obracím se na Vás s prosbou o radu.
Je mi 21 let, rozhodl jsem se pořídit si první vlastní auto a vybral jsem si FF, jelikož na mě působí dizajnově dobře a slyšel jsem z 90% dobré reference na spolehlivost..
Na koupi mám cca 150 000 Kč (nejraději bych byl, kdyby se do této částky vešel i následný ponákupní servis a revize) Seženu za to slušnýho FF vůbec?
Na palivo bych chtěl měsíčně dávat maximálně 1200 Kč (Samozřejmě orientačně, nejezdil bych neustále stejně) S tím, že při zevrubných výpočtech: cca 37 kč/litr a 7 litrů/100 km = 1200/37 = 32 litrů => 32/7 = 450 km/měsíc
Když jezdím, jezdím spíš po městě, anebo kratší trasy maximálně /80 km/, občas delší výlet.. To poukazuje spíš na benzínovej motor. Ale všimnul jsem si, že FF jsou drtivě na naftu, proto se ptám..
Jaký byste mi poradili motor? Jaký objem a palivo? Jde mi o to, aby při občasné delší trase nebyl motor rozpálenej do ruda.. A aby zároveň provozní náklady byly v mých možnostech..
A ještě otázka, kde nakupovat? Soukromý inzerent, bazar typu AAA, anebo program jako škodaplus, dasweltauto?
Předem díky za Vaše názory a rady..
P.S.: Názor, který mě přesvědčí, vyhrává pivo