Zdravím všechny příznivce fordu focus.
Taky jsem si koupil toto vozítko v 10/05.Najeto 116.000km,teď mám 131.000km.Zatím velká spokojenost,jen mne trochu trápí výfuk.Na servisní prohlídce mi řekli,že to fouká někde u sběrného potrubí,ale je tam takový krycí plech,přes který není vidět jestli to prasklo,nebo je to jen těsnění?V autokelly nebo jinde ho nevedou,takže jen origoš za 6.500,- a k tomu z.díl tak jsem na desítce.Prý tam byl přede mnou stejný fordík se stejným problémem,takže oblíbená věta v servisu "ta značka na to trpí".Já jsem se ale v těch vašich diskusích o tom nikde nedočetl.Má tedy někdo zkušenost s opravou a opravdu to nejde sehnat jinak?
Výfuk-sběrné potrubí
-
- Nováček
Výfuk-sběrné potrubí
Focus 1.6 16V Zetec 74kW kombi 02 

- maki
- Nováček
Nějakou podobnou větu mě říkal mechanik taky - já mám to sběrné potrubí na spodní straně svařené a budu tak postupovat i nadále, máme v práci státního svařeče, který to opraví. Ten horní plech je na tři šrouby M6, a když ho odstraníš je pod ním to potrubí od motoru k výfuku, resp. k pružnému dílu. Je to jen kryt proti teplotě od parohů (tak se tomu snad říká odborně). Shání se dost špatně, ale vrakáč by to měl jistit.
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: