Dnes se mi už podruhé stalo, že přestali fungovat blinkry. Auto nebliká ani doprava, ani doleva. Varovné blikání funguje.
Když se mi to stalo poprvé, to už bude tak půl roku, možná i déle, tak po vyjetí blinkry fungovali. Po deseti minutách jízdy křižovatka a nic. Nešel ani levý, ani pravý. Varovky fungovali. Blinkry jsem cestou zapínal když jsem odbočoval i jen tak zkusmo na rovince a neblikali. Po asi 20 minutách jízdy z ničeho nic najednou začali blinkry opět fungovat. Od té doby klid.
Dnes ráno jsem jel, blinkry normálně fungovali. Po asi 20 minutách jízdy odbočuji doleva, zapínám blinkr a nic. Dalších 20 minut jízdy blinkry už nefungovali. Ani levý, ani pravý. Varovky fungovali normálně. Než jsem odbočoval, tak v autě začalo něco pískat, takové tiché, ale protivné vysokofrekvenční pískání. Napadl mě ventilátor od topení, tak jsem topení vypnul, ale pískání neustalo. Pískání to bylo konstantní, nezávislé na otáčkách motoru nebo rychlosti. Proto jsem zkoušel to topení... Po několika minutách pískání ustalo ale blinkry stále neblikali. Dojel jsem do práce, vypl motor, vytáhl klíček, zasunul klíček zpět, zapnul jsem zapalování a blinkry neblikali.
Odpoledne jsem nastartoval a blinkry stále nefungovali. Varovky ano. Dojel jsem k první křižovatce, zapnu blinkr a blinkr bliká. Od této chvíle opět blinkry blikají.
Stavil jsem se u automechanika, na diagnostice žádná závada není.
Nevím jestli to s tím může souviset? Tak měsíc, možná dva měsíce zpátky se mi stalo, že nešli vypnout dálková světla. Musel jsem páčku přitáhnout několikrát k sobě, třeba až na desátý pokus se vypnuli. Ale zapnuli se vždy na první pokus. Když jsem takhle s vypnutím dálkových světel zápasil asi už po páté, tak jsem je už dále nezapínal a dolej na potkávací světla. Světelná houkačka fungovala bez problémů. Druhý den ráno dálková světla šli vypínat na první pokus a od té doby s nimi nebyl už žádný problém.
Má někdo tip čím by to mohlo být? Až budu za nedlouho dávat auto na servis, tak abych jim i řekl ať to zkontrolují. Jestli to teda bude mít cenu, aby na něco koukali, když teď to opět normálně funguje...
Děkuji