Co se změní zvětšením R kol ale zachování ostatních hodnot?
Co se změní zvětšením R kol ale zachování ostatních hodnot?
Ahoj, nevíte někdo jaký změny při řízení pocítim,
když vyměním kola 6 x 15 ET 52,5-195/60R15 za 6 x 16 ET 52,5-205/50R16?
když vyměním kola 6 x 15 ET 52,5-195/60R15 za 6 x 16 ET 52,5-205/50R16?
Naposledy upravil(a) Ondyk dne 28.08.2007 23:18, celkem upraveno 1 x.
OK sorry, ale každej tu většinou řeší kola s úplně jiným ET než "předpisových" 52,2mm.
A mě by zajímalo co se stane s chováním auta když zachovam všechny hodnoty ráfku, jen zvětšim průměr.
Já teda předpokládam že se toho tak moc nestane, když teda nepočítam, že budu muset dát o něco nižší gumy, takže to ztvrdne...
A mě by zajímalo co se stane s chováním auta když zachovam všechny hodnoty ráfku, jen zvětšim průměr.
Já teda předpokládam že se toho tak moc nestane, když teda nepočítam, že budu muset dát o něco nižší gumy, takže to ztvrdne...
- tapa
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- mansart
- Zkušený
- StreetPro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- mansart
- Zkušený
Řeknu ti to takhle. Rozhodnutí je stejně na tobě. Ale z moji zkušenosti: měl jsem možnost na starším golfu jet na origo pneu (myslím že to bylo nějak 185) a pak se tam daly gumy o rozměru 205. To bylo něco. nějaké horší rozjíždění jsem nepocítil a na spotřebu se zrovna nehledělo
Ale když jsem před tím jel zatáčku cca 30km/h tak tady s tím jsem si troufnul 50km/h a auto se ani nehlo, byla tam ještě rezerva

- StreetPro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
pokud mluvime o Fíku tak bych neviděl brzdy (alespon co mám možnost posoudit 4kotoučové) nedostatečné (na rychlosti do 130ti), limitujícím prvkem bude tedy pneu a ta pokud ji rozšíří, nabídne teoreticky kratší brzdnou dráhu (nejde primárně o větší styčnou plochu, ale složitý koktejl termomechanických vlastností)... samo pokud uvažujeme jenom ten efekt vetší rotující hmoty, bude to zápor i tady
takže větší kola jsou opravdu jen hezčí... na výkonná auta se dávají z důvodu potřeby vměstnat dostatečně veliký kotouč a třmen (no a taky kvůli marketingu-kupujícím)...

-
- Test driver
o tom by sa dalo polemyzovat...Jenda25 píše:Taky se ti prodlouží brzdná dráha. Protože ti budou brzdy o něco hůř brzdit.
pretože ak brzdíš širšou plochou zastavis dkor (ak nepocitam aquaplanning, sneh..)
ak maš všetky 4 kotuče, neverim, že brzdy budu pomalsie ako u vačšiom rozmere..bavime sa o 15" a 16" žiadne extremy..
- Forfoc
- Pokročilý
-
- Test driver
Urcite maju velke kolesa aj nejake negativa/nizsi komfort pruzenia a malilinko vacsia spotreba,ktoru som vsak konkretne ja ani nepostrehol/,pozitiv vsak je urcite ovela viac,ako len pekny vzhlad/lepsi kontakt s vozovkou a s tym suvisiace jazdne vlastnosti,podla mna kratsia brzdna draha-sirsia plocha sa lepsie zakusne do vozovky a celkovy pocit z riadenia je taky istejsi,handling s vozidlom je viac kontrolovatelnejsi/StreetPro píše:pokud mluvime o Fíku tak bych neviděl brzdy (alespon co mám možnost posoudit 4kotoučové) nedostatečné (na rychlosti do 130ti), limitujícím prvkem bude tedy pneu a ta pokud ji rozšíří, nabídne teoreticky kratší brzdnou dráhu (nejde primárně o větší styčnou plochu, ale složitý koktejl termomechanických vlastností)... samo pokud uvažujeme jenom ten efekt vetší rotující hmoty, bude to zápor i tadytakže větší kola jsou opravdu jen hezčí... na výkonná auta se dávají z důvodu potřeby vměstnat dostatečně veliký kotouč a třmen (no a taky kvůli marketingu-kupujícím)...
Osobne to vnimam na 90% pozitivne a opat by som do 17" obutia isiel

- StreetPro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: