black out

Odpovědět
potac
Nováček
Nováček

black out

Příspěvek od potac » 03.03.2010 14:35

Ahoj, vcera jsem nastartoval, cekal asi 10 minut nez rozmrzla zevnitr omrzla okna a vyrazil. Asi po 5 minutach jizdy jsem si vsiml, ze mi nezhsla kontrolka dobijeni. Zastavil jsem, zhasl motor a zkusil nastartovat opet. Kontrolka zhasla ale po par metrech opet vyskocila. Zastavil jsem tedy a vypnul motor pro kontrolu. Pri dalsim pokusu o start mi po otoceni klicku vcechny kontorolky normalne zhasly az na ABS pricemz nasledovalo jeho zhasnuti, problikani cervene vystrazne LEDky nahore mezi budiky a nasledovalo totalni odpojeni od zdroje. Dnes jsem zkousel prekontrolovat pojistky, ale pricinu jsem nenasel. Mam jen italsky navod, tak je to trosku komplikovane, ale doufal jsem, ze i tak aspon nejaky objev udelam. Takze ted auto stoji, na nic nereaguje a nic nevysvitne. V baterii energie je. Snad je chyba jen v pojistkach, jen nevim ktera je ta prava, aby mi aspon vysvitl palubni pc. Diky. J.
Ford Focus 2006, 1.6 TDCi, 66kW

potac
Nováček
Nováček

Re: black out

Příspěvek od potac » 04.03.2010 11:45

tak jsem si myslel, ze je to jen pojistka, protoze se mi zdala baterka plna. Ale dnes jsem zkousel a je totalne prazdna. Pred tim davala jiskry, kdyz jsem oddelaval pripojovaci kabel. Takze to je asi odpaleny alternator ci co ja vim. A 'hura' do servisu:-( Nevite nahodou, jestli to pujde nastartovat pres kabely, ze bych dojel do servisu (2 km neautorizovany nebo 8 km autorizovany) nebo s tim nikam nedojedu (pokud tam neni jina zavada)? Diky.

potac
Nováček
Nováček

Příspěvek od potac » 04.03.2010 14:37

Pres kabely se palubka rozsvitila, cvaklo nejake relatko dole v hlavni pojistkove skrini a vsechny kontrolky jako kdyby se nic nedelo. Jen mezi budiky teploty a paliva rychle blika cervene svetlo a starter samozrejme nereaguje. Vsiml jsem si, ze i kdyz mam vypinacem svetla vypnuta, tak sviti. Po odpojeni od nahradniho zdroje nastala opet tma.

stand
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od stand » 04.03.2010 14:44

Klasické startovací kabely nedokážou přenést dostatek proudu ke startéru. bud musíš mít silné start. kabely, nebo přenosnou "startovací kostku" nejjednodušší je nabít baterii...

zuntak
Junior
Junior

Příspěvek od zuntak » 04.03.2010 17:57

Něco mi říká jestly je baterka nabitá a nesvítí kontrolky en ta červená bliká,jestly se něco nestalo s iobilizérem a nechce tě to pustit dál,podle mě by se při otočení klíčku u nabité baterky mělo alespon rozsvítit kontrolky a vše okolo

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 05.03.2010 07:54

To potac: "je asi odpaleny alternator ci co ja vim". Máš pravdu . . . :roll:
FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko

potac
Nováček
Nováček

Příspěvek od potac » 28.03.2010 18:55

Tak novy alternator a auto zase pri zivote. Ale co se nestalo. Asi v servise spatne uchytili hadici sani, ktera je presne nad alternatorem, za jizdy se uvolnila a poradne se spoj rozevrel. Zacalo to jen slabymi skubanimi kolem 2k otacek. Coz jsem dost znervoznel. Po par kilometrech uz motor na pedal akcne nereagoval. Byla to pak jizda jak s traktorem. Dojel jsem s tim dalsich asi 60 km a smiroval jsem se s nakupem noveho turba. Nedalo mi to a podival jsem se na motor a byla upadena vyse zminena hadice a kolem trochu zastrikane od oleje. Nasadil jsem ji provizorne zpet. Ocividne byla spatne pred tim nasazena, protoze hrana hrdla byla ohla a primackla dovnitr. Cesta zpet uz byla lepsi.. Chtel jsem se jen zeptat, jestli se motoru ci turbu nemohlo neco stat behem te jizdy, popripade jestli mam neco nechat prekonrolovat, kdyz ten spoj povezu poradne prychytit. Diky. J.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“