Piskani a klepani od praveho kola
-
- Nováček
Piskani a klepani od praveho kola
Nazdarek,potreboval bych poradit. Nedavno jsem trochu chytil pravym prednim kolem obrubnik pričemž jsem si pockodil disk a neco tam drelo. Po prvni navsteve servysu mi vymenily kotouce a desticky. A nato mi zacly pri jizde piskat brzdy(hlasiteji pri zataceni do leva) a pri zabrzdeni to doceladost klepe. Druha navsteva me stala lozisko a třetí cele rameno ale stale je to stejne, jen pri couvani neni ani piskani a ani klepani. Dokonce jsem i vymenily brzdovy trmen Diky za rady
- pkadecka
- Test driver
Re: Piskani a klepani od praveho kola
Jako první bych zkusil jiné kolo, pokud to přestane, tak tamto není vyvážené.
Pak na destičky se dává taková plechová podložka, třeba tady je to vidět:
https://motofocus.cz/vyrobci/46287,meyl ... reci-smesi
Má zabránit přesně tomu pískání, je to kus plechu, při jedné výměně na mazdě jsem to zahodil (byly fest zrezlé) a pak jsem při brždění poslouchal to pískání (při lehkém dobržďování a současně zatáčení) . Po nějaké době jsem koupil nové destičky, u kterých ten plech byl a pískání je pryč.
Pak na destičky se dává taková plechová podložka, třeba tady je to vidět:
https://motofocus.cz/vyrobci/46287,meyl ... reci-smesi
Má zabránit přesně tomu pískání, je to kus plechu, při jedné výměně na mazdě jsem to zahodil (byly fest zrezlé) a pak jsem při brždění poslouchal to pískání (při lehkém dobržďování a současně zatáčení) . Po nějaké době jsem koupil nové destičky, u kterých ten plech byl a pískání je pryč.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
-
- Nováček
Dekuji mnohokrát za radu ale uz jsem znovu vymenil desticky i kolo s geometrii a stale nic,jeste me napadlo jestly neni vadny kotouc od vyroby. Jen me dost zaráží ze při brzdeni dozadu to ani nedrě ani neklepe a ani nepiska
- miki21
- Test driver
Nejsou destičky prohozené, vnější za vnitřní?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Desticky jsou v poho. Ale vcera jsem to poslouchal z blizka a zda se mi ze kdyz se brzdi tak ten praskavy zvuk vychazi z pozakola, nevim jiste ale jeste me napadl homokineticky kloub,ale nejsu si jity jestli na to ma vliv