Rádio Ford 6000CD nejde vysunout CD

Odpovědět
jirkax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Rádio Ford 6000CD nejde vysunout CD

Příspěvek od jirkax » 22.05.2011 23:23

Zdravím,

hledal jsem po fóru podobné téma mému problému, ale neúspěšně, tak zakládám téma nové.
Můj problém je následující:
Po vložení páleného CD do rádia, rádio napíše, že CD není v Audio formátu (to bych ještě přežil, protože může být škráblé), ale co mě více štve je fakt, že CD už nejde vytáhnout . :evil:
Při pokusu o vytažení rádio sice napíše Ejecting CD, něco v něm chroustá, vypadá, že by CD i chtěl vysunout, ale nejde mu to a pak se CD vrátí zpět do čtecí polohy a chyba čtení se opět opakuje.
Před chybou rádio normálně vysouvalo CD, ale pak se přítelkyně snažila vložit CD do rádia i když tam ž jedno bylo. Původně vložené CD šlo ještě vytáhnout, ale následující (nečitelné) CD už v rádiu zůstalo a nejde vytáhnout. :?

Mé otázky jsou:
Dá se pro CD nějak šáhnout úzkou pinzetou přes vkládací otvor a vytáhnout ho?
Dá se přes nějakou díru (větrací) v horní části rádia pomocí CD ve vysunutí po demontáži rádia?
Existuje někde nějaký popis rozebrání rádia FORD 6000CD, třeba jen pro čištění čtecí čočky?
Případně, jak postupovat při rozebrání rádia, aby bylo možno vytáhnout CD?
Co v rádiu překontrolovat, aby k podobnému zaseknutí nedocházelo i nadále?

Předem děkuji za odpovědi.

Jirka
Ford Focus II 2005 1.6i 85kW

jirkax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Rádio Ford 6000CD nejde vysunout CD

Příspěvek od jirkax » 25.05.2011 11:17

Tak jsem se odhodlal a rádio vytáhnul pomocí kávových lžiček.
Do CD, kterému se nechtělo z neznámých důvodu ven, jsem po odkrytování rádia trochu strčil a vyjelo ven.
Ze zvědavosti jsem to stejné CD strčil znovu do rádia a opět se zaseklo, takže letělo do koše, ale naštěstí další CD, co mám, rádio vyblilo v pořádku.
Tak mám trochu smíšené pocity z toho, že nevím, které CD tam zůstane příště a já budu opět vytahovat rádio....
Naštěstí to je akce na chvíli, ale pro příště si udělám vytahováky, protože lžička není úplně nejšťastnější nástroj.
Dají se ty vytahováky někde rozumně koupit?
Dík za radu.
Jirka
Ford Focus II 2005 1.6i 85kW

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“