problem pri radeni 4ky
- Itak
- Nováček
problem pri radeni 4ky
Zdar vsetci!
Po servisnom zasahu ktory moj FF absolvoval minuly tyzden mam prob lem so zaradenim 4ky. Proste to tam k... nejde tak ako ostatne rychlosti, nejako je tym smerom riadiaca paka prilis tuha... a akoby ani nesla zaradit az do koncovej polohy. Presiel som na tom asi 200km, a nijako sa to nezlepsilo.
Kedze to chcem ist do toho servisu volat a potom aj "reklamovat" ze mi zvrzali radenie, chcel by som poradit co im povedat ked na mna budu skusat veci typu "to sa spravi casom, treba rozjazdit, etc...".
Co bolo servisovane:
- vymena zotrvak, sada spojka
- rozvody (r.remen, kladka, k.remen)
- nejaky olej (spojkovy?)
Takze, co to moze byt?
Po servisnom zasahu ktory moj FF absolvoval minuly tyzden mam prob lem so zaradenim 4ky. Proste to tam k... nejde tak ako ostatne rychlosti, nejako je tym smerom riadiaca paka prilis tuha... a akoby ani nesla zaradit az do koncovej polohy. Presiel som na tom asi 200km, a nijako sa to nezlepsilo.
Kedze to chcem ist do toho servisu volat a potom aj "reklamovat" ze mi zvrzali radenie, chcel by som poradit co im povedat ked na mna budu skusat veci typu "to sa spravi casom, treba rozjazdit, etc...".
Co bolo servisovane:
- vymena zotrvak, sada spojka
- rozvody (r.remen, kladka, k.remen)
- nejaky olej (spojkovy?)
Takze, co to moze byt?
FF 1.8TDCi, 2001, (115+24)k, 3d, black<br>
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Itak
- Nováček
Diki, to sa aj mne zda najpravdepodobnejsie. Kedze ja mam 1.8TDci, tak mna sa tyka len ten posledny obrazok, je tak? Dufam ze maju spominanu sablonu, a nebudu len improvizovat.pelen píše:Muj odhad je, ze po vymene setrvaku nebo spojky nekontrolovali serizeni razeni. Radici paka olada prevodovku pomoci lanek v bowdenech.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Itak
- Nováček
finale
Takze bolo to zle nastavenie radenia, nakoniec som sa hecol a zaniesol to manikom co mi menili tie veci, a ti mi to v pohode spravili - nic ine im neostavalo, skoda ze to neurobili uz na prvy krat (usetril by som 300km), ale aspon ze je to uz OK.
Teraz sa uz radi paradne uplne vsetko 1 az 5
.
Dik za rady!
Teraz sa uz radi paradne uplne vsetko 1 az 5

Dik za rady!
- 4100
- Nováček
Tak ja sa prižívím tiež na tom Tvojom probléme. Aj ja mám trochu problém s tou štyrkou z päťky, ale ide to dobre, keď pri preraďovaní z 5 na zlomok sek zastavím v neutrále, jemne pritlačím k trojke a potom dolu do štyrky už ľahko. Už som si na to zvykol a ide to automaticky a rychlo, ale ak je to niečo jednoduché, rád by som to opravil. AKO TI TO OPRAVILI????
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Seridili mu lanka.4100 píše:Tak ja sa prižívím tiež na tom Tvojom probléme. Aj ja mám trochu problém s tou štyrkou z päťky, ale ide to dobre, keď pri preraďovaní z 5 na zlomok sek zastavím v neutrále, jemne pritlačím k trojke a potom dolu do štyrky už ľahko. Už som si na to zvykol a ide to automaticky a rychlo, ale ak je to niečo jednoduché, rád by som to opravil. AKO TI TO OPRAVILI????
- bluetoooth
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz das hledat servisy nebo prispevky od Zirafaka, tak zjistis, ze chodi do uplne jineho servisu nez v Blave. Take kdyz si da v Blave pivo, tak uz nemuze odjet domu.bluetoooth píše:Mne ide takto tazko zaradit 1-tka.
Kto v BA ma taku sablonu alebo vie zariadit aby mi to naladili?
Zirafak ty chodis do BA? Co sa neozves na to pivo ... zajtra som sluzobne PRAHA, inak by som s tebou nejake to pivo dal ...
- bluetoooth
- Junior
- Singlemalt
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Chtel bych poradit. Vyskočilo mi lanko řazení u převodovky z toho očka. Vrátil jsem ho zpět, ale nemůžu tam dostat takovou tu jistící pružinku, aby se matka nepovolovala, protože tam je z vrchu dost špatný přístup. Je na to nějaká finta, nebo přípravek, nebo se tam musím dostat zespodu? Díky.
FF 1.8 TDCi 115HP 2002
- stan
- Junior
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- stan
- Junior
normalne nastartujem idem zaradit spiatock a vrrrr, ak to urobim veeeelmi pomaly tak niekedy to vyjde a niekedy nie, niekedy ked ihned po nastartovani bleskovo zaradim tak to prejde ale 90% zavrci, ostatne stupne v pohode
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW