Hučení vpředu u spolujezdce
- Sobull
- Zkušený
Hučení vpředu u spolujezdce
Zdravím,
zvuků se tady řešilo spousta, ale nenašel jsem něco podobného.
Když vypnu rádio tak zepředu ze strany spolujezdce slyším takové hučení, je to slyšet od volnoběhu a když se trochu přidá je to mírně hlasitější. když se ale přidá víc, tak to buď ztichne nebo to přehluší motor, nevím. Za jízdy to prakticky není slyšet, jen když se zastaví třeba na světlech.
Chtěl jsem to dát do interiéru, znělo to jako když se točí nějaký ventilátor, Ale když vypnu ventilaci je to slyšet pořád.
Ale venku když zvednu kapotu tak to slyšet není....nebo je motor hlučnější.
Co by mohlo být vevnitř slyšet ze strany spolujezdce(kromě té ventilace), co se točí rychleji s přidáním plynu?
Není to moc vyrazný, kdybych poslouchal radio nahlas tak to asi ani nezaslechnu, ale jak jsem an to jednou přišel tak mě to žere a jezdím pořád bez rádia a někdy i ventilace a furt poslouchám
Dík
zvuků se tady řešilo spousta, ale nenašel jsem něco podobného.
Když vypnu rádio tak zepředu ze strany spolujezdce slyším takové hučení, je to slyšet od volnoběhu a když se trochu přidá je to mírně hlasitější. když se ale přidá víc, tak to buď ztichne nebo to přehluší motor, nevím. Za jízdy to prakticky není slyšet, jen když se zastaví třeba na světlech.
Chtěl jsem to dát do interiéru, znělo to jako když se točí nějaký ventilátor, Ale když vypnu ventilaci je to slyšet pořád.
Ale venku když zvednu kapotu tak to slyšet není....nebo je motor hlučnější.
Co by mohlo být vevnitř slyšet ze strany spolujezdce(kromě té ventilace), co se točí rychleji s přidáním plynu?
Není to moc vyrazný, kdybych poslouchal radio nahlas tak to asi ani nezaslechnu, ale jak jsem an to jednou přišel tak mě to žere a jezdím pořád bez rádia a někdy i ventilace a furt poslouchám
Dík
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- BobTDCi
- Zkušený
Re: Hučení vpředu u spolujezdce
Rýchlejšie sa točí - kompresor klímy/teda vo vypnutom stave jeho voľnobežná spojka/,alternátor a neviem ako je to u teba so servoriadením - či máš čerpadlo, alebo je servo elektrické.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- Sobull
- Zkušený
Dík. No já nevím něco z toho to klidně může být. je mi divný že to slyším uvnitř a neslyším to venku. Altík by asi byl slyšet venku, kdyby měl chycený ložisko, ne?
Jezdím teď s AC off, může to mít vliv?
A servo taky nevím jaký mám, to je podle výbavy nebo podle motorizace?
Chlapi, někdo s 2,0TDCI vypněte si vevnitř co můžete a poslechněte to
. třeba jen zbytečně moc poslouchám. Díky
Jezdím teď s AC off, může to mít vliv?
A servo taky nevím jaký mám, to je podle výbavy nebo podle motorizace?
Chlapi, někdo s 2,0TDCI vypněte si vevnitř co můžete a poslechněte to

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- BobTDCi
- Zkušený
Pozri ja by som to riešilnávštevou miestneho Ford servisu - za vypočutie si prejavu a vyslovenie ich názoru nič nezaplatíš. Potom by som sa šiel opýtať niekam v okolí do servisu s naozaj dobrou reputáciou, k nejakému fachmanovi a chcel vedieť, čo si o tom myslí...

- Sobull
- Zkušený
No jo, budu muset. Jen sem to zkusil jestli někdo neví co to. Snad to nic nebude, já sem na tohle takovej citlivej, furt to poslouchám...
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- stand
- Zkušený
Já v autě nic slyšet nemám, zato když sem venku je slyšet elektroservo, což mi páni ve fordu při koupi povidali že je normálné..
- Sobull
- Zkušený
Já se někde stavím ve fordu to nechat poslechnout asi. I když jak mám zkušenost s autorizákama, tak odpověď, to je normální, je docela častá...
Asi bych si potřeboval poslechnou jiný 2,0TDCI, tohle je tak subjektivní, že se to i blbě vysvětluje někomu jinýmu.
Asi bych si potřeboval poslechnou jiný 2,0TDCI, tohle je tak subjektivní, že se to i blbě vysvětluje někomu jinýmu.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- BobTDCi
- Zkušený
Tá odpoveď taká býva kým si v záruke
..ke´d je šanca na zárobok mávajú iné "tendencie" ja som ti však nehovoril aby si im dovolil pchať niekam svoje pracičky - ale iba aby počúvali - inak určite nič viac. POvedz im ak by hne´d chceli do niečoho šťuchať, že tvoj ford má alergiu na fordservisy v ČR a basta.
Majú právo počúvať a vysloviť názor - nothing else...
Ak povedia "nič", tak bež niekam inam, alebo sa stretni so Stand-om

..ale netuším kde je Polička -sorry

..ale netuším kde je Polička -sorry

- Sobull
- Zkušený
Z Poličky do Plzně je to asi stejně daleko jako na Slovensko
. Stavím se do Fordu a pak ještě ke známému mechanikovi a uvidíme, akorát nevím kdy bude čas. Nebo budu zastavovat focusy TDCI a prosit řidiče jestli bych si mohl poslechnout 

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- Nováček
Přesně co se zde popisuje mi dělalo auto a byl to altík před tím než kleknul. Bylo to mírné hučení, které se při přidání plynu zesilovalo. Místo také souhlasí. Bylo v pr... ložisko, díky tomu pak šel do věčcných lovišť celý altík, protože jsem na to nemohl přijít a jezdil dál. Jo a do doby než kleknul neukazovalo chybu ani dobíjení, ale pak byla rovnou baterka prázdná (naštěstí vydržela).
neofelis Focus II, 2.0TDCi, 100 kW, titanium, hatch, modrá metla
- Sobull
- Zkušený
A to je zajímavé, tomu bych i věřil. Na ložisko altíku měl podezření i můj mechanik, co mi měnil olej. Ale tenkrát ještě úplně nezávazně na tomhle zvuku a nakonec řekl že stříkl řemen, uklidnilo se to, tak že to ještě bude dobrý.
Takže radíš neotálet? Ložisko se dá vyměnit samotné nebo je to na výměnu alternátoru?
Takže radíš neotálet? Ložisko se dá vyměnit samotné nebo je to na výměnu alternátoru?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- Nováček
Přátelé ,můj Focus 1,6TDCI 80KW mě začal taky hučet od motoru,ale začíná od cca 1900otáček a nejvíc slyšet to je kolem 2200otáček.Nevím jestli jsem něco nezaspal,protože jsem po měsíci přišel na to ,že v servisu dali poměrně víc oleje než se má.Olej má taky černou barvu jak asfalt už po 8000km od výměny.Díru ve výfuku jsem nenašel.Nemáte s tím někdo zkušenosti ? 

- BobTDCi
- Zkušený
Tak dve veci:
- viac oleja ti nemuseli dať(ale aj mohli) - môže to byť nariedené naftou z častých regenerácií DPF - teda časticového filtra(ak ho máš).
- alebo sa príliš neotáľali a odpustili ti iba časť oleja a zvyšok doliali novým???(je to pomerne častým javom v značkových servisoch - to hovorím celkom vážne) a preliali to?
POzeral si olej tesne po výmene - asi nie, že?
S čiernoasfaltovou farbou sa veľmi nediv - takto olej v diesli naozaj vyzerá - je to obsahom karbónu a sadzí zo spaľovacieho procesu nafty.

- viac oleja ti nemuseli dať(ale aj mohli) - môže to byť nariedené naftou z častých regenerácií DPF - teda časticového filtra(ak ho máš).
- alebo sa príliš neotáľali a odpustili ti iba časť oleja a zvyšok doliali novým???(je to pomerne častým javom v značkových servisoch - to hovorím celkom vážne) a preliali to?
POzeral si olej tesne po výmene - asi nie, že?
S čiernoasfaltovou farbou sa veľmi nediv - takto olej v diesli naozaj vyzerá - je to obsahom karbónu a sadzí zo spaľovacieho procesu nafty.

- BobTDCi
- Zkušený
Pozri ak hučí ložisko v altíku, tak to musíš počuť pri naštartovanom motore ak si o altík oprieš dlhšiu kovovú tyč/niektorí ľudia to robili i sklenou fľaškou/ - ak tam dnu čokoľvek "šrotuje" - cez tú tyč sa to prenesie k tvojmu uchu.Sobull píše:A to je zajímavé, tomu bych i věřil. Na ložisko altíku měl podezření i můj mechanik, co mi měnil olej. Ale tenkrát ještě úplně nezávazně na tomhle zvuku a nakonec řekl že stříkl řemen, uklidnilo se to, tak že to ještě bude dobrý.
Prípadne odtlačiť šponovaciu kladku, zhodiť remeň z altíka a potočiť rukou remenicu - tiež by malo byť jasné o čo ide - samozrejme pri vypnutom motore

- stand
- Zkušený
Když už tak trubku
..