Focus 3 vs. Giulietta ;)

Moderátor:phofy

?

Focus 3 1,6 tivct 120hp
5
29%
Giulietta 1,4 T 120hp
12
71%

Celkem hlasů: 17

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Focus 3 vs. Giulietta ;)

Příspěvek od misoo » 13.05.2011 19:11

Par dni dozadu som mal tu cest pojazdit FF3 1,6tivct 120k benzin, a dnes som bol previezt Giuliettu 1,4T 120k benzin.
Focus bol vo vybave trend + nejake tie priplatkove veci - toto malo dost negativny vplyv na dojem z interieru - v Titaniu vyzera kabina dost hodnotnejsie.
Giulietta bola v druhej z dvoch vybav - Distinctive + sport paket (len optika). Vyssie je uz nejake "Quatroformaggi" ci co s 235k, nieco ako u Focusa ST, to ma okrem lepsieho motora aj nejake veci navyse.
Cize obe auta boli vybavovo cca na rovnakej urovni. Aj ked mam radsej interier FF3, ktory ma obklopuje, lepsie som sa citil v Giuliette. Sam neviem preco kedze palubovka ala Fiat500 ma z fotiek nikdy neoslovovala, nazivo som bol prijemne prekvapeny. Focus akoby pouzival vsade sede, rozne tvrdene plasty, Giulietta striedala skoro az cierny velmi makky az gumovy plast s lesklym plastom - prekvapujuco prijemny kontrast.
Pri vstupe do oboch aut velmi potesi gumovy zvuk pri zatvoreni dveri. Znutra aj zvonka. Giulietta je v tejto discipline este o nieco dalej (nieco ako Civic). Co sa tyka celkoveho posedu, tak v oboch sa sedi dost nizko, raz dva som si nasiel perfektnu polohu, takze super. Material sedaciek - Focus v podstate klasicka a velmi prijemna latka, Giulietta mala boky kozene a stred nejaka latko-gumo-neviem co, nieco ako tricko od Vietnamcov. Ale na dotyk fajn, snad je to OK. Na pohlad su daleko krajsie viac clenene, krasne cierne cervenou nitou presivane sedadla v Giuliette, no co je sakra dolezite - bocne vedenie dost slabe. Focus v bocnom vedeni s prehladom boduje. Tak isto sa mi zda ze vo FF sa sedak v prednej casti viac zdviha dohora.
Volanty oba priblizne rovnake, akurat tie vykrojenia v Giuliette nejako nekopirovali tvar mojich prstov, ktovie asi maju z tolkeho krutenia spagiet zdegenerovane prsty. Ale pri jazde som to akosi nevnimal, takze fajn. Co chvalim u Focusa, tak stred volantu bol akoby hlbsie, co sa mne na novom FF3 velmo paci. Aj bol o nejaky ten milimetrik hrubsi.
Saltpaka sla u oboch aut velmi podobne, obe celkom gumovo s nie uplne istou kulisou (ako ma FF2), ale v pohode pouzitelne, ziadna tragedia ako u Zabozrutov. Focus ju vsak mal umiestneniu o cosi vyssie co bolo velmi prijemne pri soferovani. Rucna brzda vo Focuse ufo, v Alfe malinkata umiestnena viac vzadu s kratsou drahou - nepodstatny bod pre Itala.
Celkovo pocit zo sedenia a interieru v oboch autach velmi prijemny, Focus posobil stiesnenejsim dojmom, zato v Alfe je palubka vzdusnejsia. Co som si vsimol, tak Giulietta ma velmi hrube A stlpiky, spolu s ciernym stropom posobilo celne sklo mensim dojmom, ale pri jazde mi to vobec nevadilo - mam rad utulne priestory.

OK startujeme (konecne). Motor po nastartovani vo Focuse takmer nepocut, v Alfe hej. Spojka u oboch asi rovnaka - velmi jemna ako kazu dnesne trendy. Skoda ze ani jeden z nich neponukal plynovy pedal uchyteny na spodu. V Alfe sa mi paci ze su pedale vacsie. Radim za 1 a ideme na to. Tu prichadza prvy PODSTATNY rozdiel oboch aut - motor. (obe auta uplne nove 100km na tacho) Focus klasicka vysokootackova atmosfera s obycajnym zvukom, ktory v prvej polovici v podstate netahal, zacal ako tak tahat az hore. Zato Giulietta uz od 1500 ot bez akejkolvek turbodiery a s krasnym drsnym (zas ziadne ST to neni hej) zvukom a piskanim turba vyrazila dopredu ako maly drak. Mal som pocit ze soferujem atmosfericky dvojliter v najlepsich rokoch, nie 1,4 s najazdenymi 100 kilometrami ! Fakt som bol velmi prekvapeny. Tento tah krasne linearne narastal az do cca 5 tis ot, no potom si turbo vzalo dovolenku a uz to len nevabne hucalo. Skoda, ak by to pokracovalo este nejaku tisicku - dve, bol by to genialny motor. Ale aj tak by som 1,4T bral ovela radsej ako 1,6TiVCT.

Podvozok - modla to nasich mokrych Focusackych snov. Tu som cakal velku podobnost, no prekvapil ma kazdy z nich. Focus svojim perfektnym takmer bezhlucnym tlmenim nerovnosti a komfortom pri este ako tak znesitelnej odozve kolies k volantu a Giulietta svojou nekompromisnou tvrdostou a trochu (nie prilis) mensim poctom informacii od kolies. Jednym dychom vsak dodavam, ze Giulietta mala k dispozicii elektronicke nastavenie auta spravania auta DNA (makke, stredne, tvrde - spolu s podvozkom sa upravovala aj odozva volantu a motora. Okrem podvozku som si vsimol len spontannejsie odozvy motora na plyn, inac nic). Skusim to rozmenit na cisla : akoby 1 bola plavba v Mercedese S z 1990 a 10 naprava navarena priamo na karoseriu, tak Focus pruzil od 4 do 6 a Giulietta od 3 do 8. Nastavitelny podvozok je sakra dobra vec - vo svojom dalsom aute to chcem mat !! Kde bol focus v prvej faze pruzenia makky a prudkostou zmien smeru jazdy tvrdost narastala (ano, krasne progresivne pruzenie mame vo FF3 aj nadalej), tam alfa poslusne drzala trend ktory diktoval zvoleny rezim DNA. V makkom rezime auto jemne plavalo a pekne filtrovalo, motor reagoval velmi pozvolna na pridanie plynu. Dalo sa jemne kmitat s nohou a motor takmer nereagoval. Pri strednom nastaveni to bol taky standard, nieco ako Focus. Zato na tvrdom nastaveni auto doslova stvrdlo a kazda aj mensia nerovnost sa mi prenasala na zadok a auto sa skoro vobec nenaklanalo. Otacky sa o nieco zdvihli a motor reagoval aj na sebemensie cuknutie do pedalu, velmi prijemne aj ked spociatku ma to trochu vystrasilo. Celkovo som bol prekvapeny ake velke rozdiely su medzi jednotlivymi nastaveniami (na rozdiel od Insignie). Odhlucnenie podvozku Giulietty nebolo na takej urovni ako FF3, ale rozhodne bolo lepsie ako FF2.
Nejake rychle prejazdy zakrut som neskusal, takze ne/pre-tacavost som nemal moznost vyskusat. Ale kedze su v recenziach obe auta podvozkovo na spicke, tak velke rozdiely asi nebudu. Pre nasu beznu aj rychlu jazdu budu vyhovovat obe auta.

Osobne na mna Focus posobil velmi solidnym dojmom, jazda bola velmi komfortna a ticha. Ovladanie auta velmi prijemne vdaka vyssej saltpake a lepsim sedackam. Slabinou bol pocitovo slaby motor, ktory sa po zajazdeni snad zlepsi a lacno posobiaci interier.

Giulietta ma prijemne prekvapila, necakal som tak kvalitny interier a tak tvrdy podvozok na tvrdom nastaveni. VELKE plus za skutocnu moznost volby podvozku !

Ak by som si mal vybrat, tak by to bola dilema jak svet ! Vidim to mozno na FF3 v Titaniu + Ecoboost, tam by sme sa interierovo dostali na uroven Giulietty v Distinctive, ale ta ma este v zalohe 170k verziu. No ale ak by sme takto pokracovali, skoncime u GT alebo C8 :mrgreen: Kazdopadne z dostupneho materialu by som bral tento hybrid : Palubka tvaru Focusa v materiale Giulietty, volant Focus, saltpaka Focus, sedacky dizajn Giulietta a vedenie Focus. Podvozok Focusa obslehnuty DNA z Giulietty, motor jednoznacne z Giulietty. Ak by som si mal vybrat z konkretnych tychto dvoch aut, asi by to bola Giulietta :oops:

PS: na buduci tyzden mam slubenu jazdu v "Quatroformaggi" :Dancer:
Přílohy
FvsA.jpg

Milinko
Zkušený
Zkušený

Re: Focus 3 vs. Giulietta ;)

Příspěvek od Milinko » 13.05.2011 19:20

Džulijetka je krásná....jsem moc zvědavý na dojmy.
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 13.05.2011 20:38

Giulietta je pro mě bezkonkurenně nejhezčí auto nižší střední. Nebýt to Alfa, moc bych jí chtěl :perfect:
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 13.05.2011 21:47

to sa vam ozaj paci ten cumak alfy? :roll:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 13.05.2011 22:00

Taky to nechapu!?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 13.05.2011 22:01

Ano, je přímo geniální :gott: A i z ostatních úhlů pohledu tohle auto prostě žeru, o interiéru nemluvě :gott:

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 13.05.2011 22:05

Ještě mě teď napadlo - nedávno jsem ve služebním autě našel starší motoristický časopis, myslím, že to mohlo být snad Auto7. Byl tam srovnávací test Mazdy 3 a právě Giuiletty. A jak se mi Mazda 3 normálně moc líbí a považuju jí za hezké auto, v přímé konfrontaci s Alfou se mi zdála šedá, nudná a vlastně úplně nezajímavá :lol:

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 13.05.2011 22:16

to je zase to, ze kazdy mame inak posunute hranice vkusu..
nevravim ze guilieta je skarede auto... ale urcite su podla mna krajsie v danej triede...

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 13.05.2011 23:23

Giulietta designovo vedie. Zalubil som sa do nej, ked som ju stretol na dialnici cestou z Francuzska. Najprv som pozeral, ze ake pekne zadne svetla ma obehli, tak som hned zrychlil a asi 30 minut som ju prenasledoval a ocumoval. Rasto Chvala bol na nu sama chvala, takze som zvedavy, co povie Misoo ;).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 13.05.2011 23:30

tak mate to tam, ufff hodinku som to pisal :lol:
nehodnotil som dizajn, to nech si rozhodne kazdy soudruh sam :wink: popisal som len svoje pocity a prve dojmy z kratkej jazdy.
inac dizajnovo si soudruh misoo vybera jednoznacne giuliettu, ta prdelka to je nadhera, snad krajsia ako ma beyonce ! :mrgreen: :mrgreen:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 14.05.2011 01:51

Misooo, to očarenie z turbobenzínu máš lebo si zvyknutý jazdiť na atmosfére. Preto to porovnanie nemá zmysel. Sadneš do Focusu Ecoboost 1.6T a budeš tiež hotový.

Potom ale ako budeš turbo benzín používať každý deň povedzme pol roka a pomaly odhaľovať jeho vlastnosti, zistíš, že je úplne na figu z hľadiska agresívnej jazdy :mrgreen:
- turbo diera
- nelineárne dávkovanie výkonu pomocou plynu (cítiš také elektronické, že to proste nemáš pod nohou, tu samozrejme veľmi pomôže dobrý SW)
- keď jazdíš agresívne cez celé pásmo otáčok rýchlo hore dole, čo je bežná športová jazda, turbo naopak ťa spomaľuje, cítiš ako pomaly nakopáva zo spodu, následne z hora pri brzdení sa pretlakuje a si v turbo diere + spotreba benzínu je šialená 8O
Týmto trpí každý turbobenzín viac alebo menej :!:

Tu stále platí, že čím menší objem turbobenzín má, tým je horší :idea:
Teda napr. VW 1.2 TSI je úplne nahovno, keď si mimo turba, nemáš pod plynom ani prd (40kW). Volvo 2.5T sa už dá ale slabiny cítiš (100kW máš pod plynom skoro stále, kukni obrázky z brzdy ST-čok). Ale 3.0T V6 alebo väčší je už dosť fajn, pretože, aj keď nie si v ideálnych otáčkach pre turbo, stále máš pod plynom 6-valec so slušným objemom :wink:

Samozrejme, na pohodové jazdenie je turbobenzín ideál, rovnako ako dízel :wink:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2011 08:29

no moze byt, ale v guiliette som fakt turbodieru nenasiel, a v sport rezime bola odozva na pedal skutocne bleskova. samozrejme na celkovy vykon to nema vplyv a hladky benzin je hladky benzin, ale ak to porovnam s ST, tak priebeh a hlavne reakcia na pedal bola super.

KUTY

Příspěvek od KUTY » 14.05.2011 08:57

zaujimava skusenost...aj ked mne sa tiez tato Alfa nepaci, FOCUS III je pre mna v interieri nenormalne hnusny...ako posledna Fiesta = vesmirna lod enterprise

obavam sa, ze prave tento trend odsudi staru skolu co sa tyka designu interieru a bude to uz len horsie...kaskadove palubovky, tlacitka umiestnene chaoticky...

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 14.05.2011 09:01

To je subjektivni.. nekomu se to libi, nekomu ne.
Ale tlacitka v novem Focusu rozhodne nejsou chaoticky umistena. Mozna se to na prvni pohled nezda, ale vse je tam, kde ma byt. Vyzkousej si to :)

Jinak takova Julie Quadrifoglio s 1.8T v bile barve se mi velmi libi :)
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 14.05.2011 09:19

alfa jedine v cervenej ! :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“