Nesprávne doťahovanie okna na strane vodiča / DTC B12DC

Odpovědět
riusik
Nováček
Nováček

Nesprávne doťahovanie okna na strane vodiča / DTC B12DC

Příspěvek od riusik » 03.05.2025 22:54

Ahojte, skúšala som prehľadávať fórum, no našla som len niečo staré k iným ročníkom a modelom.

Mám problém s nesprávnym doťahovaním okna na vodičovej strane. Akoby okno nevedelo, kde je ten bod, v ktorom sa má dotiahnuť nahor, aby bolo okno úplne a správne zatvorené - pri zatváraní ide hore a keď sa zatvorí úplne, hneď pokračuje dole a zostane pootvorené v spodnej tretine.
Okno bežne neotváram, nedávno sa manželovi nechtiac otvorilo, keď si na dvere na tlačítka položil lakeť. A nešlo mu to na jedno stlačenie zatvoriť a "zatvára sa" tak, ako som popísala vyššie. Skúšali sme samozrejme aj niekoľkokrát pokus o re-kalibráciu.
Okno ide (takmer) komplet zavrieť, len to chce cvik - nejaký milimetrík tomu chýba, lebo pri jazde občas počujem šušťanie, ak je silnejší bočný vietor. Inak okno, zdá sa, tesní. Nevšimla som si ani pri daždi, že by niekde mohla do dverí, poza sklo, voda zatekať :nixw:
Teraz bola aj batéria odpojená (mala som auto na výmene oleja atď, tak som ich v servise poprosila aj o premeranie batérie, ktorú teda trochu nabíjali). Manžel to potom využil na ďalší pokus o reštart a zase nepomohlo.
Skúsila som teda napojiť na Forscan. Zatiaľ to bol prvý pokus na mojom aute, celkovo druhý - najskôr som ho skúšala na manželovom, nestihla som toho veľa, musím prelúskať fóra.
A výsledok je na obrázku. Ešte by som chcela skúsiť inicializáciu DDM, ale predpokladám, že to zostane bez účinku kvôli tomu, že je chyba v elektrike. Vedeli by ste poradiť, na čo sa mám zamerať? Riešil tu už niekto niečo podobné?
Obrázek

EDIT: doplnené

Našla som túto web stránku, takže preštudujem postupy. Je to síce na Explorery, ale snáď ma to navedie vhodným smerom. Zatiaľ si to tu odkladám https://www.foexplorer.com/ford_explore ... -1310.html
Ford Focus MK4 1.0 Ecoboost 2018 Frozen White
Obrázek

ZaQik
Admin
Admin

Re: Nesprávne doťahovanie okna na strane vodiča / DTC B12DC

Příspěvek od ZaQik » 04.05.2025 07:06

podle chyby nema DDM ulozeny krajni pozice dverniho skla ... pokud se programovani nedari (tj. naraz dojet sklem do krajni polohy, chvili pockat a pak polohu "uzamknout" pokusem o pohyb stejnym smerem), je dobre "restartovat" dverni modul odpojenim od auta na min. 30 minut (nejlepsi je odpojit z nej konektory; staci sundat oblozeni dveri a modul je dostupny)
nekdy u prednich dveri pomuze zkusit udelat programovani oken pres diagnostiku (tzn. inicializace), nekdy pomuze rozebrani mechanismu ve dverich a vycisteni drazek, ve kterych se sklo pohybuje ... ale uz jsem resil i pripad, kdy se musel dverni modul vymenit (patrne se do nej dostalo vlhko a neco v nem odeslo)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

riusik
Nováček
Nováček

Re: Nesprávne doťahovanie okna na strane vodiča / DTC B12DC

Příspěvek od riusik » 04.05.2025 16:50

Ďakujem, inicializácia cez Forscan pomohla a okno funguje, ako má :palec_nahoru: :Dancer:
Ford Focus MK4 1.0 Ecoboost 2018 Frozen White
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2018 >“