Ráno mám problém se startem prosím o radu

StenliH
Nováček
Nováček

Ráno mám problém se startem prosím o radu

Příspěvek od StenliH » 20.04.2011 22:33

Prosím o pomoc a radu s fofo1 TDCI 85kW 8/2002

Auto mám krátce a mám problém ráno startovat, žhavička svítí 3
sekundy pak nastartuji motor, ten naběhne ihned ale chcípne. To se
opakuje vždy - nastartuje a zhasne. Musím mu pomoct - sešlapnout
plyn. Pod pedálem pak chytne, ale ne zrovna snadno. Během dne auto
jezdí už bez problému tj. starty jsou OK.

Vizuálně jsem prošel hadice nenašel jsem závadu. Měl někdo podobný
problém a vyřešil ho? Funkci hledat jsem použil ale informace jsem
nenašel.

Naftový filtr je rok starý tankuji Vervu. Žhavící svíce stav nevím.

Děkuji případně za pomoc.

moto.jpg

Start během dne už bez problému :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KKr-OxpZaDs[/youtube]

PS dneska 19C jsem nastartoval normálně . :bebng:
Ford Focus TDCi kombi Ghia 1.8 / 85 kW rv.8/2002

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Re: Ráno mám problém se startem prosím o radu

Příspěvek od jakub.sampon » 21.04.2011 17:03

spíš by to chtělo nahrát na mobil jak to špatně staruje :) a podle toho zvuku co by to vydávalo by se snad dalo poznat o co go :)
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

xbobcz
Junior
Junior

Příspěvek od xbobcz » 21.04.2011 20:13

Pokud to dělá jen když je zima a auto je studený tak to budou s největší pravděpodobností žhaviče. Měl jsem taky všechny 4 mrtvý a jak bylo pod 5 stupňů tak
se tomu moc nechtělo. To, že kontrolka žhavičů svítí jen 3 sekundy nemá nic společného s dobou žhavení. Pokud je hodně zima tak to trvá tak 10-12s, pak uslyšíš
cvaknutí relé. Pokud ho neslyšíš tak to bude nejspíš relé. V tu chvíli kdy to cvakne bys měl vidět, že se zvýší jas podsvícení ukazatele kilometrů, pokud
se ten jas nemění tak do těch žhavičů neteče žádný proud, takže buď všechny žhaviče mrtvý nebo relé žhavení. Pokud se ti je nechce vyndávat na to zkoušení
tak je nejjednodušší vzít klešťovej ampérmetr a dát ho na přívod ke žhavičům a zkontrolovat jakej tam teče proud.
Focus II 1.8 TDCi

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 21.04.2011 20:55

Zkontroluj popř. vyměň žhaviče a také jestli do nich jde proud,je tam taková propojka,může být vypálená.Jinak žhavení má na start vliv jen když je +5 stupňů a míň.Když je tepleji je motoru jedno (když je vše v pořádku) jestli počkáš až nažhaví,nebo startuješ hned,chytne normálně jako za tepla.Když tohle nepomůže,zajel bych na diagnost. do forda.Pokud by diagn. byla čistá je možné,že se stebou loučí vstřiky.Je cítit po startu nespálená nafta? Zakouří to po startu šedomodře? Běží po startu hned pravidelně?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 21.04.2011 22:18

Ahoj

Ráno když to natočím byť s trápením výše popsaným tak výfukové plyny jsou čisté . Žádnou naftu necítím ani málo . ( Ano právě pod 5 C se v autě aktivuje bufík ) a ten mini výfuk kouří tak minutu . Auto startuje tak blbě po delším stání teplota myslím nemá vliv takový start že nažhavím a chytne – chcípne to dělalo i v – 15 C . To relé slyším cvakne .

Já jsem to auto koupil na podzim v DE u prodejce fordu někdy v pátek odpoledne . Bohužel značky převozní šly řešit až v pondělí . V to pondělí jsem ráno měl problém se startem . Jak jsem psal palubka psala dojezd 0 myslel jsem že došla nafta . Dolil jsem 5L nastartoval to ten prodejce dým byl a hodně černej . Dojel jsem 1000 km domů se spotřebou 5,5 l to už jsem tankoval vervu . Auto dal do garáže nabil Aku. Na Jaře o5 . A problém se startem zůstal .

Jak jsem psal teď jsou výfukové plyny ok // Emise poctivě prošly OK.

Zkusím změřit ty žhavičky kde je ta propojka ? Potřebuji trochu navést .

Když to musím nastartovat přes plyn.pedál tak ten chod není dle mě čistý žádný kravál ale klidný chod to není / rozhodně ne jako po jízdě . Auto je svižný spotřeba ok . Víte to je můj první diesel . Proto nemůžu posoudit a píšu všecko sem . Samozřejmě zkusím to nahrát ráno co to dělá / Já chtěl dneska ale co byste řekly ? Zákon schválnosti auto naskočilo hned :irre:

Psal jsem Fokimu zda by se mě na to podíval i bych tu cestu do ČB 350 km vážil .

Auto má 251 tisíc celý čas vyplněná serviska servis vždy ve fordu . A němec se staral .

Aktuálně jsou na autě komplet nové filtry , náplně + od vlnovce komplet výfuk . ( němec tam dodal Twintec filtr pevných částic ) ten jsem demontoval pří výměně výfuku .

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 22.04.2011 10:00

Tady je to video s ranním startem . Jak jsem psal venku +19 C dneska , motor naskočí hned a chcípne . Pomohl jsem mu sešlápnutým plyn.pedálem a naběhl 10 sekund šel z výfuku slabý modro šedý kouř pak už čisto . Nevím co s tím . Nemohla by to být spadlá nafta ? zavzdušněný systém ? já jsem hledal nějakou zradu v hadicích naftový filtr jsem koupi nový mám ho doma . Chtěl jsem se zeptat to auto dlouho stálo jistě i v Německu , pak celou zimu . Je nezbytně nutné při povolení vstřiků kvůli odvzdušnění měnit ty kovové trubičky za new ? Píšou to v Booku jak na to ... Díky za rady Stenli .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zJymv6lfwXA[/youtube]

Antony
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antony » 22.04.2011 12:38

Neznám až tak moc TDCI, ale nějak se mi nelíbí ta kontrolka žhavení.Mam TDDI a žhavení svítí určitě o 2s délé i když to nežhaví.Taky ti nějak divně problikne při zapnutí klíčku.To mě určitě nedělá.
Ford Focus Combi TDDI 1999
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou

xbobcz
Junior
Junior

Příspěvek od xbobcz » 22.04.2011 12:52

Podle toho co ti to dělá bych řekl, že to žhaviče nebudou. Když je teplo tak to musí nastartovat v pohodě i bez nich. Zkontrolovat je neuškodí, ta propojka je kousek doprava od měrky stavu oleje. Uvidíš od ní kabel k žhavičům.
Výměnou palivového filtru bych začal, musíš ho zalít naftou i s těma trubkama a nemusí se nic odvzdušňovat, žádné povolování vstřikovačů. Jestli to dlouho stálo tak se mohl vysrážet ten BIO sajrajt z nafty a může ten filtr být ucpaný.
To by odpovídalo tomu, že tam nejde palivo a chcípe to. S tím, že to má 250 tisíc tak bych tipl, že čerpadlo a vstřiky se blíži ke konci životnosti a to by byla hodně drahá oprava.
Focus II 1.8 TDCi

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 22.04.2011 13:15

Žhavení můžeš vyloučit.Na 90% vstřikovače.Asi jim uškodilo to dlouhé stání.Kontrolka žhavení zhasíná normálně tak jak má.Zkus vyměnit pal. filtr(doporučuju orig. delphi). Hlavně do něj nepřelévej naftu ze starého.Nejsnaší je připojit prvně přívodní potrubí a průhlednou 8 hadičkou cca 1m dlouhou nasadit na výstup z filtru a ústy natáhnout naftu z nádrže.Jak se trochu oběví v hadičce počkat nechat ji vybublat,pak hadičku sundat a připojit zbytek.Po tomto postupu motor naskočí normálně,bez známek zavzdušnění.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 22.04.2011 13:46

Jardak píše:Žhavení můžeš vyloučit.Na 90% vstřikovače.Asi jim uškodilo to dlouhé stání.Kontrolka žhavení zhasíná normálně tak jak má.Zkus vyměnit pal. filtr(doporučuju orig. delphi). Hlavně do něj nepřelévej naftu ze starého.Nejsnaší je připojit prvně přívodní potrubí a průhlednou 8 hadičkou cca 1m dlouhou nasadit na výstup z filtru a ústy natáhnout naftu z nádrže.Jak se trochu oběví v hadičce počkat nechat ji vybublat,pak hadičku sundat a připojit zbytek.Po tomto postupu motor naskočí normálně,bez známek zavzdušnění.

Ahoj bude vadit moc že jsem koupil filtr Mann ? Zejtra s kamarádem bych to i vyměnil jak píšeš .
mann.jpg

Děkuju opravdu děkuji za pomoc ! Každá dobrá rada se počíta .

Zkusím ten filtr napiš mě prosím zda ten mann můžu dát stál přeci jen 1050kč pišou tam ford . Pokud ho můžu dát tak bych to zejtra udělal + kdyby se to nezlepšilo ( proměříme i ty žhavičky ) Tak jsem se objednal do Valaškého Meziříčí do Forda na diagnostiku ale to asi bude stát ranec .

Eventuálně uvítám ještě rady co by kdo prověřil konkrétně ( potřebuji navést )

Děkuju Stenli .

Spread
Junior
Junior

Příspěvek od Spread » 22.04.2011 13:52

ak máš rád svoje vstrekovače, tak si radšej kúpiš originál delphi ;)
Galerka
Obrázek
Ford Focus 1.8TDCi 74KW 11/2002 Obrázek
Obrázek

StenliH
Nováček
Nováček

Příspěvek od StenliH » 22.04.2011 13:54

Ještě se zeptáma asi jako lama víte někdo co je dole ten černej bazmek s vyvodem na hadičku ? Děkuji.
mann2.jpg

EL
Junior
Junior

Příspěvek od EL » 22.04.2011 16:52

Také doporučuji palivový filtr DELPHI.
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85 kW, 2002, silver

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 22.04.2011 18:00

díkes za video,no osobně si myslim že to žhavící svíčky nebudou,to by ti dělalo něco jiného než toto,uff bohužel si netroufám říct čím by to mohlo být... :cry:
přeju ti at to brzy vyřešíš a vklídku jezdíš =)

edit://ještě mě napadlo nemůže být ucpanej vstřik?
Naposledy upravil(a) jakub.sampon dne 23.04.2011 09:20, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

kaminek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaminek » 22.04.2011 18:00

StenliH píše:Ještě se zeptáma asi jako lama víte někdo co je dole ten černej bazmek s vyvodem na hadičku ? Děkuji.
mann2.jpg
Jestli to má vývod na hadičku ,tak to bude vývod na odkalení filtru příp.odvodnění ,a ten filtr Man je v pohodě ,případně zkrať interval příští výměny :wink:
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie Obrázek

Je BMW 330d Touring

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“