Konkrétní alu disky - posouzení (vyřešeno)
- lubomir.stastny
- Nováček
Konkrétní alu disky - posouzení (vyřešeno)
Tak jsem si vyhlídnul nové alu disky na FF II facelift, jedná se o ALUTEC PLIX.
http://www.mzb.cz/alu-kola/alutec/PLIX/ ... %2C5&et=50
Jelikož jsem nikdy nic takovýho nekupoval, mrkněte se, jestli jsou OK. Rozměrově dle TP sedí. Prozatím mi odpověděli, že šrouby k nim dávají a v případě potřeby středící kroužky zdarma. Nechápu ale, kdy nastane případ té potřeby. No a ještě bych jim pořídil bezpečnostní šrouby.
Záhy ještě vyhlídnu nějaké zimní pneu a bude.
http://www.mzb.cz/alu-kola/alutec/PLIX/ ... %2C5&et=50
Jelikož jsem nikdy nic takovýho nekupoval, mrkněte se, jestli jsou OK. Rozměrově dle TP sedí. Prozatím mi odpověděli, že šrouby k nim dávají a v případě potřeby středící kroužky zdarma. Nechápu ale, kdy nastane případ té potřeby. No a ještě bych jim pořídil bezpečnostní šrouby.
Záhy ještě vyhlídnu nějaké zimní pneu a bude.
Naposledy upravil(a) lubomir.stastny dne 18.06.2010 23:01, celkem upraveno 1 x.
Focus II 1,6 Trend Plus
-
- Člen klubu
Re: Konkrétní alu disky - posouzení
Středící kroužky se používají pro vymezení vůle mezi dírou v disku a osazením náboje. Budeš je potřebovat pokud disk nemá přímo díru pro Ford (asi 63,4 mm - nevím přesně). Zauvažuj jestli nebudou lepší matice než šrouby.
Ford Kuga 1.5 EB, 2017
byl Ford Focus C-MAX, 1.6 Ti-VCT, 2005
byl Ford Focus C-MAX, 1.6 Ti-VCT, 2005
- lubomir.stastny
- Nováček
Já se přiznám, že v tuhle chvíli nevim, jak mi drží stávající plecháče (matice nebo šrouby). Ještě jsem nesundaval poklice.
Jaká je výhoda matic?
Jaká je výhoda matic?
Focus II 1,6 Trend Plus
- Anduril
- Test driver
Matice budou lepsi z toho pohledu, ze ti tam pujdou dat, narozdil od sroubu Na FF2 jsou matice..
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na všech fordech sou matice jinak ty kola se mě osobně moc nezamlouvaj, radši bych hledal něco origo i třeba staršího, bude to za stejný prachy vypadat budou líp a o kvalitě ani nemluvě.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- lubomir.stastny
- Nováček
Anduril: Díky.
Boban: To je něco jako ojetý auto. Vzhledově se mi líbí.
Boban: To je něco jako ojetý auto. Vzhledově se mi líbí.
Focus II 1,6 Trend Plus
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj jde o to, že já osobně bych takovýhle kolo na auto asi nedal, ty kola ssou strašně měký, je to jak bláto, záleží na tobě. já sem v tomhle postih a radši bych se poohlídl po nějakých staších
http://kola-pneu-alu.sbazar.cz/original ... 39587.html
určitě najdeš i kola který se ti budou líbyt a s kvalitou budou tak o 50% dál.
http://kola-pneu-alu.sbazar.cz/original ... 39587.html
určitě najdeš i kola který se ti budou líbyt a s kvalitou budou tak o 50% dál.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- lubomir.stastny
- Nováček
A jak já poznám, že jsou měký? Co to znamená? Měli by mít veškerou homologaci a certifikaci, až na fakt, že to nevyrábí Číňani, kde se na konci pásu přílepí logo Fordu.
Nový originály stojí okolo 4 000 Kč a použitý se mi tuplem nechce kupovat. Ale podivám se v lokální inzerci.
Nový originály stojí okolo 4 000 Kč a použitý se mi tuplem nechce kupovat. Ale podivám se v lokální inzerci.
Focus II 1,6 Trend Plus
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nechci ti brát vítr z plachet, ale všechny alu kola pro origo ford jsou z čr kdežto ty co sis vybral ty budou nejspíš od rejžáků jde o to, že je použitá trochu jiná slitina, není to nic co by ničemu bránilo, spíš je to jen můj názor a né dogma je to na každým, já beru to že kola sou jedinný co mě drží na silnici a chci jim důvěřovat, nikdy sem neměl a nechtěl něco takovýhohle.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Nicco
- Zkušený
Nic sa neboj, Alutec je nemecky vyrobca zdruzeny v svajciarskom holdingu Uniwheels (Alutec, Rial, ATS, Anzio,..), ktory vyraba priamo do prvovyroby (Mercedes, Tuareg,...). Napriklad moje Rial Flair pouziva Hyundai pre i30.
Jedine ATS vyrabaju v Nemecku aj Polsku.
Je pravda, ze v poslednej dobe sa na trhu obajvili hlinene cinske napodobeniny za cenu pouzitych origianlov, ale toto nie je ten pripad.
A este dodam, ze kazda znacka ma lacne modely za par korun a drahsie racing vyrobky, ktore uz su skutoce odlahcene. Je mozne, ze ked kupis zakladny model, bude vazit viac, ako plechovy disk. Samozrejeme, ze sa nezlomi, na to ma certifikat, iba bude tazsi. Neviem, ako su na tom original" Ford disky s hmotnostou, jedine, ze by ti ich niekto odvazil.
Jedine ATS vyrabaju v Nemecku aj Polsku.
Je pravda, ze v poslednej dobe sa na trhu obajvili hlinene cinske napodobeniny za cenu pouzitych origianlov, ale toto nie je ten pripad.
A este dodam, ze kazda znacka ma lacne modely za par korun a drahsie racing vyrobky, ktore uz su skutoce odlahcene. Je mozne, ze ked kupis zakladny model, bude vazit viac, ako plechovy disk. Samozrejeme, ze sa nezlomi, na to ma certifikat, iba bude tazsi. Neviem, ako su na tom original" Ford disky s hmotnostou, jedine, ze by ti ich niekto odvazil.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- lubomir.stastny
- Nováček
Mě nejde o váhu. Na plecháče dám zimní gumy a v létě bude jezdit na alu.
Tak v tom případě to určitě máš čím podložit. Nebo je to "jedna paní povídala"? Jak tak koukám po autech, spousta jich má neoriginální a podle tebe nekvalitní hliníkové disky.Boban píše:jde o to, že je použitá trochu jiná slitina
Focus II 1,6 Trend Plus
- Anduril
- Test driver
Nektere jsou horsi, nektere jsou lepsi nebo prumerne. Je to o konkretnim typu, pripadne znacce, nejde to generalizovat. Jsou ale vyrobci, kteri jsou opravdu znami pro sve mekke disky..
Nicmene pokud koupis original disk, bude min. vypadat dobre na danem aute a kvalita bude zarucena
Nicmene pokud koupis original disk, bude min. vypadat dobre na danem aute a kvalita bude zarucena
- lubomir.stastny
- Nováček
- Anduril
- Test driver
Urcite ne, Alutec patri k lepsim. jak uz psal Nicco...
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kluci zavolejta si někam kde opravujou alu kola a nenechte si věšet bulíky od prodejce který má hodnotící měřítko dle rabatu mé znalosti metalurgie nejsou doufám o slovech jedna pani povídala a kola splní stejný účel jako roleta v okně stejně jako prostěradlo přes okno slunko tím neprojde
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie