zaseklý kufr u ff1 limuzina 99
-
- Nováček
zaseklý kufr u ff1 limuzina 99
Ahoj mám problém s otevřením kufru,prohledal jsem celé forum a nikde jsem nic nenašel,možná jsem něco přehlédnul, proto prosím o radu.
DO při zmačknutí 2*kufru se ozve zvuk překlápěcí se západky,při otočení klíčku v zámku se ozve ten samý zvuk a při použití ovládání z auta taktéž, ale já prostě kufr nedokážu otevřít. ráno při otevírání vyklouzl kufr z ruky a od té doby se do něj nemůžu dostat...
zkoušel jsem se dostat do kufru přes sedačky ale taky bez úspěchu. díky za radu
DO při zmačknutí 2*kufru se ozve zvuk překlápěcí se západky,při otočení klíčku v zámku se ozve ten samý zvuk a při použití ovládání z auta taktéž, ale já prostě kufr nedokážu otevřít. ráno při otevírání vyklouzl kufr z ruky a od té doby se do něj nemůžu dostat...
zkoušel jsem se dostat do kufru přes sedačky ale taky bez úspěchu. díky za radu
ff mk1 limuzina r.99, 1,8 ,16V
- pbjun
- Test driver
Re: zaseklý kufr u ff1 limuzina 99
Pres sedacky - sklopis, sundas plasty, rucne zatahnes za tahlo zamku. Tot vse. Resil jsem u kombi i u hatche a po chvilce elaborovani to slo... Pripadne kdyz napises odkud si tak se treba ozve nekdo kdo je pobliz a ma zkusenosti...
-
- Člen klubu
Lenze na sedane sa nesklapaju sedacky tak jednoducho, ako na kombi alebo HB 

- pbjun
- Test driver
Tak mi nazev limuzina nic moc nerek ze je to sedan
Tak urcite lze sedacky odsroubovat ne? Torxy tam asi budou taky ne?

-
- Člen klubu
Oficialny nazov je limuzina. 
Oni su uplne inak chytene ako na HB/kombi. Nemaju hore zboku tie haciky, ktore drzia operaky. Ale cele zadne plato je kus plechu a prechadza az za samotne operaky. Tam su dva velke haky, ktore drzia operadla a su ovladane lankami z kufra. Odsrobovat torxy dolu za sedakom by mozno pomohlo, len neviem, ci by sa to z tych hakov dalo vytiahnut. Do kufra sedanu sa inak ako cez zamok dostava tazko. Co je aj vyhoda, aj nevyhoda...

Oni su uplne inak chytene ako na HB/kombi. Nemaju hore zboku tie haciky, ktore drzia operaky. Ale cele zadne plato je kus plechu a prechadza az za samotne operaky. Tam su dva velke haky, ktore drzia operadla a su ovladane lankami z kufra. Odsrobovat torxy dolu za sedakom by mozno pomohlo, len neviem, ci by sa to z tych hakov dalo vytiahnut. Do kufra sedanu sa inak ako cez zamok dostava tazko. Co je aj vyhoda, aj nevyhoda...
-
- Nováček
uz to mam vyresene, origo servis...kdyz jsem videl ze rozebrali skoro pulku auta,tak bych se do toho stejne nepustil...
-
- Člen klubu
Ako sa tam dostali?
-
- Nováček
co jsem vytusil i z faktury tak bezpocnostni pasy,sedacky,cast calouneni v kufru ven, po te vyndali viko kufru(nevim proc) a pak uz jen to nahazet zpet a nastavit zamek a vlozku...
- TomBaa
- Junior
U mého sedanu před ca 2 měsící přestalo fungovat otevření kufru z DO i z tlačítka vedle volantu. Otevřu ho jen klíčkem v zámku kufru. Co jsem tu vyčetl tak jde zřejmě o problém relé, který je však umístěný na GEM modulu a oprava je mimo moje znalosti....
Nějaká další pojistka k tomu asi není, v manuálu jsem nenašel... možná zkusit vyčistit to tlačítko..jinak nevím co stím dělat....
??
Nějaká další pojistka k tomu asi není, v manuálu jsem nenašel... možná zkusit vyčistit to tlačítko..jinak nevím co stím dělat....

Focus mk 3 1,6 Ti_vct ; 2011 ; black
Focus mk 2 1,6 Zetec ; 2009; Black
Focus mk 1 1,6 Zetec ; 2003 ; Ink blue
byl Focus mk.1 Tddi ; 99 ; Panthera black
-
- Nováček
Přesně to se mě stalo teď. Vyřešil jsi to nějak? Mě tomu ještě předcházela závada, kdy jsem spustil odstřikovače a spustily se automaticky stěrače, které se zastaví až při zastavení motoru. Pak se stalo, že jsem při jízdě zapnul vyhřívání zadního skla a otevřeli se 5. dveře. Teď už to neotvírá nic jen klíček v zámku. Může to mít všechno souvislost nebo je to samostatný problém? Nevíte někdo? Díky kdo si najde chvilku. FF1 kombi 00.
- pkadecka
- Test driver
Focus po faceliftu má GEM, focus před faceliftem má něco jiného.
Relé (centrálu) v GEMu jsem měnil, resp. je tam dvojité relé (v jednom pouzdře jsou dvě relé) a jedna půlka nefungovala, nahradil jsem to běžným autorelé, jen se nevešlo dovnitř, tak jsem ho přišrouboval zvenku GEMu.
Jednodušší by bylo koupit celý GEM (cca do 500 na vrakáči).
U auta před faceliftem nevím, to neznám, ale bude to něco podobného. Koupit celý modul nebo vyměnit relé. Pro člověka, co trochu rozumí elektronice a umí s páječkou, žádný velký problém.
Relé (centrálu) v GEMu jsem měnil, resp. je tam dvojité relé (v jednom pouzdře jsou dvě relé) a jedna půlka nefungovala, nahradil jsem to běžným autorelé, jen se nevešlo dovnitř, tak jsem ho přišrouboval zvenku GEMu.
Jednodušší by bylo koupit celý GEM (cca do 500 na vrakáči).
U auta před faceliftem nevím, to neznám, ale bude to něco podobného. Koupit celý modul nebo vyměnit relé. Pro člověka, co trochu rozumí elektronice a umí s páječkou, žádný velký problém.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- TomBaa
- Junior
Pro mě je to závada, se kterou si moc nevím rady.
Pokud sedím v autě, zmáčknu tlačítko otevírání kufru, tak se ozve klapnutí pod schránkou spolujezdce, tam nějaký modul je, kufr se ale neotevře... otázkou je pokud se vymění za jíný z vrakáče, co vše ovládá, tzn. v jakým by byl stavu...
Spíš mě zajímalo jestli k tomu není pojistka či relé v pojistkové skříni, ale dle návodu jsem takovou nenašel.
Může ještě zkusit kontrolu drátů jestli nejsou někde kouslý, ale to si nemyslím...
Pokud sedím v autě, zmáčknu tlačítko otevírání kufru, tak se ozve klapnutí pod schránkou spolujezdce, tam nějaký modul je, kufr se ale neotevře... otázkou je pokud se vymění za jíný z vrakáče, co vše ovládá, tzn. v jakým by byl stavu...
Spíš mě zajímalo jestli k tomu není pojistka či relé v pojistkové skříni, ale dle návodu jsem takovou nenašel.
Může ještě zkusit kontrolu drátů jestli nejsou někde kouslý, ale to si nemyslím...

Focus mk 3 1,6 Ti_vct ; 2011 ; black