Elektrické stahování předních oken
-
- Nováček
Elektrické stahování předních oken
Zdravím, moje auto stahuje okýnka pouze tak že :
Na místě řidiče ovládám okýnka tak že okýnko řidiče po úplném zmáčknutí sjede samo dolů a zpátky už to musím držet, při ovládání okna spolujezdce to musím držet dolů i nahoru a ovládání mi ani neumožňuje promacknout ovladač tak aby se to otevřelo nebo zavrelo samo.
Mojí otázkou je to, jestli když tam dám ovládací panel pro stahování který to umí, nehraji to tak jestli to bude fungovat a nebo ne?
Na místě řidiče ovládám okýnka tak že okýnko řidiče po úplném zmáčknutí sjede samo dolů a zpátky už to musím držet, při ovládání okna spolujezdce to musím držet dolů i nahoru a ovládání mi ani neumožňuje promacknout ovladač tak aby se to otevřelo nebo zavrelo samo.
Mojí otázkou je to, jestli když tam dám ovládací panel pro stahování který to umí, nehraji to tak jestli to bude fungovat a nebo ne?
Ford focus kombi 1.8tdci 85kw rv. 2005
- Adow
- Člen klubu
Re: Stahování elektrických okýnka
Bylo to tady už několikrát napsáno. Ty máš jen přední v elektrice a tam se o vše stará GEM. Když jsou 4 okna v elektrice, resp. třěba 2-dvéř. titanium, tak to má dveřní moduly (DCU), které se starají o tyhle funkce. Není to jen o ovladači - je to funkčně i zapojením komplet jinak řešeno.
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Takže pokud to chápu dobře, tak i když vyměním ten panel který bude umožňovat mačkat tlačítka jak je potřeba tak to fungovat nebude..?
Ford focus kombi 1.8tdci 85kw rv. 2005
- Adow
- Člen klubu
Nejen, že nebude fungovat automatické vyjíždění a sjíždění, ale nebude to fungovat vůbec. Jak jsem psal výše. Nutno vyměnit komplet dveřní elektriky za ty s moduly, všechny ovladače a změnit zapojení v autě. Práce na celej den.
-
- Nováček
Výměna spínače el. oken za dvoupolohový
Zdravíčko, mám rychlý dotaz.
Můj FoFo MK 2 po FL má jenom přední okna v elektrice. U řidiče je tlačítko, které je pro funkci stažení okna dvoupolohové, takže je možné okno otevřít bez stáleno držení talčítka. Ale soudruzi bohužel ušetřili asi tři koruny a při zavírání oken již tato možnost není, takže musím vždy celou dobu držet tlačítko než se okno zavře.
Dotaz zní: Lze tedy pouze koupit a vyměnit modul s tlačítky za nějaký " obousměrně dvoupolohový " a elektronika si to přebere nebo to nebude fungovat ?
Zkoušel jsem hledat, ale řeší se tu většinou programování stahování a výměny, ale toto jsem nenašel.
díky předem
Můj FoFo MK 2 po FL má jenom přední okna v elektrice. U řidiče je tlačítko, které je pro funkci stažení okna dvoupolohové, takže je možné okno otevřít bez stáleno držení talčítka. Ale soudruzi bohužel ušetřili asi tři koruny a při zavírání oken již tato možnost není, takže musím vždy celou dobu držet tlačítko než se okno zavře.
Dotaz zní: Lze tedy pouze koupit a vyměnit modul s tlačítky za nějaký " obousměrně dvoupolohový " a elektronika si to přebere nebo to nebude fungovat ?
Zkoušel jsem hledat, ale řeší se tu většinou programování stahování a výměny, ale toto jsem nenašel.
díky předem
- fotopetr
- Člen klubu
Re: Výměna spínače el. oken za dvoupolohový
Výměna tlačítka nic neřeší a elektronika si s tím neporadí, protože tam žádná není. V tomto případě je to řešeno hromadou drátů. Všechna okna v elektrice, která tuto funkci mají, jsou řešena dveřními moduly u každých dveří. Viz http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=27978
Ford Focus II Combi, 1,8TDCI, 85kW, r.v.2008
-
- Nováček
Re: Výměna spínače el. oken za dvoupolohový
Necituj předchozí příspěvek!
A safra, tak do toho nejdu
Ale díky moc za rychlou odpověď
A safra, tak do toho nejdu

- Adow
- Člen klubu
Re: Elektrické stahování předních oken
A přitom stačilo si přečíst ten příspěvek co byl nad Tvým původním......