fokina píše:Může mi poradit nějaký majitel sedana, jestli můžu obout zimní gumy 195/65/15 ? Nedávno jsem stála na kpečku a měla vytočená kola a připadalo mi, že už tam nemám vůbec žádné místo, jak byla vytočená dovnitř, bojím se, že mi to bude dřít....![]()
![]()
195/65 R15 je rozměr na Octavii. Focus má rozměr 185/65 R14 na zimu kvůli řetězům. Jinak 195/60 R15, ale bez řetězů. Podívej se do velkého TP!romosch píše:fokina píše:Může mi poradit nějaký majitel sedana, jestli můžu obout zimní gumy 195/65/15 ? Nedávno jsem stála na kpečku a měla vytočená kola a připadalo mi, že už tam nemám vůbec žádné místo, jak byla vytočená dovnitř, bojím se, že mi to bude dřít....![]()
![]()
A na tenhle rozměr by jsi v případě nouze nemohla nasadit řetězy!
vidim,ze som tu uz dost ludi pozitivne,co sa tyka rozmerov pneumatik,nakazilHAWK píše:Já teda nevim jak vy,ale já mam v TP:
disky...6Jx15
gumy..195/60 R15
Na autě mam 16ky 205/50 a nikde mi nic nedrhne![]()
Na jaře dam 17ky a necham je napsat
odstrasujuci priklad,co na Focus neobut....oba rozmery uplne mimo,ale kolko ludi,tolko chutisasa01 píše:Z vlastních zkušeností u 5-ti dver verze.Mám 195/65 R15 na Fofo a zatím nepozoruji nějaké problémy.Jenom auto jakoby trochu plavalo , oproti letnim 195/50 R15.Jinak je problém když budeš mít velké ET a kolo bude moc vevnitř, to pak bude při plným rejdu drhnout o plastovy podběh.Kdyz ale bude zase moc male o kolo pujde ven, muze při prohoupnutí dřít o venkovni lem.Já mám ET 47.5 a je to v poho.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host