Nevyznám se v autech a potřebuju poradit ohledně kol!
-
- Nováček
Nevyznám se v autech a potřebuju poradit ohledně kol!
ahoj, jsem tu nová. Mám Ford Focus rok 2000. Mám teď možnost koupit elektrony i s gumama za skvělou cenu, ale problém je v tom, že tento rozměr (205-50-16) nemám zapsaný ve velkém TP. Četla jsem vaše příspěvky, kde píšete, že se to dá dopsat do techničáku. Co musím všechno oběhat, abych je mohla používat a bude vůbec tenhle rozměr na Focuska pasovat? Ty kola mi připadají dost velká. Děkuju předem za odpavědi. Marcela
- Kroulu
- Nováček
Re: Nevyznám se v autech a potřebuju poradit ohledně kol!
Pasovat ti to bude...sám mám 205/50 R16 ...ohledně techničáku, musíš na STK tam ti potvrděj že je můžeš mít a pak to jít nechat napsat do techničáku...dá se jezdit i bez toho, policajti ti na velkej techničák koukat nebudou a až příjde STK, tak přehodit kola na starý ....alespoň takhle bych to viděl já.
Ford Focus 1.8 TDCI 85KW 2002 3D
-
- Nováček
díky. No já mám spíš obavu z toho, že kdyby byla bouračka, že s tím mohu mít kvůli těm kolům problém s pojišťovnou. Stačí teda zajít na STK a nechat si to tam napsat? Jde o originál na Forda. Vzorek tam je ještě tak na 2roky a ten kluk chce za to 4000Kč, což je super cena. Jen jsou nějaké šedé. Chtělo by to nachromovat, ale nevím, na kolik to vyjde. Každopádně děkuju za odpověď
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
4000 za elektrony, čtyři? Tak to budou buď pěkně sjeté a nebo nějaké prachnivé No ale víš o tom že čím větší kola, tím větší spotřeba?!
Byl: Ford Focus, TDDI 1.8, Black
- Kroulu
- Nováček
Jestli to máš od známýho tak budiž ...ta spotřeba nebude zase tak vyšší, taky záleží jaký tam jsou pneumatiky. A k tý bouračce, tady na foru se o tom dost mluví a to je ten problém, jakmile to nemáš napsaný v TP, tak seš nahraná a pojišťovna ti to s nějvětší pravděpodobností neuzná. Je to nezpůsobilí auto nebo tak něco
- piechnik
- Pokročilý
Souhlasim s kolegou asi budes muset zaplatit nejake poplatky jak na STK tak na MAGISTRATU .
-
- Nováček
Kamikaze 211: Ano, 4 za 4tis. Je to známý, který už Focusa nemá a chce se zbavit těch kol. Vzorek na gumách je super nevypadaj nějak ošuntěle. Pochybuju, že by mi chtěl zrovna on prodat šmejdy, když mám malé dítě. Podle čeho bych když tak poznala, kdyby byly prachnivé?
Nevíte jinak, kolik se teda platí za to zapsání do TP?
Nevíte jinak, kolik se teda platí za to zapsání do TP?
- tomto
- Junior
Pokud si dobře pamatuju, tak na STK 300Kč a na dopravce 50Kč
Edit: tato cena je v případě, že je ke kolum typovy list
Edit: tato cena je v případě, že je ke kolum typovy list
Naposledy upravil(a) tomto dne 18.07.2010 17:52, celkem upraveno 1 x.
ford focus 1.8TDDi 82kw GHIA r.v.2000 stribrna met, BC, WOLF 17"
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=15745
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=15745
- Kroulu
- Nováček
Spuchřelý pneumatiky poznáš ...nění to tak dlouho co bráchovi ve felicii v 90 kilometrový rychlosti jedna praskla ...ale ty poplatky za to že ti napíšou vyhovuje jsou hrozný.
-
- Nováček