Nejdou otevřít PP dveře
-
- Nováček
Nejdou otevřít PP dveře
Ahoj, zkouším dotaz ještě jednou, na správnějším místě,
chtěl jsem poprosit o radu, jestli je možné nějak otevřít PP dveře u CMaxe (2004), když na centrál nereagují a vnější ani vnitřní klikou to nejde. Zkoušel jsem odendat tapecírunk, ale kompletně to bez jeho poškození nejde, jak jsou ty dveře zavřené. Nicméně k tomu lanku od vnitřní kliky se dostanu a nevypadá, že by bylo přetržené, je cítit odpor, když se kličkou hýbe. Neví někdo náhodou, co ještě vyzkoušet? Tapecirunk u sloupku jsem schopný odklonit až k sedadlu, takže dovnitř se částečně dostanu. Lze někde za něco zatáhnout či tak něco? Asi mi servis nemine, jde mi jen o to, že tam nerad jezdím se závadami, které mohu sám odstranit.
chtěl jsem poprosit o radu, jestli je možné nějak otevřít PP dveře u CMaxe (2004), když na centrál nereagují a vnější ani vnitřní klikou to nejde. Zkoušel jsem odendat tapecírunk, ale kompletně to bez jeho poškození nejde, jak jsou ty dveře zavřené. Nicméně k tomu lanku od vnitřní kliky se dostanu a nevypadá, že by bylo přetržené, je cítit odpor, když se kličkou hýbe. Neví někdo náhodou, co ještě vyzkoušet? Tapecirunk u sloupku jsem schopný odklonit až k sedadlu, takže dovnitř se částečně dostanu. Lze někde za něco zatáhnout či tak něco? Asi mi servis nemine, jde mi jen o to, že tam nerad jezdím se závadami, které mohu sám odstranit.
- dejavu
- Nováček
Re: Nejdou otevřít PP dveře
Dej servis. Pokud to neuděláš do hodiny, sice zaplatíš, ale tvé vlastní nervy jsou k nezaplacení.
C-MAX 2.0i 16V PANORAMA, Germán, 04/2008
-
- Nováček
Vypadá to tak. Ještě jsem našel v "Jak na to" postup, jak vyháknout lanko z vnitřní kliky, tak to půjdu vyzkoušet, víc nic mi už nenapadá.
-
- Nováček
Další poznatek - podařilo se mi odpojit to lanko od vnitřní kličky a demontovat celou vnitřní kličku. Při tahání za lanko je cítit, jak na opačné straně je připojené na něco pružného, co klade odpor, když za lanko tahám ručně, nicméně dveře se neodemknou. Pokud zamykám a odemykám auto klíčkem, tak to lanko se vůbec nehne, ačkoliv při zamknutí by mělo zajet směrem k zámku, aby se vnitřní klička sklopila směrem do dveří, jak je tomu u ostatních funkčních dveří. Nenapadne někoho, co dál? Dveře pořád ne a ne povolit 

- Adow
- Člen klubu
Ty máš asi dvojitý zamykání, ne? Asi bude někde skříplá/přerušená kabeláž. Myslím, že bez oddělání tapecu to asi nepůjde.. Máš elektrický jen přední nebo i zadní okna?
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Dvojité zamykání bych mít neměl, u služebního jsme ho měli, tam to bylo i slyšet, při druhém zamknutí, jak tam ještě zajelo to pojištění, i to různě bliklo, při prvním a druhém zamknutí. Tady první zamknutí zamkne, druhé a další už jen blikne. To probliknutí je stejné při všech zamknutích. Okna jsou elektrická jen vpředu, vzadu švihadla.
- Adow
- Člen klubu
Pokud jsou el. okna jen vepředu, tak bych zkusil dát impuls motorku odemykání na přímo přes dráty - odpojit z GEMu a poslat tam 12 V. Otázka ale je, kde je případně ta kabeláž přerušená - nejspíš to bude někde mezi kastlí a dveřma, takže tento postup třeba ničemu nepomůže. Nejde mi ale do hlavy, proč to nejde odemknout ani ručně..
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
-
- Nováček
Ten tapecírunk mám částečně vycvakaný - v místech B-sloupku, ale nejde to kompletně, v místech pantů dveří to nelze, protože dveře jsou zavřené a není tam dostatečná mezera, abych to mohl odcvakat kompletně. Leda ten tapecírunk rozlámat, nebo odmontovat plasty z palubní desky, kolem mřížek větrání, pak by možná bylo víc místa.
Proč to nejde ručně, to taky nechápu. Naposledy ty dveře zavíral syn a je pravda, že s nimi bouchnul víc než je normální - pamatuju si to, protože jsem ho za to okřikl. Ale nezkoušel jsem je otevřít, nenapadlo mi, že by s nimi mohl být problém. A pak za pár dní, když jsem za ně vzal, tak už se ani nehnuly. To s tím GEMEM mi je jasný, jak to myslíš, nicméně s tím jsem ještě nic nezkoušel dělat, tak budu muset pohledat, jak na to.
Proč to nejde ručně, to taky nechápu. Naposledy ty dveře zavíral syn a je pravda, že s nimi bouchnul víc než je normální - pamatuju si to, protože jsem ho za to okřikl. Ale nezkoušel jsem je otevřít, nenapadlo mi, že by s nimi mohl být problém. A pak za pár dní, když jsem za ně vzal, tak už se ani nehnuly. To s tím GEMEM mi je jasný, jak to myslíš, nicméně s tím jsem ještě nic nezkoušel dělat, tak budu muset pohledat, jak na to.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mas tam tu vnitrni kliku zpet ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Zatím ne, pořád to je rozebrané.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak zkus , co mi fungovalo u ff1 , stahnout okno a rychle stridat otvirani klikou a packou po nejake dobe cvaklo v zamku a dvere se otevreli ale pak jsem menil zamek co je ve dveřich .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Díky za tip, zkoušel jsem to a bohužel nic
Dal jsem to před chvíli do servisu, pak dám vědět, jak to dopadlo.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem to delal treba pul hodiny nez se to otevrelo . stridave tahat a obcas v te rychlosti se to seslo a najednou se to otevrelo . a odkud jsi ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- filhou
- Junior
Kdysi se mi to stalo na jiné značce auta, 5 rádoby mechaniků rozjebalo celé dveře, nakonec to skončilo v sobotu ráno u autorizovaného prodejce / servisu a do hodiny měli kluci hotovo, za velmi směšné peníze....
-
- Nováček
@ foki: jsem z Plzně, resp. kousek od Plzně - Horní Bříza. Půl hodiny jsem to nezkoušel, to přiznám, ale pár minut jo, střídavě, klika vnitřní, vnější, občas i dálka. Ale vůbec nic. Problém asi je, že ty dveře zůstaly zamknuté - když beru za vnější kliku, tak není cítit žádný odpor, jako když máš dveře odemknuté, vezmeš za kliku a v určitém místě cítíš odpor, cvaknutí a dveře se otevřou. Když jsou zamknuté, tak taháš za kliku a není cítít nic.
Co se týče servisu (dal jsem to do autorizovaného), tak závěr je, že zámek je prasklý, resp. něco v něm, že se bude muset vyměnit. Takže auto mám doma, abych mohl jezdit, až jim přijde nový (cca v úterý), tak to tam dám znovu na tu výměnu. V servisu se jim podařilo sundat kompletně ten tapec. Netuším, jak to udělali, při těch stále zavřených dveřích, protože to nevypadá, že by sundavali část palubky před spolujezdcem. Mně se podařilo ho odcvakat tak do tří čtvrtin, ale v místech mezi repro a zrcátkem to bylo bez šance, tam byla jen malá mezera, mezi tapecírungem dvěří a plasty palubky. Každopádně jsem na to včera ze zvědavosti koukal (vůbec ne proto, že bych jim nevěřil, ale jsem prostě jen zvědavý), tak když jsem vyndal okno a potom ten vnitřní plech, co je na něm stahování okna, tak se lze k tomu zámku zevnitř dostat. Ale nepodařilo se mi tam s ničím hnout, aby se dveře odemkly.
Co se týče servisu (dal jsem to do autorizovaného), tak závěr je, že zámek je prasklý, resp. něco v něm, že se bude muset vyměnit. Takže auto mám doma, abych mohl jezdit, až jim přijde nový (cca v úterý), tak to tam dám znovu na tu výměnu. V servisu se jim podařilo sundat kompletně ten tapec. Netuším, jak to udělali, při těch stále zavřených dveřích, protože to nevypadá, že by sundavali část palubky před spolujezdcem. Mně se podařilo ho odcvakat tak do tří čtvrtin, ale v místech mezi repro a zrcátkem to bylo bez šance, tam byla jen malá mezera, mezi tapecírungem dvěří a plasty palubky. Každopádně jsem na to včera ze zvědavosti koukal (vůbec ne proto, že bych jim nevěřil, ale jsem prostě jen zvědavý), tak když jsem vyndal okno a potom ten vnitřní plech, co je na něm stahování okna, tak se lze k tomu zámku zevnitř dostat. Ale nepodařilo se mi tam s ničím hnout, aby se dveře odemkly.