Absurdni hlasky bazaristu - "cislo dobry, vy velkej..."

Moderátor:Quickie
ch-in-A
Nováček
Nováček

Absurdni hlasky bazaristu - "cislo dobry, vy velkej..."

Příspěvek od ch-in-A » 24.07.2011 13:04

Shanim v soucasne dobe cca 10 let stareho Focuse kombi a uz jsem prosel asi 7 bazaru a to, co kolikrat od bazaristu slysim jako pricinu nedostatku na aute, by se melo do kamene tesat.

Cely narod si dela legraci z vietnamskych trhovcu a jejich "marketingovych metod" ale ve srovnani s bazaristy jsou to bridilove s chudym repertoarem.

Nepripraveny clovek muze zaznamenat naznak technickeho problemu ale take muze snadno uverit tem blbostem, kterymi je bazarista oduvodni a koopit auto, do ktereho na oprava da do pul roka jeho cenu, popripade se podivi, az prijde cas STK.

Urcite jsem jeste neslysel vsechno ale to co jsem slysel je pricinou toho ze neverim nicemu co rikaj a bazarista je pro me clovek, ktery si ze me po zapujceni klicu uz jenom dela prdel.

Je me jasne, ze 10 let stare auto je 10 let stare auto ale pokud nekdo normalni jezdi s autem, ve kterem se nechce zabit, tak se o nej stara a je nesmysl, aby na tom aute byly vsechny veci, ktere se meni pri vetsich udrbach zrale na vymenu - nektere ano ale ne vsechny. Je me taky jasne ze pred tim nez auto prodam na nem neudelam servis za 20 000.

Bohuzel mam spatnou pamet, takze si na vsechny hlasky bazaristu tedko nevzpomenu ale jen namatkou.

- Spojka zabira temer az na konci. Bazarista: je to o zvyk, na to si zvyknete...
- z klimatizace fouka pri max jen nepatrne chladnejsi vzduch nez je venku: bazarista: no vidite i klimatizace funguje ale ja ji stejne nepouzivam, je o nastydnuti.
- vyfuk je pri 3000ot/min vyrazne slyset a pri zvysovani cca do 3500 si obcas prdne: bazarista: takhle to turovat na miste je nesmysl, ve skutecnosti takovahle situace nikdy nenastane, ten zvuj je normalni...

pokud mate nejake podobne hlasky, tak si je s radosti prectu :))...takove to, ze auto je po starsim panovi a ze promacke dvere urcite promacknul kdyz stim zajizdel nekam k rybniku (asi usoudil ze samolepkay rybare na zadnich dverich), to uz je snad standard.

jeste me napada, ze nekolikrat me bazarista rikal, ze zvuk pri brzdeni jsou orezle brzdy od dlouheho stani a ze se to po par kilometrech spravi. Ja, jelikoz prechazim z 20 let stare Sierry, tak jsem ten zvuk ani nezaznamenal ale urcite to bude nejaka dalsi kulisarna.
Tati, predjel te Trabant.
Zase te predjel Trabant.
Ale tati, ty jsi rikal, ze te Trabant v zivote nepredjede.

Pockej za mestem!

- >> Focus 1.6 - kombik - benzin - 2001 ...stribrny << -

pbjun
Test driver
Test driver

Re: Absurdni hlasky bazaristu - "cislo dobry, vy velkej..."

Příspěvek od pbjun » 24.07.2011 16:32

Jenom k tomu vyfuku :D
Mlada ma fiestu 2005 s motorem 1,3 51kW a kdyz se kupovalo tak melo poctivych 54tis km a taky pri vyssich otackach strili do vyfuku a muj focus to taky delal kdyz sem ho koupil a po vymene za sport kat a 1,8 koncak a nerez svody mi strili taky trosku vic :)
A brzdy... No muj focus kdyz stal 5 mesicu tak sem musel nabit baterku a brzdy cca 5 km nebrzdily a jen sustily :D

ch-in-A
Nováček
Nováček

Příspěvek od ch-in-A » 24.07.2011 17:04

pbjun píše:Jenom k tomu vyfuku :D
Mlada ma fiestu 2005 s motorem 1,3 51kW a kdyz se kupovalo tak melo poctivych 54tis km a taky pri vyssich otackach strili do vyfuku a muj focus to taky delal kdyz sem ho koupil a po vymene za sport kat a 1,8 koncak a nerez svody mi strili taky trosku vic :)
A brzdy... No muj focus kdyz stal 5 mesicu tak sem musel nabit baterku a brzdy cca 5 km nebrzdily a jen sustily :D

Ja bohuzel nejsem schopen nektere veci posoudit, jelikoz jsem doted jezdil 20let novou Sierrou a ta byla hlucnejsi ale kdyz jsem mel jeste dobry vyfuk, tak me to neprdelo ani kolem 5000ot/min...ono celkove to auto bylo uplne jine, takze me moc postrehy ze Sierry pri kopi Fokuse nepomahaj.

Kazdopadne kdyz me nekdo rekne 3 evidentni nesmysly, tak uz mu neverim nic cemu nerozumim, byt by to po 4 byla pravda
Zase te predjel Trabant.

Pockej za mestem!

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 24.07.2011 17:27

Tak k te spojce taky mel trochu pravdu, spojka u focuse zabira trochu vys nez si byl zvykly u lanka a taky kdyz je ok tak je mekka jako bys slapal do pudinku :D Jinak spojka kdyz zabira nahore - cca 3cm od vrchu jeste pri slusnem zachazeni vydrzi cca 100tis km (mi vydrzela 160). Klima je jasna, focus chladi velmi dobre kdyz mas klimu naplnenou takze investice cca 700kc a promackle dvere zalezi co jeste je promackle - ja mam treba zadni blatnik promackly jak nejaky idiot otevrel dvere...

Kazdopadne zalezi kolik to auto stalo :)

ch-in-A
Nováček
Nováček

Příspěvek od ch-in-A » 24.07.2011 21:48

diky za informace o Focusu. Pro me jsou velice cenne, jelikoz jsem v nem nikdy predtim nejel, takze pripoustim, ze muzu delat z nekterych veci zbytecne drama :)

tyhle veci jsou sebrane z nekolika bazaru. naposled jsem se byl koukat na auto z 2001, najeto 250 000 - u toho byla ta spojka, klima a vyfuk - ten vyfuk je v cudu urcite, jelikoz jsem videl jineho focuse, ktery me zvuk normalni - a taky to bylo na tom vyfuku videt i z venci - coz sice neni misto, kde vyfuk odchazi ale i tak hodne prozradi - podle mych zkusenosti odejde ten vyfuk driv uvnitr - i kdyz zvenci byv jeste pekny.

auto stalo cca 60 000 a jeste u nej tekla chladici kapalina u cerpadla ale jelikoz jsem tam nebyl v obleceni se kterym bych se chtel pod auto nasoukat, tak nevim, jestli cerpadlo chtelo jen pretesnit a utahnout, nebo jestli to teklo od toho loziska - to je pak treba dat cele nove - pred pul rokem jsem to same resil na Sierre.

Takze v nejhorsim pripade by to bylo cerpadlo, vyfuk a katalyzator - v lepsim jen nejake z dilu vyfuku. Bohuzel nemam predstavu o tom, jak jsou opravy nakladne. JInak to auto me je sympaticke, protoze vypada ve srovnani s ostatnimi, ktere jsem zatim videl celkem dobre. Kdyz pominu trochu koroze na blatnikach dole nebo na lemech ci jak se to misto jmenuje.

...jo a ty nestastne bubnove brzdy vzadu, to jsem na aute nikdy nemel a rikam si, jestli by snima nebyly problemy....ale stim se klidne smirim - u 10 let stareho auta se neda koukat na vybavu ale jen na cenu a stav dulezitych veci.
Zase te predjel Trabant.

Pockej za mestem!

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 25.07.2011 18:27

No hold na km nesmis koukat. a pokud Ti jde o vyfuk tak jeden dil v druhovyrobe je 750 - 900kc...
Bubny mam a zadny problem :) Ale menim za kotouce protoze se mi nechce investovat cca 5tis za opravu bubnovych po tech letech...

ch-in-A
Nováček
Nováček

Příspěvek od ch-in-A » 25.07.2011 22:30

ty bubnove se daji vymenit za kotoucove? Jaka muze byt cca cena takovehle prestavby a neni stim pak problem u technicke?
Zase te predjel Trabant.

Pockej za mestem!

ch-in-A
Nováček
Nováček

Příspěvek od ch-in-A » 25.07.2011 23:19

jeste me tak napada, jak nakladana muze byt oprava orezlych lemu? neni to moc velka plocha - par cm2 ale pokud bych to auto koupil, tak bych to musel dat do poradku jeste letos pred zimou.
Barva je stribrna metaliza
Zase te predjel Trabant.

Pockej za mestem!

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 26.07.2011 07:37

Kryz to udelas poradne a budes si delat vetsinu sam tak ty lemy na plech, striknout zinkem zakladem a pak lakyra cca 2tis za lak dilu.
Prestavba na kotouce zalezi jak do hloubky to vemes, ja treba koupil prestavbovou sadu za cca za 5tis s tim ze kotouce a desky sem nebral takze + kotouce a desky + litr lanko a tim muzes skoncit, ale ja sem este kupoval repas sadu gumicek na trmeny - cca 700 + brzdovka + prace... Ale myslim ze romik tady na foru prodava celou sadu za slusne penize i s kotoucema a deskama :)

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 26.07.2011 08:07

kotoucovky uz jsem prodal, na Puma foru se o to malem porvali..

Pro predstavu co vse potrebujes potrebujes k prestavbe a kolik to cca vyjde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... e3#p637032
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 26.07.2011 08:30

pbjun píše:Kryz to udelas poradne a budes si delat vetsinu sam tak ty lemy na plech, striknout zinkem zakladem a pak lakyra cca 2tis za lak dilu.
Záleží na tom jak hodně jsou chycený, pokud to je povrchové oreznutí tak jak popisuje pbjun, pohoda, pokud to jsou jednotlivé malé puchýřky, obvykle už je to skrz plech. Takže drátěný kotouč do vrtačky, brusný papír pod vodu, bezoplachový odrezovač, odmašťovač (Perchlor), zinkový sprej, tmel s vlákninou, jemný tmel, základovku (docela se mi osvědčila epoxidová S2300 + tužidlo S7300), barvu, bezbarvý lak. Pokud ten Focus nemáš plánovaný jako leštěnku, nechal bych si namíchat barvu do spreje, vidět to bude, ale ušetříš na údržbu. :D Zespoda (pokud se k tomu máš jak dostat) tak pokud možno stejnej postup a na základovku třeba Body 950 nebo něco jako Tlumex nebo Resistin Car. Budeš mít sice plnou poličku lahviček a plechovek, ale jak něco z toho vynecháš, rez vyleze možná ještě před nebo během první zimy znova.
Vojta

ch-in-A
Nováček
Nováček

Příspěvek od ch-in-A » 26.07.2011 08:35

pbjun píše:Kryz to udelas poradne a budes si delat vetsinu sam tak ty lemy na plech, striknout zinkem zakladem a pak lakyra cca 2tis za lak dilu.
Prestavba na kotouce zalezi jak do hloubky to vemes, ja treba koupil prestavbovou sadu za cca za 5tis s tim ze kotouce a desky sem nebral takze + kotouce a desky + litr lanko a tim muzes skoncit, ale ja sem este kupoval repas sadu gumicek na trmeny - cca 700 + brzdovka + prace... Ale myslim ze romik tady na foru prodava celou sadu za slusne penize i s kotoucema a deskama :)
myslim, ze bych ty lemy sam zvladnul - akorat ten finalni lak nevim, kde sehnat ten presny odstin aby to nebylo moc videt - nechci to mit jako nove ale urcite nechci, aby to bylo videt na prvni pohled.
To se musi strikat cely blatnik kvuli 5cm2 opravy? Ono tech mist s na opravu by tam bylo predpokladam vic - tak treba 3-5 (zase tak detailne jsem to auto jeste neprohlizel) - kazde na jinem dilu

Ta prestavbova sada je na jedno kolo nebo na obe? mam na mysli pokud bych koupil novou. v kelly se me to nejak nedari najit jako celou sadu
Zase te predjel Trabant.

Pockej za mestem!

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 26.07.2011 08:57

v novych dilech by ta castka temer prevysovala cenu auta :lol:

Prestavbovou sadu si nechas demontovat na kdejakem vrakaci, nebo u nekoho kdo rozebira focusy.
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

VH123
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od VH123 » 26.07.2011 08:57

Přesný odstín ti namíchá asi každý lakýrník, nahlásíš kód barvy ze štítku pod haubnou, stáří auta. Zamíchá vzorovýma kartičkama, dá ti třeba 5-10 skoro stejných, ty porovnáš s lakem přímo na autě (budeš si připadat jak barvoslepý že nevidíš rozdíl - vlastní zkušenost :D ), na stroji to nechá namíchat a naplní plechovku. Vidět to bude ne kvůli tomu že by byl výrazně jiný odstín, ale proto že netrefíš plynulý přechod a že ta barva (nejvíc světlá metalíza) bude mít jinou strukturu. Proto se stříká celý díl, jak je tam spára, už je to ok.
Uvidíš, kdyby to dopadlo výrazně blbě, můžeš to vždycky obrousit a upalovat za profíkem. Jak začínají reznout lemy, už mi přijde škoda peněz za profi lakýrníka. Na Fiestu mám dokonce jen odlitou barvu do skleničky a máznu to vždycky štětečkem. Na vzhled defekuje pes. :mrgreen:
Vojta

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 26.07.2011 12:10

Novou sadu neres... Nedoplatis se, dalsko levnejsi je udelat doma repas - koupis jen srouby, gumicky a podobne a stoji to min a je to jako nove :)

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“