Mrtva packa ostrikovacu/steracu
-
- Nováček
Mrtva packa ostrikovacu/steracu
Ahoj,
dnes jsem pri tankovani pouzil i vapku (jizda po dalnici - vypadal jsem jak hmyzi zoo). Kdyz jsem odjizdel tak jsem jeste chtel setrit predni okno. To jsem udelal asi 4x a pak se mi kousnul sterac nekde v puli okna. Od ty doby uplne prestala reagovat prava packa pod volantem. Nefunguje ostrikovani/nefunguji sterace.
* Prekontroloval jsem pojistky - jsou ok
* Koukal jsem na rele v pojistkovy skrini u motoru, moc toho ale nevykoukam. Je nejaky znak ze je spatne??
* Koukal jsem na tenhle thread http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 84&t=21744 ale zas si rikam ze by to odchazelo postupne. Tohle bylo proste buch a najednou nic nejde.
* Jeste detail - mam xenony. Kdyz nastartuju motor a zapnu svetla tak se mi ostriknou (pouze svetla) - tak to ma byt. Takze ostrikovac funguje.
Ma nekdo nejaky tip? Zitra odpolko jeste juknu na motorky steracu jestli budou videt (zda-li tam nezateklo).
* Jsou nejake konektory (lehce dostupne), ktere bych mel vyzkouset ?
* Nazor/Cokoli ??
Dik
dnes jsem pri tankovani pouzil i vapku (jizda po dalnici - vypadal jsem jak hmyzi zoo). Kdyz jsem odjizdel tak jsem jeste chtel setrit predni okno. To jsem udelal asi 4x a pak se mi kousnul sterac nekde v puli okna. Od ty doby uplne prestala reagovat prava packa pod volantem. Nefunguje ostrikovani/nefunguji sterace.
* Prekontroloval jsem pojistky - jsou ok
* Koukal jsem na rele v pojistkovy skrini u motoru, moc toho ale nevykoukam. Je nejaky znak ze je spatne??
* Koukal jsem na tenhle thread http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 84&t=21744 ale zas si rikam ze by to odchazelo postupne. Tohle bylo proste buch a najednou nic nejde.
* Jeste detail - mam xenony. Kdyz nastartuju motor a zapnu svetla tak se mi ostriknou (pouze svetla) - tak to ma byt. Takze ostrikovac funguje.
Ma nekdo nejaky tip? Zitra odpolko jeste juknu na motorky steracu jestli budou videt (zda-li tam nezateklo).
* Jsou nejake konektory (lehce dostupne), ktere bych mel vyzkouset ?
* Nazor/Cokoli ??
Dik
-
- Nováček
Re: Mrtva packa ostrikovacu/steracu
Cau,
tak moje chyba. Vcera jsem vecer poradne nevidel na pojistky - pocital jsem ty pod volantem po hmatu (jedna tam je vynechana) takze jsem kontroloval spatnou. Dnes jsem koukal znovu, vymenil, pustil sterac - prdla, zkusil dalsi a ta uz ok.
Tzn. asi tam nebude neco uplne ok - ale ted bezi...
tak moje chyba. Vcera jsem vecer poradne nevidel na pojistky - pocital jsem ty pod volantem po hmatu (jedna tam je vynechana) takze jsem kontroloval spatnou. Dnes jsem koukal znovu, vymenil, pustil sterac - prdla, zkusil dalsi a ta uz ok.
Tzn. asi tam nebude neco uplne ok - ale ted bezi...
- miki21
- Test driver
Někde se asi dostala voda z té vapky a teď to zkratuje.Nech to pořádně vyschnout na slunku. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Tak to je spatnej joke...
Ted uz to bude vic jak den. Praskla dalsi pojistka (nedela to pravidelne) - vzdy se to ale zastavi v jedne a te same poloze.. cca ve 3/4 vraceni se steracu (clovek jezdi pak jak blazen po meste s polozvednutejma steracema).
Uz se mi to stalo trikrat (pocitano i prvni incident) a vzdy to konci stejne. Myslite ze mam hledat novej motorek? Stava se to proste jen v jednom bodu a jen nekdy.....
Ted uz to bude vic jak den. Praskla dalsi pojistka (nedela to pravidelne) - vzdy se to ale zastavi v jedne a te same poloze.. cca ve 3/4 vraceni se steracu (clovek jezdi pak jak blazen po meste s polozvednutejma steracema).
Uz se mi to stalo trikrat (pocitano i prvni incident) a vzdy to konci stejne. Myslite ze mam hledat novej motorek? Stava se to proste jen v jednom bodu a jen nekdy.....
- VH123
- Zkušený
Nemůže být nějaký mechanický problém v táhlech ke stěračům s tím že největší mechanický odpor je tam kde ti zvýšený odběr proudu motorkem přepálí pojistku? Vohnoutské řešení by bylo vrazit tam silnější pojistku, správnější by bylo zkontrolovat to celé po mechanické stánce.
Vojta
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Podle me je to mechanicky pretizeny. Zkontroluj, jestli neni zatuhly mechanismus steracu, nebo jestli se nejak neprici diky velke vuli ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Najprv by som skontroloval a premazal tiahla a ked to nepomoze tak bude chyba v motorceku.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- pkadecka
- Test driver
A dáváš tam dobrou pojistku? Tj. nemá tam být silnější než jsi tam dal? Patří tam 20A.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
-
- Nováček
Budu to resit zas az vecer, ale asi mate pravdu. Zkusim jeste obhlidnout jestli tam neco nevadi
* Pokud se mi podari zapnout cyklovac (rozumej alespon prvni uspesne setreni). Tak uz to dal pobezi.
* Daval jsem tam 20A (podle manualu). Zkousel jsem jestli bude koncit opravdu ve stejne poloze -> dosly mi uz 20A tak jsem tam strcil 30A - praskne taky..
* Pokud se mi podari zapnout cyklovac (rozumej alespon prvni uspesne setreni). Tak uz to dal pobezi.
* Daval jsem tam 20A (podle manualu). Zkousel jsem jestli bude koncit opravdu ve stejne poloze -> dosly mi uz 20A tak jsem tam strcil 30A - praskne taky..
- zdenyvm
- Pokročilý
Mám jeden možná blbý dotaz, pardon...
V Jak na to i manuálu jsem hledal kde je pojistka a relé (pokud je) na ostřikovač předního okna u FF1 - 2003 (1,8 tdci). Našel jsem jenom že je pojistka na ostřik světel, ale jinou ne.
Nevíte která to je a případně které relé? Na jednom FF1 umřel ostřikovač a nevím co s tím...
V Jak na to i manuálu jsem hledal kde je pojistka a relé (pokud je) na ostřikovač předního okna u FF1 - 2003 (1,8 tdci). Našel jsem jenom že je pojistka na ostřik světel, ale jinou ne.
Nevíte která to je a případně které relé? Na jednom FF1 umřel ostřikovač a nevím co s tím...