Pneumatiky
- Mirek
- Nováček
Pneumatiky
Zdravím všechny majeitele Focuse.
Chci se zeptat na následujícíc. Podařilo se mi sehnat originál 16" litá kola na focuse a jsou tam pneumatiky 205/50. Tohle je tuším předepsaný rozměr pneumatiky na focuse.
Lze dát na tyto 16" litá kola i pneumatiky 195/55 nebo 195 / 50 nebo 205/55 ??? Nejraději bych tam dal 195/55, ale někde jsem se dočetl, že by sem zachovat poloměr obvodu kola, což by bylo těch xxx/50.
Poradíte mi?
Díky moc za rady.
Mirek
Chci se zeptat na následujícíc. Podařilo se mi sehnat originál 16" litá kola na focuse a jsou tam pneumatiky 205/50. Tohle je tuším předepsaný rozměr pneumatiky na focuse.
Lze dát na tyto 16" litá kola i pneumatiky 195/55 nebo 195 / 50 nebo 205/55 ??? Nejraději bych tam dal 195/55, ale někde jsem se dočetl, že by sem zachovat poloměr obvodu kola, což by bylo těch xxx/50.
Poradíte mi?
Díky moc za rady.
Mirek
- botsman
- Nováček
To Mirek
Jeden z výrobcem předepsaných rozměrů pneumatik pro Focus je skutečně 205/50/16 (je otázka, jestli tento rozměr máš uvedený v technickém průkazu).
Na šestnáctky kola bych ale jiný rozměr nedával. Jakmile použiješ pneumatiku "vyšší" než 50, dočkáš se nepříjemné změny jízdních vlastností. Na rovině to ani nepoznáš, ale jakmile trošku řízneš zatáčku, tak Ti to bude plavat a pokud budeš muset brzdit na nějakých příčných nerovnostech, tak Tě to rozhodí. Pokud by jsi použil výšku pneumatiky 45 a nižší, tak je to ježdění jako s motokárou - perfektně to sedí, brzdí, zatáčí ale cítíš každý hrbolek a podvozek dostává pořádně zabrat.
Takže pokud Ti můžu poradit - drž se předepsaných rozměrů abys neudělal z pohodového ježdění trápení.
Jeden z výrobcem předepsaných rozměrů pneumatik pro Focus je skutečně 205/50/16 (je otázka, jestli tento rozměr máš uvedený v technickém průkazu).
Na šestnáctky kola bych ale jiný rozměr nedával. Jakmile použiješ pneumatiku "vyšší" než 50, dočkáš se nepříjemné změny jízdních vlastností. Na rovině to ani nepoznáš, ale jakmile trošku řízneš zatáčku, tak Ti to bude plavat a pokud budeš muset brzdit na nějakých příčných nerovnostech, tak Tě to rozhodí. Pokud by jsi použil výšku pneumatiky 45 a nižší, tak je to ježdění jako s motokárou - perfektně to sedí, brzdí, zatáčí ale cítíš každý hrbolek a podvozek dostává pořádně zabrat.
Takže pokud Ti můžu poradit - drž se předepsaných rozměrů abys neudělal z pohodového ježdění trápení.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
- Mirek
- Nováček
Moc díky za reakci. zrovna včera jsem viděl Focuse na elektronech a gumách s rozměrem 205/50 R16...dokonce ty samé elektrony co jsem si sehnal a půjdu do toho předepsaného rozměru.
Bál jsem se, aby guma moc nevyčuhovala přes blatníky, ale jak jsem to včera viděl, takje to v pořádku. Ono je to dáno elektronem a ne gumou, jak moc bude přesahovat přes blatníky. Jelikož mám origoš Ford elektrony 16", tak to nepřesahuje a to jsem fakt rád.
Nechci, aby auto nějak zbytečně provokovalo a upoutávalo pozornost neneahcvců.
Díky tedy moc za radu..ještě se rozhoduju mezi Continental Premium Contact a Bridgestone Turanza, ale to už bude na mě .o)
Mirek
Bál jsem se, aby guma moc nevyčuhovala přes blatníky, ale jak jsem to včera viděl, takje to v pořádku. Ono je to dáno elektronem a ne gumou, jak moc bude přesahovat přes blatníky. Jelikož mám origoš Ford elektrony 16", tak to nepřesahuje a to jsem fakt rád.
Díky tedy moc za radu..ještě se rozhoduju mezi Continental Premium Contact a Bridgestone Turanza, ale to už bude na mě .o)
Mirek
- Focusini
- Junior
- botsman
- Nováček
Já jsem kukpoval na zimu jetý plecháče 14 z mondea - teď nevím do kolikátého roku mělo mondeo čtyři díry. Vyšlo to 500 za kus. K tomu musíš koupit matky, protože jestli máš elektrony, tak matky na elektrony mají jinačí úhel konusu a na plecháčích nesedí plochou. Cena matky cca 30Kč. Jinak cena nového disku je kolem 1300 a krát čtyři to už je pálka.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
-
- Test driver
pneu
Mirek......Bridgestone jazdim aj ja 205/50/16.Nie sice typ Turanza,ale Potenza RE 720. Spokojnost maximalna.....este ma nesklamali.Ak by si sa pozrel na testy pneu,zistis,ze Bridgestone su momentalne jedny z naj pneu vo viacerych rozmerovych kategoriach.
quote="Mirek"]Moc díky za reakci. zrovna včera jsem viděl Focuse na elektronech a gumách s rozměrem 205/50 R16...dokonce ty samé elektrony co jsem si sehnal a půjdu do toho předepsaného rozměru.
Mirek[/quote]
quote="Mirek"]Moc díky za reakci. zrovna včera jsem viděl Focuse na elektronech a gumách s rozměrem 205/50 R16...dokonce ty samé elektrony co jsem si sehnal a půjdu do toho předepsaného rozměru.
Mirek[/quote]
-
- Test driver
pneu
Mirek......Bridgestone jazdim aj ja 205/50/16.Nie sice typ Turanza,ale Potenza RE 720. Spokojnost maximalna.....este ma nesklamali.Ak by si sa pozrel na testy pneu,zistis,ze Bridgestone su momentalne jedny z naj pneu vo viacerych rozmerovych kategoriach.
Mirek[/quote]
Mirek[/quote]
- Honza
- Zkušený
Když jsem já kupoval elektrony,tak mně ve Fordu odrazovali od 16¨ že prý je potom auto línější a zvýší se spotřeba,tak nevím.Koupil jsem teda 15¨ a už mám nachystaný pneu na Jaro-TOYO PROXES 195/50,tak uvidíme,jak budou sedět,v testech,co jsem našel,tak vedou,nevím,zatím s nimi zkušenost nemám....
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox Eibach,Green Twister....
- Honza
- Zkušený
Hm,chtěl jsem 16¨,ale nechal jsem se ukacat na 15¨,každý řejne něco jinýho,takže není nad vlastní zkušenost.Tu jsem s Focusem v té době ovšem neměl,takže mi nic jiného nezbylo.Počkám,až ty 15¨sjedu a pak koupím asi 16¨a patnáctky nechám na zimu....
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox Eibach,Green Twister....
- ufacek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jaká pneumatiky
Zdravím focusáky, koupil jsem ojetý focus, mám na něm zimní gumy 185/65 R14 86T a chtěl bych je přezout : co jsem tak pátral, tak jsem vybral tyto typy :
Firestone F590 FS
Continental EcoContact 3
Michelin Energy E3A
Můžete poradit, se jakými jsou dobré zkušenosti.Díky
Firestone F590 FS
Continental EcoContact 3
Michelin Energy E3A
Můžete poradit, se jakými jsou dobré zkušenosti.Díky
Ford Focus 1.6 16V(100k) Ambiente, r.v. 2000, 5-dv. hatchback
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ufacek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
díky za radu, ohledně těch cen - našel jsem na pneunet.cz že ty firestonky za 1274.00 Kč (1140.00* Kč za 4 ks) a michelinky jsou dražší za 1500.00 Kč (1450.00* Kč za 4ks), které by byli lepšídriver píše: Ty Firestony jsou vlastostmi stejné jak Micheliny,ale jsou o něco dražší.
Ford Focus 1.6 16V(100k) Ambiente, r.v. 2000, 5-dv. hatchback