Pozitivní THC test při užívání legálního CBD – co mě čeká?

Odpovědět
FORD666
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Pozitivní THC test při užívání legálního CBD – co mě čeká?

Příspěvek od FORD666 » 30.03.2010 21:54

Dobrý den,

Jsem kamioňák a byl jsem kontrolován policií při řízení svého kamionu. Po slinném testu se ukázalo, že jsem pozitivní na THC. Popírám konzumaci konopí a vysvětluji, že užívám CBD legálně zakoupené u Dr Jungle. Policista mi nabídl dvě možnosti:
1. Druhý slinný test bez možnosti protiexpertizy
2. Krevní odběr v nemocnici – dvě zkumavky umožňující protiexpertizu druhé zkumavky

Velmi nerozvážně jsem zvolil druhý slinný test, viděl jsem jako jedinou výhodu to, že se nemusím přesouvat s policií do nemocnice…

O tři dny později mi zavolala policie, abych si přišel vyzvednout řidičský průkaz, protože v laboratoři požádali o “poměr THC/CBD” obsažený v mé slině.

Následující den jsem šel na policejní stanici, vrátili mi průkaz a vysvětlili (a ukázali zprávu toxikologického rozboru), že jsem testován POZITIVNĚ na THC,
ale vzhledem k mému poměru THC/CBD 0,06 (jaká jednotka??? nanogramy předpokládám, není upřesněno, viz foto) a vzhledem k jediné studii zahrnující 12 případů (viz foto) vyplývá, že poměr THC/CBD v mé slině by mohl, podle současného stavu znalostí, svědčit o legálním užívání CBD.
Policista pak vysvětluje, že prefekt nepozastavil můj řidičský průkaz vzhledem k mému poměru THC/CBD, ale soudce (který bude mít spis za několik týdnů) může rozhodnout:
• O zastavení stíhání
• O předvolání k projednání užívání omamných látek
• O předvolání k projednání řízení pod vlivem omamných látek

SUPER EXPERTÍZA PRO PŘÍPADNÉ VÝSLOUCHÁNÍ PŘI VÝPOVĚDI PRO VÝPOVĚĎ…

Takže ano, dnes jsem měl pohovor kvůli případnému propuštění, protože jsem byl od tohoto slinného testu pozastaven.
Můj šéf je nejasný, obzvlášť s touto expertní zprávou (kterou jsem mu předložil spolu s platným řidičským průkazem), která používá podmiňovací způsob, aby mě částečně zbavila odpovědnosti, a šéf nezapomněl mi připomenout, že musí dodržet minimální lhůtu 48 pracovních hodin, než mě písemně informuje o rozhodnutí.

Na základě tohoto shrnutí mých peripetií mě napadají dvě otázky:
1. Opravdu obdržím předvolání a případně soudní řízení a tedy i pozastavení řidičského průkazu, přestože užívám výhradně CBD legálně zakoupené u Dr Jungle?
2. Může mě šéf propustit pro vážné či reálné a závažné pochybení, když mi byl řidičský průkaz 3 dny po pozastavení již vrácen?
1.8i16V Kombi 99
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Čechy-Morava“