Znizenie spotreby Focus ST 225
- vcedula
- .
Znizenie spotreby Focus ST 225
Dnes som pozeral technicke udaje tej mojej oranzady a som zhrozeny taka spotreba ? Bohajeho, ved kamosovi Fabia 1.4 TDI zerie ledva 4 litre, a u mna ze kombinovana skoro 9 litrov ? To som teda spravil peknu blbost, ze som si to auto kupoval. Som si myslel, ze to bude zrat tak max 5-6 litrov aj v meste, ale toto je co. Ze mesto vyse 13 litrov ? To maju akoze deravy palivovy system alebo co ?
Tak sa musim rozhodnut, ci zostanem pri tomto aute alebo ci ho predam. Ak by sa mi podarilo spotrebu potiahnut aspon po 6 litrov, tak si ho nechavam, inak sa ho asi zbavim, ved kto by to zivil, ked su teraz auta co zeru pod 3 litre.
Tak som rozmyslal nad nejakymi upravami.
1. chcem vybrat turbo, ved to potom len zbytocne zerie. Natlaci to tam vela vzduchu a potom to zerie ako sproste. Aj tak to len piska ako sproste a hrozne rychlo sa to rozbieha a zerie ako svina.
2. ked uz bude turbo prec, tak je zbytocne, aby tam isiel aj ten 5-ty valec, tak asi skusim nejako zablendovat privod zmesi do valca (rozmyslal som nad stavebnou penou, ta by mohla dobre drzat) a vyberiem sviecku, nech to nerobi zbytocnu kompresiu.
3. ked uz to pojde len na 4 valce, tak som rozmyslal nad plynom, asi si ho dam domontovat. Na plyn to bude urcite menej zrat a snad to pojde aj pomalsie. Druhy kamarat ma Octaviu 1.6 MPI prerobenu na plyn a to je ina parada, to auto ide stale tak isto, aj ked das plyn na podlahu. Takze ked ide na dovolenku do Chorvatska, tak na dialnici da plyn az na podlahu a ide stabilnou rychlostou 120 km/h. Minule fukalo zo severu, cize isiel autom po vetre a zrychlilo to na 130 km/h. Ale on je skuseny, vytiahol na strechu jeden kufor, chytil ho spagatmi cez okna a hned isiel zase len 120 km/h. Kdezto s tymto ST-ckom sa to neda, neviem naco je dobry taky velky vykon. Potom to len zerie.
4. ti debili z Fordu tam dali kolesa 225/40/R18 a teraz sa cudujem, ze to tolko zerie. Skusim zohnat nejake 15" plechace a dam tam tie Micheliny Energy Saver, vraj sa da na tom brutalne usetrit na benzine. To su tusim so sirkou len 175, to by bolo fajn.
5. ti debili tam dali nejake brutalne kotuce dopredu, neviem aky debil to auto skladal ale to musel byt fakt idiot, lebo teraz tam neviem dat tie 15" plechace. Takze este aj nove brzdove kotuce musim dat dopredu. A to vobec nechapem naco su vzdu kotuce namiesto bubnov, to bol asni nejaky domaci kutil alebo co.
6. tu hovadinu co je nad zadnym oknom tiez musel vymysiet nejaky blbec. Ved to musi robit odpor vzduchu jak svina. Slahnem to dole. Rozmyslal som, ze by som to namontoval pred zadne sedadla dovnutra, aby to sluzilo ako odkladaci stolik, ale je to derave, je to nanic. Dam to fotrovi do dvora, snad sa bude dat cez to nalievat sviniam do valova.
7. Neviem, ci si niekto vsimol ten predny naraznik, ale skoro ma porazilo. No je to velke jak hovado, diera je v tom brutalna, nechapem naco. Musim zohnat nejaky mensi naraznik, asi ten klasicky a tu dieru asi prelepim s tou kozou co sa davala volakedy na skodovky dopredu na chladic. Ti nasi stari otcovia vedeli co robia. Teraz nejaky domaci kutil tam necha taku obrovsku dieru. Urcite by tam bola v aute hrozna kosa pocas zimy. Ale hlavne ze to vyzera super...uplny debil.
Dufam, ze to pomoze. Ako som pisal, keby som sa v meste dostal pod 6 litrov, tak by som bol rad. Ale ked nie, tak sa ho asi zbavim.
Tak sa musim rozhodnut, ci zostanem pri tomto aute alebo ci ho predam. Ak by sa mi podarilo spotrebu potiahnut aspon po 6 litrov, tak si ho nechavam, inak sa ho asi zbavim, ved kto by to zivil, ked su teraz auta co zeru pod 3 litre.
Tak som rozmyslal nad nejakymi upravami.
1. chcem vybrat turbo, ved to potom len zbytocne zerie. Natlaci to tam vela vzduchu a potom to zerie ako sproste. Aj tak to len piska ako sproste a hrozne rychlo sa to rozbieha a zerie ako svina.
2. ked uz bude turbo prec, tak je zbytocne, aby tam isiel aj ten 5-ty valec, tak asi skusim nejako zablendovat privod zmesi do valca (rozmyslal som nad stavebnou penou, ta by mohla dobre drzat) a vyberiem sviecku, nech to nerobi zbytocnu kompresiu.
3. ked uz to pojde len na 4 valce, tak som rozmyslal nad plynom, asi si ho dam domontovat. Na plyn to bude urcite menej zrat a snad to pojde aj pomalsie. Druhy kamarat ma Octaviu 1.6 MPI prerobenu na plyn a to je ina parada, to auto ide stale tak isto, aj ked das plyn na podlahu. Takze ked ide na dovolenku do Chorvatska, tak na dialnici da plyn az na podlahu a ide stabilnou rychlostou 120 km/h. Minule fukalo zo severu, cize isiel autom po vetre a zrychlilo to na 130 km/h. Ale on je skuseny, vytiahol na strechu jeden kufor, chytil ho spagatmi cez okna a hned isiel zase len 120 km/h. Kdezto s tymto ST-ckom sa to neda, neviem naco je dobry taky velky vykon. Potom to len zerie.
4. ti debili z Fordu tam dali kolesa 225/40/R18 a teraz sa cudujem, ze to tolko zerie. Skusim zohnat nejake 15" plechace a dam tam tie Micheliny Energy Saver, vraj sa da na tom brutalne usetrit na benzine. To su tusim so sirkou len 175, to by bolo fajn.
5. ti debili tam dali nejake brutalne kotuce dopredu, neviem aky debil to auto skladal ale to musel byt fakt idiot, lebo teraz tam neviem dat tie 15" plechace. Takze este aj nove brzdove kotuce musim dat dopredu. A to vobec nechapem naco su vzdu kotuce namiesto bubnov, to bol asni nejaky domaci kutil alebo co.
6. tu hovadinu co je nad zadnym oknom tiez musel vymysiet nejaky blbec. Ved to musi robit odpor vzduchu jak svina. Slahnem to dole. Rozmyslal som, ze by som to namontoval pred zadne sedadla dovnutra, aby to sluzilo ako odkladaci stolik, ale je to derave, je to nanic. Dam to fotrovi do dvora, snad sa bude dat cez to nalievat sviniam do valova.
7. Neviem, ci si niekto vsimol ten predny naraznik, ale skoro ma porazilo. No je to velke jak hovado, diera je v tom brutalna, nechapem naco. Musim zohnat nejaky mensi naraznik, asi ten klasicky a tu dieru asi prelepim s tou kozou co sa davala volakedy na skodovky dopredu na chladic. Ti nasi stari otcovia vedeli co robia. Teraz nejaky domaci kutil tam necha taku obrovsku dieru. Urcite by tam bola v aute hrozna kosa pocas zimy. Ale hlavne ze to vyzera super...uplny debil.
Dufam, ze to pomoze. Ako som pisal, keby som sa v meste dostal pod 6 litrov, tak by som bol rad. Ale ked nie, tak sa ho asi zbavim.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- spigot
- Test driver
- vcedula
- .
Re: Znizenie spotreby Focus ST 225
sa rehoces, ale skus s tym jazdit ...
- spigot
- Test driver
Vlado pomozem ti a zaroven odlahcim tvojej penazenke.
Vymenime si auta
Budes mat spotrebu ako lusk a usetri ti to vsetky naklady + naklady s downsizing-om.

- Jirbor
- .
A nezapomeň si sundat zpětné zrcátka a ty taky mají velký odpor vzduchu a zalepit všechny otvory na autě páskou na koberce a možná když tam budeš mít ty 15 kola, tak ze dřeva udělat kryty na podběhy kol.To by taky mohlo pomoct
Ford Focus II 2.5T ST, 3 dv.,Electric Orange byl, je Golf GTI VII Performance Pack
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ak by sa nepodarilo tak vymenim za moje. Ak nebudes tlacit prilis na pilu tak pojdes aj pod 5l/100.
Pozor moja ponuka plati iba dnes. Ak si to nerozmyslis vcas tak mas smolu.
Pozor moja ponuka plati iba dnes. Ak si to nerozmyslis vcas tak mas smolu.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- chycek
- Pokročilý
vcedula: Vyměním za moje RS500 se spotřebou 4,2/100, ber nebo nech byt.
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
- Quickie
- Moderátor
- junior
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to není apríl, to Vladovi už jeblo z čekání na prachy od pojišťovny
(sorry Vlado
)

JUNIOR
MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám

- RedZero
- Junior
Ještě bych možná vyhodil ty 2 stupiní koncovky .. stejně je jedna určitě slepá a jen na okrasu ..
ještě, že to nemá rezervu .. ( bohužel v tom mám mínus velkej ... mám dojezdovku .. dalsí kila navíc :-/ )
ještě, že to nemá rezervu .. ( bohužel v tom mám mínus velkej ... mám dojezdovku .. dalsí kila navíc :-/ )
Lenoch jménem Mondeo
Mini One 1.6 S-design ( malinko poupraveno
) také už jinde ..
Ford Focus ST, 2.5 20V turbo, 3.dv, electric orange už jezdí jinde :-/
www.STdriveRS.cz
Mini One 1.6 S-design ( malinko poupraveno

Ford Focus ST, 2.5 20V turbo, 3.dv, electric orange už jezdí jinde :-/
www.STdriveRS.cz
- vcedula
- .
coze, to sku..ene auto nema rezervu ? To im uz uplne j.b. ? Tak dozadu daju zabradlie jak pultik v stanicnej restike ale rezervu nedaju. To je uplne naprd auto, boze, nechce ho niekto ?
- spigot
- Test driver
ja ja ja

- Marťas
- Test driver
A znova budes nasraty, az budes menit celych 6,5 litru oleje
....
Nehlede na tu barvu, kdy si te lide budou plest s udrzbou silnic

Nehlede na tu barvu, kdy si te lide budou plest s udrzbou silnic

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vlado preposlal som tvoje staznosti do Auto Activity v Zdari nad Sazavou a hned mi aj odpisali, ze neni problem stornovat dohodu a predaju to dalsiemu zaujemcovi. ze mas sa im ozvat, maju pre teba v rovnakej cene novu fiestu tdci s pozadovanymi vlastnostami.
no nespravim to pre kamosa ?

no nespravim to pre kamosa ?

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vlado je nepoucitelny... rovnaky problem mal aj s 2.0 a ahaho, skoci z dazda pod odkvap... Nuz, co dodat, mudry sa pouci na cudzich chybach a...