řeším problém, se kterým si neví rady ani servis.
Mám Mondeo 2.0 TDCi 103kw, 11/2008, najeto 344k km a před cca měsícem jsem jel do servisu s tím, že mi auto spadlo do nouzáku. Jak mi bylo předvídáno cca půl roku dopředu, kdy turbo dost házelo olej, tak to byla jeho poslední kapka. Takže výměna turba(repas od Gareta). U toho se dal DPF na vyčištění a zjistilo se, že je propálený, takže se měnil DPF za nový. Při montáži rupl snímač teploty, takže se měnil i ten + někde k filtru vede nějaká gumová hadička, která byla ko, tak ta se měnila taky. S tímto se posílaly vstřiky na stolici, aby se zjistilo jak na tom jsou. Vrátily se s tím, že ani jeden nesplňuje hodnoty a jeden je na tom hodně špatně. Tak ok, říkal jsem, že se za měsíc/dva uvidíme. Odjel jsem tedy a zjistil jsem, že auto po každém nastartování a ujetí cca 40i km spustí regeneraci. Po ujetí cca 100km se rozsvítila hláška na interval výměny oleje(měněn asi před 2 měsíci). Takže jsme se s autem vrátil a bylo mi řečeno, že za to můžou vstřiky, že dost pravděpodobně protékají a že přibylo asi 2dcl náplně a že za to můžou ty vstřiky. Tak ok, vyměnily se vstřiky(repas) a problém pokračoval. K tomu po cca 300km opět olej, po pár kilometrech Motor Malfunction a než jsem dojel do servisu tak nouzák.
Zjištěný vadný senzor tlaku na DPF a nezjištěn příbytek olejové náplně, takže za to prý může ten senzor, který vyměnily a mělo by to být ok. Ok to opět není, stále probíhají regenerace a včera(asi 300km od servisu opět interval výměny oleje a Motor Malfunction. Dnes jsem odevzdal auto opět do servisu a čekám s čím přijdou nyní. Ze slov majitele už fakt neví co a jak. Chtěli vyměnit DPF s podezřením, že je vadný a že dodavatel jim řekl, že to je tím, že jak se měnilo turbo, DPF a vstřiky postupně, tak zadávali postupně do diagnostiky hodnoty nové komponenty. Že prý se to musí zadat znovu u všech vyměněných komponent, když už jsou v autě najednou a že to je určitě tím. Upřímně nevím, mechanik nejsem, ale přijde mi to vše přinejmenším divné. Takže dnes tam je auto na ono "nastavení", ale obávám se toho, že výsledek bude stejný a už fakt nevím co dál. Nechal jsem tam už skoro 70k a stále mám nefunkční auto

Jo a od prvního výjezdu ze servisu mám skoro o 2L vyšší spotřebu oproti předchozímu průměru.