Poraďte prosím číslo barvy
- Carlos64
- Nováček
Poraďte prosím číslo barvy
Po ne příliš zdařilé práci karosářů a lakovníků při stříkání a lakování mého Fofíka potřebuji zjistit číslo barvy Moondust Silver a také číslo barvy Machine Silver. Mám Ford Focus combi 2006 Silver Moondust.
Děkuji.
Děkuji.
FORD FOCUS, 1,6 COMBI,Trend+, r.v. 2006, silvermodust
-
- Test driver
Carlos:nabudu viac hladat pred založením príspevku
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... Dslo+barvy

http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... Dslo+barvy
- Carlos64
- Nováček
Jinak proč vlastně hlédám číslo barvy....vyměnili mě nárazník, ten podle mého soudu neobjednali ve správném odstínu, potom nastříkali pravý blatník a kus boku do ztracena a výsledek je, že je vidět rozdíl v odstínu barev, jedu s tím v pondělí na reklamaci, ale nechci tam být za "neznalého věci".
Prostě to zmršili a jsem zvědavý, jak to udělají aby to bylo v pořádku.
Prostě to zmršili a jsem zvědavý, jak to udělají aby to bylo v pořádku.
- Carlos64
- Nováček
Zatím neprozradím jméno firmy, až podle toho jak napraví svoji fušerskou práci anebo ne. Těžko se to poznalo při převzetí, protože to opravdu chce minilálně s 3 m odstupem od auta, to jsem nemohl kvůli prostoru, ale zkušenost to je, i když asi pěkně drahá. Je zvláštní jak si to vůbec mohou dovolit....není to věc za pár haléřů a oni úplně klidně naplácají jinou barvu a dají nátazník v jiném odstínu.Dali tam podle mě místo Moondust silver Machine silver.
Carlos64
Carlos64
- Ahmed
- Test driver
- Damon
- Test driver
Ono je sice číslo barvy identifikovatelné ze štítku ale ještě k tomu se pak dle počítače dá zjistit jestli ta barva má ještě podtóny. Třeba ta naše má tři. Takže lakýra byl u nás druhý den se třemi vzorníky podtónů a koukal který je ten správný. 

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Carlos64
- Nováček
Taky si myslím, že barvy mají podtóny a že není jednoduché se jak se říká "trefit"....ale zase u autorizovaného prodejce a karosárny by to mělo jít, že? V pondělí se jede na reklamaci, tak uvidíme.
Zadní nárazník je v jiném barvě - odstínu silver než ostatní, podle mě machine ......protože "umělci" karosáři a lakýrníci ten rozdíl zjistili tak nastříkali pravý bok do ztracena tmavším odstínem, na dveřích jim zaschnul v barvě vlas, a na dalších dveřích mám tři skvrny v jiné barvě ne v metalíze a perleti-asi z ředidla nebo já nevím čeho.Prostě děs a běs. Měl jsem forda v servisu, protože mě před Intersparem na parkoviši ,když jsem nakupoval nějaká hodná duše nacouvala do zadku......Rok staré auto a teď tohle. Podle mě je to na přestříkání celého auta ale to nevím jak to tyhle šmudlové zvládnou pokud k tomu dojde.
Každopádně zkusím nafotit ať mám něco v ruce pro případ tahanicí....
Zadní nárazník je v jiném barvě - odstínu silver než ostatní, podle mě machine ......protože "umělci" karosáři a lakýrníci ten rozdíl zjistili tak nastříkali pravý bok do ztracena tmavším odstínem, na dveřích jim zaschnul v barvě vlas, a na dalších dveřích mám tři skvrny v jiné barvě ne v metalíze a perleti-asi z ředidla nebo já nevím čeho.Prostě děs a běs. Měl jsem forda v servisu, protože mě před Intersparem na parkoviši ,když jsem nakupoval nějaká hodná duše nacouvala do zadku......Rok staré auto a teď tohle. Podle mě je to na přestříkání celého auta ale to nevím jak to tyhle šmudlové zvládnou pokud k tomu dojde.
Každopádně zkusím nafotit ať mám něco v ruce pro případ tahanicí....
-
- Test driver
myslím, že tie podtony sa týkaju starších lakov, ktoré vyblednu..u forda su exaktne označene druhy farieb a ich kodove označenia..
aj ked som už počul nazory, že smena A nenamieša farbu ako smena B,teraz to všetko riadi počítač a nemožu si dovolit aby na dvore stali 3 panther black v 3 roznych odstienoch
aj ked som už počul nazory, že smena A nenamieša farbu ako smena B,teraz to všetko riadi počítač a nemožu si dovolit aby na dvore stali 3 panther black v 3 roznych odstienoch
- Damon
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz pohledas, tak zjistis, ze jsem v micharne barev vybiral z cca 10 odstinu Diamond White, vsechny oznaceny Ford.chmelko píše:myslím, že tie podtony sa týkaju starších lakov, ktoré vyblednu..u forda su exaktne označene druhy farieb a ich kodove označenia..

-
- Test driver
pelen:ešte raz:neverim, že ford používa farbu,aku sa im podarí namiešat v X odstienoch, pretože by to bolo jak nelogicke tak zbytocne drahe..riešia tvrdo a postihuju reklamaciami dodavatelov napriklad klučky dveri, narazniky pretože ich striekaju dodavatelia a nie sam ford..takze keby bolo X odstienov, auto by bolo ine strakate...
tie odtiene budu dane vekom laku,podmienkami v akom auto jazdilo
tie odtiene budu dane vekom laku,podmienkami v akom auto jazdilo