zdravím pánové,
posledních 40000km pozoruju jednu nemilou věc, při zběžné kontrole vzduchového filtru je na jeho spodní straně v místě ústění přívodu vzduchu vidět, že tam někudy jde olej. Zatím se mi nepodařilo přijít na to kudy, protože tam prostě není odkud. Ze shora je filtr normální, ale když se otočí žebry vzhůru tak je to jasně patrné. Cesta za filtrem je čistá. Cesta před filtrem vede pod nosníkem motoru někam do podběhu a zdá se taky čistá.
Olej se mi neztrácí - 2dl/15000km
jedná se o 2,0TDCi 2005, bez FAP, manual, kratkej, najeto momentalne 156tkm, bez chipu, vše standartní.
díky moc
Vzducháč od oleje
- Špíz
- Junior
Re: Vzducháč od oleje
Mám sice benzín, ale taky mám vzducháč trochu od oleje. Když filtr vyndáš, tak tam vidíš malou houbičku, to je výdech z motoru, tudy se tam trochu oleje dostává.
Z toho plyne pravidelně měnit vzduch. filtr a já vždy ještě vyperu tu houbičku v Jaru.
Z toho plyne pravidelně měnit vzduch. filtr a já vždy ještě vyperu tu houbičku v Jaru.
Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
- BobTDCi
- Zkušený
Re: Vzducháč od oleje
Daj foto - stáva sa že v smere od výstupu z filtra/teda opačnom smeru prúdeniu vzduchu z filtra do motora/ sa olej na filter dostane - ale vždy to bolo viditeľné zvrchu. To čo opisuješ ty, je zdá sa inak - preto foto napovie - hoci iná "cesta" sa fakt nejaví relevantná.
Je to rpeto, že dýchanie motora je zaústené do sania vzduchu pred turbom - za váhou vzduchu - ale za istých okolností dôjde i k nasatiu olejovej hmly aj na filter - ak sa poobzeráš tu, tak také vlákno už nájdeš - hoci to bolo 1.6TDCi.
Najlepšie sa mi javí tak či tak fotka...hmm?

Je to rpeto, že dýchanie motora je zaústené do sania vzduchu pred turbom - za váhou vzduchu - ale za istých okolností dôjde i k nasatiu olejovej hmly aj na filter - ak sa poobzeráš tu, tak také vlákno už nájdeš - hoci to bolo 1.6TDCi.
Najlepšie sa mi javí tak či tak fotka...hmm?

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001