Zdravím, chcem sa opýtať, či existuje nejaký limit na množstvo pridaného závažia na koleso pri vyvažovaní.
Kúpil som totiž nové aludisky Dezent a nové pneu Goodyear a nemilo ma prekvapilo, ze na vyváženie jedného z kolies potrebovali 80 g závažia. Okrem toho, že to špatí disk sa mi to zdá celkom dosť, na nové disky a pneu. Má zmysel to znova nazuť, prípadne skúsiť pootočiť, prípadne skúsiť iný pneuservis? Ďakujem.
Tolerancia vyváženosti aludisku
-
- Nováček
- miki21
- Test driver
Re: Tolerancia vyváženosti aludisku
Nechal bych potočit samotný disk, jestli náhodou nekope. Pak až vyzkoušet pootočit gumu.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Adow
- Člen klubu
Tolerancia vyváženosti aludisku
Taky jsem to takto na nových Dezentech na Focusu měl. Není to zrovna extra třída.. Řekl bych, že je to ještě normální.
Teď mám hodně starý a vizuálně škaredý disky originál Ford a na jednom kole dokonce 200g. To už teda v servise říkali, že je fakt hodně. Ale nic se nechvěje. Kolo je teda pro jistotu vzadu, ale na vyvažovačce bylo naprosto v klidu.
Teď mám hodně starý a vizuálně škaredý disky originál Ford a na jednom kole dokonce 200g. To už teda v servise říkali, že je fakt hodně. Ale nic se nechvěje. Kolo je teda pro jistotu vzadu, ale na vyvažovačce bylo naprosto v klidu.
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- jenikHK
- Moderátor
Asi bych zůstal v klidu.
Mám teda rafky origo (jsou v poradnu - nehazi) a nedávno jsem nazouval nove pneu. Dunlop (tj. Stejný"koncern" jako GoodYear).
Na vyvážení padlo - na jednotliva kola takto: 10g, 15g, 70g, 70g. Ten rozdíl v poctu zavazi je vcelku značný, mj. Se liší i DOT.
Za jízdy ale vse v pořádku, nic se nechveje, aby taky jo, kdyz jsou kola vyvážena.
Jezdi, uvidíš, je to v záruce, ne?
Mám teda rafky origo (jsou v poradnu - nehazi) a nedávno jsem nazouval nove pneu. Dunlop (tj. Stejný"koncern" jako GoodYear).
Na vyvážení padlo - na jednotliva kola takto: 10g, 15g, 70g, 70g. Ten rozdíl v poctu zavazi je vcelku značný, mj. Se liší i DOT.
Za jízdy ale vse v pořádku, nic se nechveje, aby taky jo, kdyz jsou kola vyvážena.
Jezdi, uvidíš, je to v záruce, ne?
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
-
- Nováček
Jasne, v zaruke to je. Otazka, ci je to dovod na reklamaciu, preto som sa pytal, ci je to este v norme. Na prednych kolesach je tych zavazi menej, vibrovanie volantu som zatial nezaznamenal. Technik v pneuservise agrumentoval, ze pri neoriginalnych diskoch je taketo dovazenie normalne... co sa mi teda moc nepaci. Ale OK, asi sa s tym budem musiet zmierit.
FF III 1,5 Ecoboost 110 kW Titanium kombi, r.v. 2017
- jenikHK
- Moderátor
Chlapík v pneuservisu s tím bude mit vic zkušeností, nez my všichni dohromady - ale pokud se s tim chceš zabývat, není jiná cesta, nez sundat pneu a nechat změřit dovyvazky samotnych rafku.
Ideálně ještě taky si poznacit polohu pneu na rafku a nasadit je zpet v jiné poloze.
Spousta práce s nejistým výsledkem - zkus jezdit a podle toho se rozhodni.
Ideálně ještě taky si poznacit polohu pneu na rafku a nasadit je zpet v jiné poloze.
Spousta práce s nejistým výsledkem - zkus jezdit a podle toho se rozhodni.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium