focus 2.0 tdci 100kw, omezování výkonu a rozsvícení ESP
-
- Nováček
focus 2.0 tdci 100kw, omezování výkonu a rozsvícení ESP
Zdravím, můj problém spočívá v tom, že zhruba v 3500 otáčkách motor drasticky omezí výkon, uplně odstaví a rozsvítí se kontrolka ESP a hlásí chybu..pokud např držím plyn dál, otáčky trochu klesnou, auto začne opět zrychlovat a i se přes těch 3500 dostane, zařadím, zase 3500 a odstaví to, spadne do nouzáku a auto nejde vůbec, musím zpomalit, odřadit, pak zase jede...pokud zhasnu motor, závada s esp zmizí, ale po znovudosažení výše zmiňovaných otáček opět naskočí a motor odstaví..je divná i charakteristika motoru, začne tahat až někdy v 2700 otáčkách..nevíte někdo čím to? turbo je po repasi, i podtlakové ventlily jsou vyměněné..nechápu to...
-
- Nováček
Re: focus 2.0 tdci 100kw, omezování výkonu a rozsvícení ESP
Měl jsem to na firemním C-Maxu, u mne to bylo čidlo v kole, ačkoli ABS nic neukazovala.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- SilverGhost
- Junior
Zajeď na diagnostiku. Zřejmě nesmíš vypnout motor, aby tu chybu přečetli, co to je. Moc mi sice nesouhlasí ten nouzový režim a ESP, ale bůh ví, co se tam děje.
- zuntak
- Junior
Vypadá to neco kolem toho esp,to vlastně dělá bepečnost auta a ta když nejni v pořádku tak omezuje výkon,vypadá to na ty čidla v kolech anebo porovnávací člen co porovnává otáčky kol a tam to vyhodnotí chybu a hodí to motor do nouzáku,ale nejde mi narozum že ti turbo tahne až tak moc v otáčkách daly ti správné a vyčistily vše co s tím souvisí,proč ti odešlo?