SPDS v mlhovkách
-
- Nováček
SPDS v mlhovkách
Zdravím,
napadla mě taková věc. Mám FOFO II FL s natáčecími halogenovými světly. Nechci je zbytečně zatěžovat jízdou ve dne když je absolutně nepotřebuju.
Teď, když někam jedu, tak svítím předními mlhovkami. Zatím to za 30tkm vadilo pouze jednomu jedinci který me vybrzdil, ale když jsem to potom sledoval, opravdu ty mlhovky svítí docela dost a to i ve dne.
Přední mlhovky skoro nikdy nepoužívám, protože jejich význam je skoro nulový. Teď k dotazu. Chtěl bych současné halogenové žárovky v mlhovkách (H8 nebo H11?) vyměnit za LED. Očekávám od toho to, že intenzita světla bude nižší - nebude to oslňovat protijedoucí auta a přitom zůstanou zachovány všechny dosavadní funkce. Mlhovky tedy budou jako denní světla. Další výhoda je ta, že bude možnost mít auto trvale zhasnuté. Jediná nevýhoda která mě napadla je ta, že když budu chtít mít zapnutou zadní mlhovku s tlumenými světly ,budou do toho svítit i přední mlhovky jako denní světla. A to by se možná příslušníkům nemuselo líbit.
Napadají Vás prosím ještě nějáké komplikace spojené s výmenou žárovek za LED?
díky
napadla mě taková věc. Mám FOFO II FL s natáčecími halogenovými světly. Nechci je zbytečně zatěžovat jízdou ve dne když je absolutně nepotřebuju.
Teď, když někam jedu, tak svítím předními mlhovkami. Zatím to za 30tkm vadilo pouze jednomu jedinci který me vybrzdil, ale když jsem to potom sledoval, opravdu ty mlhovky svítí docela dost a to i ve dne.
Přední mlhovky skoro nikdy nepoužívám, protože jejich význam je skoro nulový. Teď k dotazu. Chtěl bych současné halogenové žárovky v mlhovkách (H8 nebo H11?) vyměnit za LED. Očekávám od toho to, že intenzita světla bude nižší - nebude to oslňovat protijedoucí auta a přitom zůstanou zachovány všechny dosavadní funkce. Mlhovky tedy budou jako denní světla. Další výhoda je ta, že bude možnost mít auto trvale zhasnuté. Jediná nevýhoda která mě napadla je ta, že když budu chtít mít zapnutou zadní mlhovku s tlumenými světly ,budou do toho svítit i přední mlhovky jako denní světla. A to by se možná příslušníkům nemuselo líbit.
Napadají Vás prosím ještě nějáké komplikace spojené s výmenou žárovek za LED?
díky
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: SPDS v mlhovkách
Koukni k Adovi do galerky, myslím že vyřešil co řešíš ty
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=45
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=45
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Nováček
pekne udelane, ale chci jit cestou co nejmensiho odporu, coz myslim ze by ty zarovky splnovaly nejlepe.
nehlede na to, ze mam auto jeste v zaruce, takre nejaky takovy zasah je nemyslitelny.
nehlede na to, ze mam auto jeste v zaruce, takre nejaky takovy zasah je nemyslitelny.
-
- .
Já jsem to udělal jen výměnou žárovek. Asi 3 měsíce jsem jezdil na mlhovky a teď o víkendu jsem si to nechal od ZaQika předělat na denní tak jak maji být 
Akorát nevím, jestli FL má stejné mlhovky a žárovky. Ale to by asi neměl být problém.

Akorát nevím, jestli FL má stejné mlhovky a žárovky. Ale to by asi neměl být problém.
- Sobull
- Zkušený
Hele a nemusí při zapnutí mlhovky svítit taky parkovačka a koncový světlo?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- .
samozřejmě že musí... + svítí ti i vše v interieru. Teď to mam ale přepojené, tak že mlhovky nemám, svítí mi to jako denní a funguje to přes polohu AUTO= hl. světla se při tmě zapnou sami.
Naposledy upravil(a) Devilstorm dne 19.10.2011 16:46, celkem upraveno 1 x.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jasně, musí svítit s tlumenýma - logicky - mlhovky používáš při snížené viditelnosti, tak nemůžeš jet s parkovačkama 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- Sobull
- Zkušený
No pak ale příslušníkům bude vadit spíš to, že při svícení denním svícením nesmí svítit nic jinýho... A hlavně, že to nemá homologovaný. Nad tím bych vůbec nepřemýšlel.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- lucky.jack
- Test driver
Tohle je zvláštní, protože u několika aut, mám pocit, že to byly mercedesy svítily ledkový denní svícení a zároveň i klasický potkávačky a vše kolem...Nevím teda jak to mercedes vyřešený s homologací, resp. s našima příslušníkama.Sobull píše:No pak ale příslušníkům bude vadit spíš to, že při svícení denním svícením nesmí svítit nic jinýho...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
ted kdyz mam zapnute mlhovky tak logicky sviti predni parkovacky a zadni obrysovky. interier sviti porad stejne. Ja prave chci i moznost aby bylo cele auto zhasnute kdyz chci.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ty LED žárovky do mlhovek budou prd vidět,už jsem to viděl a není to ono.
Jinak ukecat mlhovky,aby svítili samostatně určitě jde,ale není to nic jednoduchého,tak jak jsi popisoval....,že Ti jde o jednoduchou instalaci.
Jinak ukecat mlhovky,aby svítili samostatně určitě jde,ale není to nic jednoduchého,tak jak jsi popisoval....,že Ti jde o jednoduchou instalaci.
-
- Nováček
no.... spis to vypada, ze se na to vykaslu a budu porad svitit jako do ted tema mlhovkama.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešil bych to jako ADA,je to na dvě hodinky práce.
- Quickie
- Moderátor
ja som tiež namontoval taketo svetla ako ma ADA a auto som mal v zaruke.. bol som s nimi aj na garančke a nikto nepovedal ani makké F, že by mi kvoli tomu mala padnuť zárukaK86 píše:pekne udelane, ale chci jit cestou co nejmensiho odporu, coz myslim ze by ty zarovky splnovaly nejlepe.
namontovanie LED DRL je podla mna jednoduchsia volba ako laborovanie s tým, že čo, kde a ako poprepájať aby mi svietili iba hmlovky.. naviac ked do hmloviek šuchneš nejaké takéto žiarovky tak ti to žabožrúti nemusia zožrať, a navyše svietia žalostne slabo... mám jedny z nich doma
edit.. inšpiruj sa tu http://ford-focus.cz/forum/viewtopic.ph ... 27dd7de0b3
- Miri
- Test driver
přesně tak, investice 1.500,- a hlavně radost z odvedené práce k nezaplacení. Navíc to vypadá velice pěkně, né jak bludičky co jdou potkat na ulicích.
nejlevněji jsou co vím zde: http://cztuning.cz/index.php?action=det ... zboid=3917
rozměry držáků jsou někde zde: http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
nejlevněji jsou co vím zde: http://cztuning.cz/index.php?action=det ... zboid=3917
rozměry držáků jsou někde zde: http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view