Od ručky vede jedno lanko pod vůz a tam přes táhlo jsou napojena 2 lanka ke každému kolu zvlášť. I přes toto spojení se může jedno přidřít a druhé ne.speedex píše:No mám na všech čtyřech kolech kotouče, ale kdyby to byla ručka tak by přece nešlo i to druhé zadní kolo otáčet lehce ne?
tmx píše:Odchází ti asi brzdič (třmen). Můžeš to zkusit rozdělat, rozhejbat, namazat, nějakou dobu to bude ok, pak to zas zatuhne, takže to stejně jednou vyměníš (jde o to, jestli to auto tehdy ještě budeš mít). Měl jsem stejný problém, 2x rozhýbáváno (září a leden), napotřetí měněn celý třmen (duben). Nový stojí asi 2000 Kč, na vrakovišti asi neseženeš, protože jak jsem pátral po internetu, Fordům (jak Focus tak Mondeo) prostě odchází levý zadní brzdič (pravý ne, téměř vždycky levý).
Koukni na polohu takové té "kolíbky", do níž je zaháklý lanko ručky, na tom levým kole bude víc dopředu než na pravým, tj se nevrací úplně zpět a přibržďuje.
Pokud pojedeš krátkou vzdálenost (5 km), levý třmen bude horký (protože to pořád přibržďuje), pravý bude zcela studený, schválně na to zkus sáhnout. Případně pokud máš "svoje místo" trochu z kopečka, kde vždycky vyřadíš a jedeš na volnoběh, všimni si, že najednou se to tolik nerozjede. V extrémním případě to bude echt smrdět.
spanel píše:Od ručky vede jedno lanko pod vůz a tam přes táhlo jsou napojena 2 lanka ke každému kolu zvlášť. I přes toto spojení se může jedno přidřít a druhé ne.speedex píše:No mám na všech čtyřech kolech kotouče, ale kdyby to byla ručka tak by přece nešlo i to druhé zadní kolo otáčet lehce ne?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů