Napínací kladka na klínák
- chaluha
- Nováček
Napínací kladka na klínák
Mám špatnou napínací kladu na klínák,dá se koupit neoriginál????
Ford Focus combi II 1,6 16v duratec
- neodees
- Junior
to Chaluha: mel jsem s tim asi pred pul rokem problem, a to ze pekne vrzala a kdyz se chytla za okraje tak se vychylovala z osy. nova by byla neorigo za asi 3600,. od znamyho a ve fordu se mi zda pres 4000,- kc.je to i s tim drzakem, bez toho to nesezenes. ty bocni krytky loziska jsem sundal, porádne vycistil, nejlip v nejakym rozpoustedle, radne vyfoukal a vysuzil, pak namazal a znovu zapouzdril a dal na auto. co se tyka toho vychylovani se z osy tak me bylo receno v servisu ze to vubec nevadi. mam to takhle spraveny uz pul roku a slouzi to bez problemu. zadny vrzani a usetril jsem 4 litry. 

Naposledy upravil(a) neodees dne 08.03.2007 14:42, celkem upraveno 1 x.
- opicak
- Junior
Já, já, já chci plánek.
. Jak dlouho to máš? Nejsou s tím problémy? (hluk, vibrace, větší opotřebení řemene atd.) . Taky mí "hlízdá" kladka a tohle je hodně solidní řešení, myslím finančně. Mám přístup k soustruhu a šikovného soustružníka, tak bych to bral. Když tak na email. Dík.

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- siki
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A nemohl by jsi dát plánek přímo na fórum? Ať nemusíme "prosit" každý zvlášť.maxmar píše:Já jsem to řešil tak ,že jsem si koupil ložisko 6203 2RS za 47,-Kč a rolnu nechal vyrobit cca. za 100,-Kč u známého z nějaké slitiny hliníku a funguje bezvadně. (Kdyby někdo chtěl zašlu plánek.)
Ford Focus 1.6 HB 2001
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Rudyshock
- Nováček
Re: Napínací kladka na klínák
V neoriginále se dá napínací kladka sehnat za 1800 a rozvodový řemen za 800chaluha píše:Mám špatnou napínací kladu na klínák,dá se koupit neoriginál????
- maxmar
- Nováček
Re: Napínací kladka na klínák
Tak to mi teda řekni kde jsi ji viděl já ji zháněl všude. Řekli mi, že to dělá jen SKF. A to bylo dvakrát drahší. Tak jsem nechal kladku vyrobit a ložisko jsem koupil za pár peněz. (Jestli se teda bavíme o klíňáku né o rozvoďáku)Rudyshock píše:V neoriginále se dá napínací kladka sehnat za 1800 a rozvodový řemen za 800chaluha píše:Mám špatnou napínací kladu na klínák,dá se koupit neoriginál????