Nákup domény, webhosting atd.

Moderátor:phofy
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Nákup domény, webhosting atd.

Příspěvek od Kóťa » 08.08.2011 07:36

Je někdo ochotný se semnou pobavit o webhostingu?Jak fungujou domény atd.?Nebude to na dlouho,výměna pár SZ,abych vše pochopil...Díkec!
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

MaxíC
Člen klubu
Člen klubu
Re: Webhosting atd.

Příspěvek od MaxíC » 08.08.2011 08:01

Myslím že informací je plný internet. Já osobně používám služby http://hosting.wedos.com/. Ale nevyužívám to nijak profesionálně, spíš kvůli ftp přístupu, abych si někam na server mohl nahrát svoje data a měl je přístupná odkudkoliv.
Ford Kuga 1.5 EB, 2017
byl Ford Focus C-MAX, 1.6 Ti-VCT, 2005

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Webhosting atd.

Příspěvek od Kóťa » 08.08.2011 08:27

Tak pokud to mám brát takhle,tak veškerá fora můžeme zavřít,protože si myslím,že vše už bylo jednou napsané :wink: Ale tak zeptám se rovnou.Mám v tom chaos a chci si věci urovnat.Pokud si zakoupím nějakou doménu a vytvořím si webovou prezentaci např. na webnode je možné z té domény návštěvníky hned přesměrovat na tyto stránky?Bude se jednat o tu klasickou odpočítávací stránku nebo to tam skočí rovnou?S doménou mám možnost využívat i svého emailu něco@doména.cz?Jak to funguje?Resp.kde si vytvořím místo na uložení těchto emailů?Nebo za tuto mejlovku schovám klasickou schránku např. na seznamu?

A možná ten můj dotaz ohledně webhostingu byl trochu zavádějící...když si to po sobě tak čtu :-) sorry.

Anduril
Test driver
Test driver

Re: Nákup domény, webhosting atd.

Příspěvek od Anduril » 08.08.2011 08:54

Kdyz tomu moc nerozumis, doporucuju vyuzit nabidky nektere z webhostingovych firem.
Takovych je hromada, pokud nemas nejake specialni naroky napr. na funkce hostingu, podporovane technologie, staci si vetsinou vybrat podle ceny, pripadne i referenci.

Soucasti kompletni webhostingove nabidky obvykle byva
- domena (vyberes si domenu dle vlastniho vyberu)
- prostor pro prezentaci (stranky, dalsi soubory)
- prostor pro emailove schranky

Webhosting se vetsinou plati rocne, nebot domeny se kupuji na rok a je treba je za rok zase prodlouzit.
Pokud je domena soucasti takoveho webhostingu, je automaticky nasmerovana na prostor s tvou prezentaci. Nic dalsiho neni treba resit, pouze vystavit nejake stranky.
Emaily funguji podobne - dostanes nejake pristupove udaje, vetsinou je mozne vytvorit si vice schranek na koupene domene. Presmerovani na jinou schranku (treba na seznamu) neni problem.
Pro klienta tvoje prezentace vystupuje pod tvou domenou, nikam se nic nepresmerovava.

Dalsi moznosti, pokud mas webovy prostor, je koupit pouze domenu a u registratora domeny (tam kdes ji koupil) je treba nastavit adresu serveru s webovou prezentaci. Zaroven na serveru, kde je tva prezentace, je treba nastavit, z jake domeny chodi pozadavky. Tzn. je potreba podpora vlastni domeny u poskytovatele prostoru pro web. Podobne je to s maily.

Proto radeji doporucuju vyuzit kompletnich sluzeb nejake webhostingove firmy, kde mas vse za jednu cenu, nemusis resit nejake slozite nastavovani a vetsinou mas vse pod spravou pomoci nejakeho grafickeho rozhrani.

To je tak ve strucnosti, kdyz tak se ptej :)
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.08.2011 08:56

no ono je to skor tak jak pise kolega...vsetky tieto info najdes na webe a podla mna lepsie ako keby ti to tu niekto pisal :-)
ale v principe je to o tom, co si zaplatis a ako si to spravis. kupis si domenu a zaplatis hosting, pripadne si ho spravis sam doma, to ale asi nie je to prave orechove riesenie... :-) skor je to o tom najst dobru, spolahlivu hostingovu spolocnost.
a chcem sa opytat, to chces platit za domenu a hosting len preto, aby si niekoho presmeroval na webnode? nie je to lepsie spravit na samostatnej domene to co chces prezentovat?
ale tak predpokladam ze vies co robis :-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 08.08.2011 09:10

Ok,to co píšete zní rozumně.Vše od jedné firmy...Jinak webnode volím jen z toho důvodu,že nevím o jiné možnosti jak jako laik vytvořit webovky.Pro naší elektro firmu jsem to zadal známému,který je vytvořil včetně správcovského programu.U tohoto krámku si nejsme jistí jeho budoucností,proto chceme náklady na tuto formu prezentace minimalizovat a ne si nechat udělat web za 10-15 000kč.Proto mi právě webnode přijde vhodný,stránky nebudou složité...ani nebudou obsahovat nějaké obsáhlé fotogalerie.Na to pak spíš využiji profil třeba na fb.Na druhou stranu nemám důvěru ve firmy,které nemají svou vlastní domému.Přijde mi to takové divné.Jasně,že to není všechno,jen na mě to prostě nepůsobí seriózním dojmem.Je to něco jako např.interiér obchodu atd.Nenakupoval bych tam,kde se mi nelíbí...Stejně tak to mám s tímhle.

Nebo je nějaká jiná možnost tvorby webu?Myslím pro laiky...

MaxíC
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od MaxíC » 08.08.2011 09:36

U nějakého registrátora si zakoupíš doménu II. řádu. Doména II. řádu znamená www.tvojedomena.cz (pripona cz neni podminkou, muze byt i jina). Seznam registrátorů je na http://www.nic.cz. S doménou získáš určitý prostor na nějakém serveru a emailovou adresu ve tvaru cokoliv@tvojedomena.cz. Velikost prostoru a poskytované služby jsou většinou zavisle na cene.
K žádnému odpočítávání při přesměrování dojít nemusí. Zkus se podívat na stránky vytvořené pomocí služby webnode http://www.webnode.cz/nasi-uzivatele/.
Naposledy upravil(a) MaxíC dne 08.08.2011 09:41, celkem upraveno 1 x.
Ford Kuga 1.5 EB, 2017

MaxíC
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od MaxíC » 08.08.2011 09:38

Doménu si můžeš zakoupit i u webnode.

Pro tvorbu stránek (pokud neznáš a nechceš se učit alespoň základy html a php) je to myslím dobrá volba.
Ford Kuga 1.5 EB, 2017

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 08.08.2011 09:39

MaxíC: S domenou zadny prostor neziska, pokud nejde o kompletni webhosting ;) Prodavame i domeny bez prostoru pro prezentaci. Ciste domenovy registrator webhosting neresi.

Kota: Ten webnode asi nebude nejhorsi reseni. Podporuji i vlastni domenu, kterou u nich muzes primo zakoupit.

MaxíC
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od MaxíC » 08.08.2011 09:49

Prodavame i domeny bez prostoru pro prezentaci.
Toto řešení jsem zatím nevyužil, ale chápu že se někomu může hodit.
Takže pokud webnode nabídne i dostatečný prostor, pak stačí registrovat doménu. Pak nevím jestli funguje emailová schránka nebo jen adresa.
Ford Kuga 1.5 EB, 2017

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.08.2011 09:56

na vytvorenie nejakeho jednoducheho webu ti bude stacit aj nejaky free soft editor a tie stranky presun priamo na tvoju domenu. to presmerovanie z nejakej http://www.tvojastranka.cz na stranky http://www.tvojestranky.webnode.cz mi pride nie uplne profi a moze to odradzat...odhliadnuc od toho ze je to hodne takozpadne riesenie...
neboj sa vytvorenia stranky, ked si najdes editor, ktory to za teba "nakoduje" html kod tak to pojde rychlo :-) (odbornici ma teraz neznasaju, pretoze takyto editor to vzdy robi trosku bordel, to ale pri jednoduchych strankach az tak nevadi a casom ta to mozno chyti a budes sa s tym hrat profesionalnejsie :-))
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 08.08.2011 10:03

Solfan: A kde vidis, ze se to nekam presmerovava? Kdyz se podivas na reference webnode, ktere tu dal MaxiC, tak tam vidis, ze jejich zakaznici maji domeny druheho radu a zadne webnode se tam neobjevuje. Tzn. web funguje na domene druheho radu, bez presmerovani na subdomenu webnode.
A clovek, ktery o webovych strankach nevi nic, neudela slusnou prezentaci ani pomoci wysiwyg editoru. Bude to spise na ostudu :)
Tim nejak neprosazuju webnode ci podobne projekty, jen konstatuju.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 08.08.2011 10:12

Pánové díky moc za rady.Popravdě jsem jeden web na webnodu vytvořil a byl jsem spokojenej,takže už to mám trochu v ruce :-) O těch doménách od nich jsem to nevěděl.Koukal jsem na ceník
http://www.webnode.cz/cenik-osobni-stranky/
a ten mini vypadá dobře,takže do něj asi půjdu.Je tam to co jsem chtěl - doména,email...Nějak jsem si jejich dalších nabídek nevšiml,takže díky za nakopnutí.... :palec_nahoru:

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 08.08.2011 10:21

Anduril píše:Solfan: A kde vidis, ze se to nekam presmerovava? Kdyz se podivas na reference webnode, ktere tu dal MaxiC, tak tam vidis, ze jejich zakaznici maji domeny druheho radu a zadne webnode se tam neobjevuje. Tzn. web funguje na domene druheho radu, bez presmerovani na subdomenu webnode.
A clovek, ktery o webovych strankach nevi nic, neudela slusnou prezentaci ani pomoci wysiwyg editoru. Bude to spise na ostudu :)
Tim nejak neprosazuju webnode ci podobne projekty, jen konstatuju.
ja som vychadzal z toho, ze kolega to tak chcel spravit...podla jeho prveho prispevku. ze ma nejaku prezentaciu na free webnode a tam sa predpokladam v nazve stranky objavuje webnode a ze chce nejaku vlastnu domenu, ktora ho na webnode presmeruje...ale mozno som to len zle pochopil, lebo mi to pride nelogicke a tazkopadne ;-)
a viem, ze webnode po zaplateni domeny uz frci ako klasicky hosting...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 08.08.2011 10:25

Nene,pochopil jsi to správně.Já to jen blbě napsal,resp.jsem uvedl příklad,který znám z některých fan stránek u kterých se na to tak nehledí jako u firemních prezentací.že to na webnodu jde tak jak to jde jsem nevěděl...Ale teď už to vím a to jsem rád :palec_nahoru:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“