Dezinfekce klimatizace
- jiki2
- Nováček
Dezinfekce klimatizace
cau, poradí mi někdo, chci si dezinfikovat klimu avyměnit pyl.filtr, poradíte návod na dezinfekci a jakým přípravkem a jakej pyl. filtr +ceny?predem díky za rady 

hatchback 5D, 12/1999 1,6 16V 74 kW, brčál metla

- Forfoc
- Pokročilý
Edit: 30.4.2009 Nejúčinější je metoda č.4!!!! (metoda 1 a 2 zápach většinou neodstraní!!!) Zápach klimatizace vzniká nejčastěji ve výparníku a způsobují ho bakterie a plísně, které se množí na vnitřním výměníku klimatizace (tzv. výparníku), protože jde o nejchladnější a nejvlhčí místo v interiéru vozidla.K čištění či dezinfekci klimatizace existují nejrůznější prostředky, které se dají rozdělit do čtyř skupin. Je důležité si přečíst návod na konkrétním přípravku a podle toho zvolit přípravek, který se nám nejlépe hodí .
1. Přípravky pro odstranění (pohlcení) zápachu někdy kombinované i s dezinfekcí: při použití není třeba vůbec nic demontovat, přípravek se položí na podlahu za zadní sedadlo či jinam dle návodu a zapne se vnitřní okruh cirkulace vzduchu a přípravek se odjistí (pak sám stříká náplň do interiéru vozidla). Počká se cca. 10 minut než se vyprázdní a je hotovo. Použití není vhodné, když už je zápach klimatizace silný.
2. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd., které se mají nastříkat do průduchů, odkud fouká vzduch v interiéru- většinou jsou to přípravky, které vytvoří pěnu a stříkají se do všech možných výdechů v interiéru. Zde opět většinou nedojde k úplnému odstranění zápachu, protože se pěna nedostane pořádně na výparník.
3. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd.), které se stříkají do prostoru sání vzduchu (v motorovém prostoru před předním oknem, zde nutná demontáž pylového filtru. U Focuse II, je demontáž pylového filtru pro amatéra velmi komplikovaná a proto dle mne pro Focuse II nepoužitelné.
4. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd.), které jsou určeny k nastříkání přímo na výparník. Tyto prostředky (bod č.4) a tato metoda (bod č.4) je nejúčinější a na 99,9% vyřeší problém se zápachem. , jak se k výparníku u Focusu II. dostat? Zde je návod slovní + foto popisovaných úkonů.
V prostoru u spolujezdce vedle řidiče se odmontuje plast, který drží jeden šroubek obr. č 1.
Následně vyndáme kolínko pootočením ve směru hodinových ručiček (je tam jen nacvaklé). Nyní máme otvor, do kterého zasuneme hadičku z přípravku na čištění klimatizace a celý obsah, který vytvoří pěnu tam nastříkáme. Přesný návod jak postupovat je vždy uveden na obalu a líší se dle konkrétního přípravku. Po vystříkání výparníku a následnému počkání, než přípravek pomalu odteče, se můžeme kochat svěžím vzduchem . Po zápachu není ani památky. Vše je jen má zkušenost a můj amatérský postup. Neručím za to, že je vždy vše tak jak jsem napsal.
1. Přípravky pro odstranění (pohlcení) zápachu někdy kombinované i s dezinfekcí: při použití není třeba vůbec nic demontovat, přípravek se položí na podlahu za zadní sedadlo či jinam dle návodu a zapne se vnitřní okruh cirkulace vzduchu a přípravek se odjistí (pak sám stříká náplň do interiéru vozidla). Počká se cca. 10 minut než se vyprázdní a je hotovo. Použití není vhodné, když už je zápach klimatizace silný.
2. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd., které se mají nastříkat do průduchů, odkud fouká vzduch v interiéru- většinou jsou to přípravky, které vytvoří pěnu a stříkají se do všech možných výdechů v interiéru. Zde opět většinou nedojde k úplnému odstranění zápachu, protože se pěna nedostane pořádně na výparník.
3. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd.), které se stříkají do prostoru sání vzduchu (v motorovém prostoru před předním oknem, zde nutná demontáž pylového filtru. U Focuse II, je demontáž pylového filtru pro amatéra velmi komplikovaná a proto dle mne pro Focuse II nepoužitelné.
4. Přípravky k dezinfekci (odstranění bakterií atd.), které jsou určeny k nastříkání přímo na výparník. Tyto prostředky (bod č.4) a tato metoda (bod č.4) je nejúčinější a na 99,9% vyřeší problém se zápachem. , jak se k výparníku u Focusu II. dostat? Zde je návod slovní + foto popisovaných úkonů.
V prostoru u spolujezdce vedle řidiče se odmontuje plast, který drží jeden šroubek obr. č 1.
Následně vyndáme kolínko pootočením ve směru hodinových ručiček (je tam jen nacvaklé). Nyní máme otvor, do kterého zasuneme hadičku z přípravku na čištění klimatizace a celý obsah, který vytvoří pěnu tam nastříkáme. Přesný návod jak postupovat je vždy uveden na obalu a líší se dle konkrétního přípravku. Po vystříkání výparníku a následnému počkání, než přípravek pomalu odteče, se můžeme kochat svěžím vzduchem . Po zápachu není ani památky. Vše je jen má zkušenost a můj amatérský postup. Neručím za to, že je vždy vše tak jak jsem napsal.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 09.08.2009 08:00, celkem upraveno 21 x.
-
- Pokročilý
- Ahmed
- Test driver
- Forfoc
- Pokročilý
Kam se to stříká je uvedeno na obrázku mého příspěvku. Ještě jednou tedy zde:
Ještě jednou pro jistotu to zde napíšu:
Postup aplikace:
1.Vyjměte pylový filtr
2.Nastartujte a zapněte klimatizaci/větrání na plný výkon
3.V krátkých intervalech nastříkejte obsah spreje do otvoru pylového filtru.
4.Nechte klimatizaci několik minut běžet.
5.Vypněte motor a vraťte zpět pylový filtr (doporučuje se dát nový pylový filtr).

Ještě jednou pro jistotu to zde napíšu:
Postup aplikace:
1.Vyjměte pylový filtr
2.Nastartujte a zapněte klimatizaci/větrání na plný výkon
3.V krátkých intervalech nastříkejte obsah spreje do otvoru pylového filtru.
4.Nechte klimatizaci několik minut běžet.
5.Vypněte motor a vraťte zpět pylový filtr (doporučuje se dát nový pylový filtr).
- Ahmed
- Test driver
-
- Junior
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jó tojá vím kde je. taková krabice v motorovém prostoru nahoře blízko spolujezdce, ale ještě jsem ho nezkoušel rozebrat, tak to asi budu nějakou dobu jezdit bez něj, jestli se mi to nepodaří dát do kupy.losfocusos píše:no taky to budu provadet to bude curina ani nevim kde ten pylovej filtr je

FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
-
- Junior
-
- Junior
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak si to natrénuj a pak mi to ukážešlosfocusos píše:no koukal sem na to a ten pylovej flitr je pdo tou mrizkou cernou ale nevim jestli do toho pujdu pac jak se znam tak urco nejakou tu packu ulomim

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mě dezinfikovali klimu přímo ve fordu (jarní akce). Sprej firmy WURTH. Šplouchal to do všech možných otvorů i pod pylový filtr. Klimu měl puštěnou jen před tím šploucháním.
Příští dezinfekci si samozřejmě provedu sám.
Výměna pylového filtru skutečně během 10 min. - a to jsem to dělal poprvé podle návodu který jsem našel tady

Příští dezinfekci si samozřejmě provedu sám.
Výměna pylového filtru skutečně během 10 min. - a to jsem to dělal poprvé podle návodu který jsem našel tady

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to ti to desinfikovali bez výměny filtru? hlavě že tam inzerují, že je ho vhodné při desinfekci vyměnit 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car