jak vycerpat nadrz
- nebohyZdimera
- Nováček
jak vycerpat nadrz
Muzete ,plz, nekdo poradit, jak vysat nadrz u focuse? Podarilo se mi totiz natankovat do svyho naftacka pres 10l benzinu a jeste dojet domu 

-
- Test driver
Re: jak vycerpat nadrz
Zvlastne,ze sa ti vobec podarilo prist domovnebohyZdimera píše:Muzete ,plz, nekdo poradit, jak vysat nadrz u focuse? Podarilo se mi totiz natankovat do svyho naftacka pres 10l benzinu a jeste dojet domu

Nastastie je to ten lepsi pripad.Horsie je nafta do benzinaka.
Osobne by som to neriesil a dotankoval do plnej diesel a jazdil.
Bezne sa nam v praci podarilo natankovat do diesla benzin/5-10litrov/,dontankovala sa nafta do plna a v pohode sa jazdilo.Aspon ten diesel pojde trosku lepsie

- big_bart
- Zkušený
Ja uz jsem to nedavno delal, tak postup je nasledujici, otevri kapotu, otevri skrinku s pojistkama a vyndej spinaci rele R7 viz. obrazek, vyndej hadici pro privod paliva a dej si tam kanystr, potom vem kousek dratu a spoj ty konektory co zustali po rele. Musis mit take zapnut klicek v zapalovani, do polohy 2, aby ti jelo cerpadlo.
- Přílohy
-
- rele cerpadla.jpg
- (87.09 KiB) Staženo 959 x
FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - prodáno
FF 3dv., 1.6 16V, rv. 1999 - prodáno
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - ukradeno
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je

- Jiri02
- Pokročilý
Naprosto souhlasim s zirafakem. Smes nafty s benzinem neni kriticka, pokud je tam benzin v mensine. Kdybys jel jen samotny benzin, tak hlavni nebezpeci je, ze diky tomu, ze benzin nemaze tak jako nafta, mohou se zadrit vstrikovace ci cerpadlo. Pokud by se natankovalo hodne benzinu do malo nafty, tak to lze korigovat pridanim oleje do nadrze, odhadoval bych to tak na 1:50, aby se predeslo zadreni cerpadla.zirafak píše:Osobne by som to neriesil a dotankoval do plnej diesel a jazdil.
- nebohyZdimera
- Nováček
No mel jsem tam pod pul nadrze nafty a natankoval jsem neco pres deset litru benzinu. Pomer mych tipnul na 1/3. To uz se mi zda docela dost, ze? Tyjo a to mam delat odvoz v patek na svatbe.Jiri02 píše:Naprosto souhlasim s zirafakem. Smes nafty s benzinem neni kriticka, pokud je tam benzin v mensine. Kdybys jel jen samotny benzin, tak hlavni nebezpeci je, ze diky tomu, ze benzin nemaze tak jako nafta, mohou se zadrit vstrikovace ci cerpadlo. Pokud by se natankovalo hodne benzinu do malo nafty, tak to lze korigovat pridanim oleje do nadrze, odhadoval bych to tak na 1:50, aby se predeslo zadreni cerpadla.zirafak píše:Osobne by som to neriesil a dotankoval do plnej diesel a jazdil.

- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to jelo moc divně, tak se na to radši vykvákni, ať to nezadřeš. Jinak známý si do ochcávky TDI vzal plnou naturalu a zůstal stát. V servise mu řekli, že měl velké štěstí, že se motoru nic nestalo. Vycucnutí bylo u ochcávky složitější, zaplatil 4000 a zbylo mu přez 50l benzínonafty a oči pro pláč.
- jani
- Nováček
...ja som takto "zmaturoval" minulý víkend ale pustil som tam 15l benzínu a mal som tam asi 15l nafty...
...všimol som si to keď som vracal pištoľ do stojana...
...hadicu cez tankovací otvor nestrčíš, dole zo zadu pri nádrži je hadica čo spája potrubie od tankovacieho otvoru a samotnú nádrž, povolíš dve spony a dáš ju dole, strčíš vhodnú hadicu, kanister na ležato, pár krát si "šlukneš" naftobenzín a ideš...
... ešte som pre istotu zdvihol zadné ľavé koleso aby som naklonil auto, dotankoval som plnú a vošlo 51l čiže tam ostalo "teroristicky" 1,7l...

...hadicu cez tankovací otvor nestrčíš, dole zo zadu pri nádrži je hadica čo spája potrubie od tankovacieho otvoru a samotnú nádrž, povolíš dve spony a dáš ju dole, strčíš vhodnú hadicu, kanister na ležato, pár krát si "šlukneš" naftobenzín a ideš...

... ešte som pre istotu zdvihol zadné ľavé koleso aby som naklonil auto, dotankoval som plnú a vošlo 51l čiže tam ostalo "teroristicky" 1,7l...
- Jiri02
- Pokročilý
- nebohyZdimera
- Nováček
No jde o to, ze auto mam opravdu jen kratce a jeste jsem si poradne neuzil.Jiri02 píše:nebohyZdimero,
zde popsane horrory se tykaji pripadu, kdy natankovali 1:1 nebo skoro samotny benzin. Pokud mas strach, kopni do nadrze maleho panaka motoroveho oleje, natankuj naftu do plne nadrze a jezdi vesele na svatbe. A neopij se pritom.

Musim rict, ze tohle je super forum. Na kazdej problem dostanu rychlou odpoved a zdarma.

- Jiri02
- Pokročilý
Nic nevycucavej a natankuj plnou, az zas neco vyjedes, dotankuj do plne. Pokud jsi vsak neco iniciativne vycucnul, rozhodne NEVYLEVEJ! Jednak bys skodil zivotnimu prostredi, potom je to zbytecne. Muzes to pak po castech dolevat do ciste nafty - takova hodne zredena smes nic neprovede. Ale i te Tvoji smesi 1:3 az 4 bych nebal.
-
- Test driver
Presne tak.Bud v klidkuJiri02 píše:Nic nevycucavej a natankuj plnou, az zas neco vyjedes, dotankuj do plne. Pokud jsi vsak neco iniciativne vycucnul, rozhodne NEVYLEVEJ! Jednak bys skodil zivotnimu prostredi, potom je to zbytecne. Muzes to pak po castech dolevat do ciste nafty - takova hodne zredena smes nic neprovede. Ale i te Tvoji smesi 1:3 az 4 bych nebal.

- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím jak by ti tenhle postup fungoval u nafťáka, tam není podávací čerpadlo v nádržibig_bart píše:Ja uz jsem to nedavno delal, tak postup je nasledujici, otevri kapotu, otevri skrinku s pojistkama a vyndej spinaci rele R7 viz. obrazek, vyndej hadici pro privod paliva a dej si tam kanystr, potom vem kousek dratu a spoj ty konektory co zustali po rele. Musis mit take zapnut klicek v zapalovani, do polohy 2, aby ti jelo cerpadlo.

Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

- Jiri02
- Pokročilý
Tak, zde je stanovisko odborniku: http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/co-de ... ruh-paliva . Viz posledni cast.
Co se tyka aditiv, tak tady: http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... c&start=30 pise Foqus odkazy na zajimave informace tykajici se aditiv.
Co se tyka aditiv, tak tady: http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... c&start=30 pise Foqus odkazy na zajimave informace tykajici se aditiv.
Naposledy upravil(a) Jiri02 dne 16.09.2007 09:21, celkem upraveno 2 x.
- Eidos
- Nováček
Ahoj,
me se stalo ze mi auto chciplo na dalnici...doma jsem zjistil ze mi vypadla tlakova hadicka z cerpadla v nadrzi a tudy vytejkal benzin ven
nadrz jsem vycuc tim ze jsem rozdelal privod od hrdla a jednocestnou pumpou sel benzin ven 
me se stalo ze mi auto chciplo na dalnici...doma jsem zjistil ze mi vypadla tlakova hadicka z cerpadla v nadrzi a tudy vytejkal benzin ven

Je:
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue
Focus kombi 1.6 16V 2000 State blue
Focus kombi 1.6 16V 2017 Magnetic grey
Byl:
Ford Galaxy 2.0i, FFV, 2008, Blue