záruky a nemalo by ma to stáť ani korunu, len ten čas čo tam budem čakať.
Technik vravel, že na Fordoch to ešte nezažil, ale v bývalej firme to už raz zažil na Audi A4 a tak mi celkom veril. Pýtal som sa ho načo to tam vlastne je, keď je ústie nádrže chránené tým plastovým krytom (?) Vraj je to tam kôli tomu aby sa nevylialo palivo pri dopravnej nehode a pri prevrátení auta na bok, či na strechu.

P.S. Moje pokusy s magnetom boli neúspešné nakoľko hrdlo nádrže je plastové len po ten prvý ohyb a ďalej je už kovové a tak sa tam magnet okamžite prichytil a už nešiel spustiť hlbšie.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“