Ťažké radenie 1-tky a 2-ky
-
- Nováček
Ťažké radenie 1-tky a 2-ky
Mám Focus II 1,6 TDCi 80kW a zrazu sa u mňa objavil problém s radením 1-tky a 2-ky. Manželka normálne odišla s autom a keď zastavila na semafóre, tak sa už nepohla. Nešlo jej zaradiť ani jednotku ani dvojku. Ostatné rýchlosti sa dali radiť bez problémov. Auto sa jej podarilo odpratať z križovatky a čakala na mňa. Keď som došiel, tak sa mi tieto rýchlosti podarilo zaradiť, no išli strašne ťažko. Robilo to pri zapnutom a rovnako aj pri vypnutom motore, takže spojkou to nebude. Odniesol som auto mojmu servisákovi a ten skontroloval a premazal radiace tiahla od páky po prevodovku. Vravel že nič poškodené ani ohnuté tam nevidí. Keďže to premazal, tak všetky prevodové stupne teraz ide radiť ľahšie, no 1-tka a 2-ka idú stále riadne tuho. Zaradiť to ako-tak ide, no vyradzovanie hlavne dvojky kladie riadny odpor. Má niekto nápad, kde by mohol byť problém?
Ford S-Max r.v. 2009 Titianium, 1,8TDCi 92kW
Bol:
Ford Focus II r.v. 2006 1,6TDCi 80kW, odstránený DPF
Bol:
- jookyn1983
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ťažké radenie 1-tky a 2-ky
Mě to taktéž "dělalo". Píšu v uvozovkách protože přeci jsem zvyklej na jiný řazení z prvního focuse
Ale abych se vrátil mám ten samej motor v Cmaxu a musel jsem nechat měnit tlumiče a při tý příležitosti mi udělal známej hned i manžety na poloose a doplnil vazelínu. Prý táhla taky drobet promáznul. A od tý doby OK.

-
- Nováček
Re: Ťažké radenie 1-tky a 2-ky
Veď práve z toho som zmätený. Keby to boli tiahla, tak by sa blbo radili všetky rýchlosti a nie len jednotka a dvojka (navyše hlavne pri vyradzovaní). Nie je tam ešte niečo kde by sa to mohlo zasekávať?
Ford S-Max r.v. 2009 Titianium, 1,8TDCi 92kW
Bol:
Bol: