Policajná pravda

Moderátor:phofy
miggell
Pokročilý
Pokročilý

Policajná pravda

Příspěvek od miggell » 21.05.2011 20:05

chcem sa opýtať čo sa dá robiť v prípade ,ako sa stal mojmu kolegovi.
išiel na aute po Bratislave(predpisovo), zrazu zbadal,že sa za ním rozbehli policajti,ktorý stáli pri ceste. Blikačky, Stopka a už ho mali. Pozreli doklady a pýtajú sa či vie prečo ho zastavili.On samozrejme ,že nie.
Policajti tvrdili,že telefonoval. Napriek tomu ,že im tvrdil,že má v aute HF a nemá prečo telefonovať s telefonou ucha. stale si tvrdili svoje.Ani ked im ukázal,že posledný hovor bol asi pred hodinou.
Stale obidvaja tvrdili, že ho videli a chcú 60 Eur,alebo ak nezaplatí tak ho pošlú na spravne konanie, kde zaplatí pokutu tak či tak.
Vraj ani nemusia mať záznam, iba ak by išlo o rýchlosť.
Jediné štastie bolo,že jednému zazvonil telefon a odvolali ich k inemu pripadu a nechali ho tak.
ako sa dá proti tomuto bojovať :nixw:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Policajná pravda

Příspěvek od Zdwora » 21.05.2011 20:21

Proboha :bebng: , ikdyz to tak casto nevypada, tak zijeme ve svobodnym svete, kde je v ustave zakorenena presumpce neviny, pokud mu nedokazou vinu (ze telefonoval, a to asi nejspis fotkou nebo nejakym jinym zaznamem) tak ze se s nima vubec bavi. Samozrejme ukazat doklady atd, ale ten domelej prestupek bych vubec nekomentoval. Naopak rovnou poznamenat ty jejich numera (sluzebni cisla) a udat jejich kontrolnimu organu nebo nadrizenymu. S takovejma hajzlama se clovek nesmi mazlit :nunu: A ve spravnim rizenim pokutu platit vzdycky nemusi, naopak pokud ho vyhraje tak mu musi stat uhradit i naklady na pravnika atd...

Uz na tom jak to dopadlo je jasne videt, ze si dve zamidrakovany uniformy jen chteli nekoho zbuzerovat a kdyz si je nahodou nasla opravdova prace, tak odfrceli jako by se nic nestalo. Pravdepodobne si od toho slibovaly naky uplatecek na svacu, nebylo to pred obedem?
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 21.05.2011 21:05

Tak tak, jak píše Zdwora, hlavně se těm šmejdům nedat! Takhle mě zkoušeli vyškolit v roce 1998 dva frajírci z policejní akademie v Hrdlořezích (ne nadarmo se onu místu říká "údolí dutejch hlav". Seděl jsem na Spojovací v restauraci Na Cibulkách s kámošem a dal jsem si malý pivko. Klíčky s panelem od rádia jsem měl neprozřetelně položené na stole. No a to zmerčili dva týpci o něco starší než já, sedící vedle u stolu. To, že se při mém placení vypařili, jsem ani nezaregistroval. Vyjíždím ze štěrkového parkoviště a najednou HALT, blbeček s plackou. a hned druhej k vokýnku a ať si vystoupím. Že jsem před jízdou požil, že mě viděli a kdesi cosi. A ať se jim projdu po čáře. Strašně jsem je našňupnul, že se nemotám a oni to kvitovali fingovaným voláním dopravky. Během hovoru mi sdělil, že je ještě možnost jim dát dvě stovky a nechají to být. V opačným případě prý přijdu o papíry. Stál jsem za svým a chtěl jsem vyčkat do příjezdu dopraváků. Kamarád jim odsekl, že jestli nemaj na kredit, tak ať neotravujou slušný lidi. To jednoho namíchlo a začal mu vyhrožovat záchytkou. Kámoš se nedal a zavřeštěl na něj, že jesltli zavolá záchytku, tak že pojedou ale i oni dva, páč si jich náhodou všiml, že chlastaj pivo u vedlejšího stolu. To už na ně bylo moc, a potom, co chtěl kámoš opsat čísla půkazů, aby věděl s kým má tu čest, oba normálně zdrhli.
Apropós, pokud by šel do toho správního řízení, tak pokud se nepletu, na policisty se vztahuje presumpce VINY :wink: !!!
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

KUTY

Příspěvek od KUTY » 21.05.2011 21:16

neviem ako je nastaveny zakon, ale davat pokutu bez dokazu...aj ta rychlost ma serie -> ako moze pokutovat, ak mi neukaze dokaz, ze som isiel mimo predpisov (teda pokial nie som si toho vedomy, ze som fakt mastil mimo povolenu)...to je presne to iste, ako ked niekoho zavru za kradez na 2 roky natvrdo a za vrazdu ide na 5 rokov podmienecne...zakony o hovne

neviem preco, ale mam pocit, ze SK policajti su fakt magori - bud maju nariadenie zhora alebo zneuzivaju svoje postavenie (kolegu pokutovali v PB len preto, lebo mal cesku SPZ, pritom isiel s dalsim rovnakou rychlostou, ale ten mal SK znacku)

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 22.05.2011 08:34

KUTY píše:aj ta rychlost ma serie -> ako moze pokutovat, ak mi neukaze dokaz, ze som isiel mimo predpisov
nevím jak u vás(asi to bude podobný), ale tady samozřejmě nemusí. Kdyby každýmu museli ukazovat fotky z radaru, kterej je třeba kilometr daleko, nic jinýho by nedělali. Prostě na místě, když zaplatíš, tak se tím přiznáváš a je vyřízeno. Když na místě nezaplatíš, jde to do správního řízení, kde už se důkazy předkládat musej (ale hrozí ti vyšší postih). Takže máš na výběr.

Ale původní případ je o něčem jiným. Nevím jak je to v zákoně, ale svědectví dvou policajtů asi stačí bohužel jako důkaz (ne v případě rychlosti). Jinak by ti snad nikdy neprokázali, žes telefonoval, žes nesvítil, nezastavil na stopce...
Pokud opravdu netelefonoval, tak neplatit, trvat na dopsání přesného času přestupku a v řízení předložit výpis hovorů... Kdyby radši dělali něco užitečnýho. :irre:
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 22.05.2011 08:47

ono blbé je v nasom bazmekistane to, ze ked nezaplatíš pokutu, hoci si presvedcený že máš pravdu prichádzaš o vodičák.
takisto aj ked nemáš pri sebe cash.. nedaju ti ziadny šek, ale pre istotu ze to prideš zaplatit, tak ti tiež beru vodicak..
zavesil by som za fuzy toho kto to vymyslel, a nakoniec aj toho čo tento zakon podpísal.. :evil:

KUTY

Příspěvek od KUTY » 22.05.2011 09:11

Sobull: jak u nas ?... v bydlisku mam Prahu 8)

pokial by som bol ja presvedceny ze som isiel predpisovo, dam to kludne na spravne konanie...lenze to by uz tie kurwy upravili dokaz co i len o 1km/h nad povolenu a bol by som bezmocny

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 22.05.2011 09:33

A jo, promiň :)
To už je paranoia, předpokládat rovnou, že upravují záznamy z radarů...
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

miggell
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od miggell » 22.05.2011 09:47

Quickie píše:ono blbé je v nasom bazmekistane to, ze ked nezaplatíš pokutu, hoci si presvedcený že máš pravdu prichádzaš o vodičák.
takisto aj ked nemáš pri sebe cash.. nedaju ti ziadny šek, ale pre istotu ze to prideš zaplatit, tak ti tiež beru vodicak..
zavesil by som za fuzy toho kto to vymyslel, a nakoniec aj toho čo tento zakon podpísal.. :evil:
a to je ten problem, že ti zoberu vodičák,aj ked si si vedomý toho,že si nič nespravil.
je to strašná bezmocnosť :wallbash:
bol :Focus combi II Sport 2005 2.0 TDCI 154PS + Eibach Prokit
je:Renault Laguna GT Grandtour 2.0 dCi 180 PS
Obrázek
Obrázek

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdwora » 22.05.2011 09:51

Tak, fotky asi neupravuji, ale klidne lzou o pokute nebo bodovy ztrate, nadruhou stranu neodjel bych bez prokazani platnyho kalibracniho protokolu mericiho pristroje a ve spravnim prizeni ti uz fotku ukazat musi. Kdyz uz to na tebe padne, tak je temadle obstrukcema na chvily zabavis a muzes usnadnit zivot ostatnim ridicum... Dovolim si citovat dfense: "Chcete hrát fair play a postavit se k přestupku "čelem"? Ok, tak vězte, že policajti jsou všech zmrdů futrál a přísloví "čin čertu dobře, peklem se ti odvděčí" na ně pasuje jak prdel na hrnec."

A kazdemu doporucuju nastudovat alespon nejake legislativni minimum, treba uz jen z tohodle nebo podobnych clanku. Bohuzel policie uz davno neplni svuj ucel, patrne si vubec neuvedomuji kdo je zivi a jejich troufalost ohrozovat osobni svobodu vsech slusnych lidi nezna hranic, proto je nutne jim to oplacet stejnou merou.
miggell píše:
Quickie píše:ono blbé je v nasom bazmekistane to, ze ked nezaplatíš pokutu, hoci si presvedcený že máš pravdu prichádzaš o vodičák.
a to je ten problem, že ti zoberu vodičák,aj ked si si vedomý toho,že si nič nespravil.
je to strašná bezmocnosť :wallbash:
Tak to je fakt mozny jen na Slovensku :shocked:

Obrázek

markkepi
.
.

Příspěvek od markkepi » 22.05.2011 12:06

Hej ako pisete.Hned beru vodicak.Mna namerali pri znacke obce.Chapete?Merali presne od nej.Vzdy vchadzam do obce ze dobieham.Mal som smolu ale neprotestoval som-bol som si isty vinou.Ked som sa spytal na obrazok,tak mi ho ochotne ukazali.No nemusia ukazat nic.
Focus mk3 ST
Kuga 4x4

exMonDie 2,2 TDCi
ex Slivka 2.0i
exFord Focus II 1.6 66kW TDCi
exFord Focus I 1.4i

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.05.2011 14:35

Od dob co sem parkrat se stestim minul policejni hlidku 20m za ceduli mesta bez pokuty tak si davam bacha... Jinak pomalu zacinam premyslet o porizeni onboard kamery - z toho je pak mozno ziskat dukaz defakto o vsem co se stane nebo take nestane...

Pnr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pnr » 22.05.2011 14:42

Co sa tyka rychlosti, tak fotky ti u nas ukazu (aspon zatial vzdy ukazali). Bezne u nas meraju pri znackach obce (ci uz zaciatok alebo koniec) co velmi neschvalujem, no v poslednom case ich vidno aj na prechodoch pri skolach co sa mi zas paci.
Zas na druhej strane som uz tiez platil za to, ze mali fizli zly obed..
FFII 2011, Hatch, 1.6 74kw
Obrázek

Zdwora
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdwora » 22.05.2011 14:54

pbjun píše:Od dob co sem parkrat se stestim minul policejni hlidku 20m za ceduli mesta bez pokuty tak si davam bacha... Jinak pomalu zacinam premyslet o porizeni onboard kamery - z toho je pak mozno ziskat dukaz defakto o vsem co se stane nebo take nestane...
:palec_nahoru: tak tak, objektiv vpredu vzadu, mereni rychlosti gpskou a mozna i pretizeni ... rozhodne to neni od veci. Uz si vsimate o cem jsem mluvil, sme ve stavu kdy se musime chranit pred policii, no neni to ironie :?:

Obrázek

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 22.05.2011 15:22

markkepi: podobne problemy riesili v cechach, ze napr. dostal pokutu za 52 km/h, ked tam bolo 50. Nedal sa a poslal to k sudu, ktory jasne rozhodol, ze musi byt naplnena materialna podstata skutku, teda, ze by musel ohrozit bezpecnost, alebo plynulost premavky. Ale hadaj sa :)

Inak ohladom mobilu - tvrdenie policajta ako dokaz staci! Vypis hovorov ako dokaz nestaci, pretoze je zakazane mobil uz drzat v ruke, nie len pisat, alebo volat.

edit: s mobilom je to rovnake ako nezastavenie na stopke, jazda na cervenu atd...netreba hmatatelny dokaz.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

Odpovědět

Zpět na „Pokec“