Nazdar,
v poslednom case mi pri rannonm nastartovani zvykne vychadzat taky divny kovovy chraplavy zvuk z motora, tam niekde ako je alternator a remen. Blbe je ze nikdy to nestihnem nejako presnejsie lokalizovat pretoze to trva 15 - 30 sekund a potom to prestane. Prestane to to aj ked trochu pridam plyn, ale ked sa vratia otacky na volnobeh tak znova to zacne tak kovovo chrcat. Dnes sa mi to stalo opat, a zvlasne ze pri volnobehu to reagovalo na zapinanie a vypinanie svetiel, kedy sa menila intenzita toho chrcania. Ako keby na to malo vplyv zatazenie motora. Ale znova som nestihol presnejsie lokalizovat to miesto. Nestretol sa niekto s niecim podobnym? Pripadne nevie niekto co by to mohlo byt?
Divne chrcanie/chrapcanie pri nastartovani - prosim o radu
- danielo
- Nováček
Divne chrcanie/chrapcanie pri nastartovani - prosim o radu
Focus Combi 1,6 TDCi 66kW / r.v. 2006 / modrý
elektrony 15", gumy 195/65 Bridgestone Turanza ER 300
elektrony 15", gumy 195/65 Bridgestone Turanza ER 300
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Divne chrcanie/chrapcanie pri nastartovani - prosim o radu
remenice ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Mám rovnaký problém. Ten zvuk sa podoba na "rapkac". Zacalo sa mi to prejavovat na zaciatku zimy. Po cca 10km to prejde...uz som bol 3x v servise a vzdy bol zvuk OK 
Teraz ako sa oteplilo ten zvuk trva tak 2 minuty a potom je zase ticho.
Neviete pls. co to moze byt....este mam pol roka zaruku, tak nech mi to stihnu dat do poriadku.

Neviete pls. co to moze byt....este mam pol roka zaruku, tak nech mi to stihnu dat do poriadku.
FFII 1,8 Duratec (125k), TitanX, 2008, Hatchback, SeaGray
-
- Nováček
Také se mi při nastarování u studeného motoru ozývá divný chraplavý zvuk. Po několika ujetých km zmizí. Začalo to na začátku zimy. Nedaří se mi zjistit místo odkud to vychází, ale řemenice nebo napínací kladka to zřejmě nebude, protože chraplavý zvuk se ozývá, i když vypnu motor, tzn., že řemenice a kladka stojí a několik vteřin se tam ještě něco dotáčí... Nevíte někdo, co se tam dotáčí po vypnutí motoru? Díky za Vaše rady.
Petr
Petr
-
Ahoj,
mam úplně ten samý problém, a myslím si že to bude alternátor. Včera se mi začalo odtamtud dokonce kouřit, takže s tím jdu k doktorovi
. Co mi říkal autorizovaný mechanik, tak to právě na něj vypadá
. To bude asi pěkná pálka. Nevíte kolik stojí nový alternátor ?
mam úplně ten samý problém, a myslím si že to bude alternátor. Včera se mi začalo odtamtud dokonce kouřit, takže s tím jdu k doktorovi

- BobTDCi
- Zkušený
Natoč im to na video! A za tým potom zvuk zohriateho motora - keď to už nerobí...FeroFord píše:Mám rovnaký problém. Ten zvuk sa podoba na "rapkac". Zacalo sa mi to prejavovat na zaciatku zimy. Po cca 10km to prejde...uz som bol 3x v servise a vzdy bol zvuk OK
Daj im auto a nech sa starajú. Musia ho nechať vychladnúť do rána niekde na dvore servisu a potom hľadať po naštartovaní....
Máš záruku je to ich starosť - ráno tam prídeš naštartujete ke´d budeš pri tom aj ty. Ak to nenájdu požiadaj ich o zápis z reklamácie/to každopádne aj keď nájdu a vymenia/.
Niečo podobné som mal na Cliu 1.5dCi v prvej zime znelo to akoby odchádzalo nejaké ložisko...niekde. Večer som im dal Clio na dvor, ráno prišiel a pred nimi naštartoval...
Vieš čo to bolo?
Kryt - teda teleso - vzduchového filtra - bolo pružne uložené nad vekom ventilov a pri rannom chode za studena má motor inú amplitúdu chvenia a spodok telesa filtra mal také jemné rebrovanie - to sa dostávalo tak blízko hladkého plechového krytu telesa ventilov, že to emitovalo ten zvuk. Trvalo to cca 2minúty maximálne...potom nič - akonáhle motor nadobudol lepšiu teplotu spaľovania - viditeľne či počuteľne nepostrehnuteľné - tak to zaniklo. Na kryt ventilov nalepili takú tenulinkú gumenomolitanovú tepluodolnú "záležitosť" hrubú cca 1-1.5mm a zvuk bol preč.
Keď brat kúpil ten istý motor o rok v Scénicu - už tam tá vrstva bola originál aj také silikónové gumičky v tvare profilu "D"...

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- BobTDCi
- Zkušený
Ak nie je zhorený - "iba" ložisko...tak to až taká pálka nebude...HavliZ píše:Ahoj,
mam úplně ten samý problém, a myslím si že to bude alternátor. Včera se mi začalo odtamtud dokonce kouřit, takže s tím jdu k doktorovi. Co mi říkal autorizovaný mechanik, tak to právě na něj vypadá
. To bude asi pěkná pálka. Nevíte kolik stojí nový alternátor ?

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´