na fórech ani na youtube jsem nepochodil moc s hledáním na moji odpověd přimo vůči Focusu 2010 107kW (DuratecHE) + LPG (to lpg tam ani brat tak nemusíme).
Chci se teda zeptat zda má někdo zkušenosti s úpravou sání + vyfuku -> vím že v základu omezí váha vzduchu a tak stejne ŘJ pro benzín, ŘJ pro LPG s tim nic údajne neudělám (BRC) takže na lpg předpokládám že auto pojede míň.
1. Úprava sání
Prosím o rady či postřehy -> Můj plán
Vyndat svody přívodu vzduchu k airboxu. Nahradit to privodem vzduchu přimo za masku (tam kde je znak Ford) + mřízka na vstup a druhá na výstup (obdoba jak i dieselu). Chci docílít více chladného vzduchu a tohle by mohla byt nejkratší cesta k airboxu ->Lze to? Je to dobrý napad nebo úplná nefunkční hloupost? Omezilo by mě něco? Nějaký senzor třeba MAF?
Tento přivod by měl jit do custom airboxu (něco mezi tepelným štitem a airboxem) -> Strana od motoru nepruchozi jen pro leštěnou trubku, strana od baterky taky neprůchozí, strana od světlometu/podbehu průchozi, strana od masky mřížkovana a do mřížky navedeny přivod toho chladného vzduchu, vrch mřízka ktera by se zatěsnila ještě líp.
Dále sportovní filtr - je lepší vetší kornus nebo origo vložka čoz je takový velky oval? Co by mělo lepší potencial a plochu prosím? O daleko vetší údržbe jsem si vědom

Dále z filtru leštěná trubka na / do budoucna širší klapku.
Je to dobrý a funkční plán? Nebo takhle nepřivedu skoro žádny vzduch či to bude horší než oem cesta? Děkuji za poznámky a hlavně opravy

2. Výfuk
Měl by tu někdo dělaný výfuk na stejny typ auta a motoru? Prostě bez turba..
1. Varianta -> vykuchany katalyzátor + průchozí trubka až na konec.
2. Varianta -> vykuchany katalyzátor + trubka a někde nechat nějaky díl aby se neztratil kroutivy moment?
3. Varianta -> vykuchany katalyzátor + Ulter sport
4. Varianta -> Sportovní kat. + Ulter sport
Která z techto variant by byla lepší prosím? Opomínám nekdě nějaké důležité detaily prosím? Mohli by jste dodat nějaké své varianty prosím či řešení? Nebo někdo kdo se v tomto celém víc vyzná?

Děkuji za odpovědi