Můj dotaz, jsme tu na diskuzním fóru, tak doufám že budem diskutovat a každý se trochu rozepíše je nás tu dost kdo ty 1.8TDCi 85kw mají, mě zajímá hlavně motor z těch posledních FoFo po faceliftu 2008 a výše...
Moje otázka, přemýšlím už dlouho o chipu tohoto motoru. Chtěl bych to od nějaké aspoň renomované firmy, která by mi to i odbrzdila na brzdě, aby nárůst výkonu byl podložený grafy a ne jen pocitově...Přemýšlel jsem o firmách Camp Performance nebo Dieselpower. Slyšel jsem, že ale zrovna tenhle typ motoru není moc ny chipování vhodný, prý kvůli litinové konstrukci a něco sem slyšel i o tuším praskání svodů v důsledku chipování tohoto litinového motůrku. Ale zase jsem četl o hodně lidech co to nachiplé mají a jezdí bez problémů...Další věc, mám na motoru za 4roky najetu už 170000km (ne mnou, ale majitelem před). Já toho tolik už nenajedu, jako majitel přede mnou. Není to na chipování už vysoká hodnota nebo je to jedno kolik má motor natočíno? Které věci v důsledku chipování by mohli být v ohrožení spojka, turbo apod.? Co otázka spotřeby, prý by se němala zvýšit, dokonce v důsledku dobře udělaného chipu, může jít i dolů. A ještě co ty přenosné chipy jako např. od BITPOWERU nebo cizý firmy jako Bluefin? A co vy, šli byste do toho? Bavíme se např. o chipu ne žádný extrem, ale běžný navýšení např. Camp Performance nabízí jít z 85kw na cca 102 kW/310 N.m...
Nejede to teď zle, ale mohlo by to být i lepší, ne?