Díky

Urob si podpis - typ auta, verzia, ročník - motor i výkon(tie uvádzaš, ale je dobré mať to v podpise) - no myslím si, že normál. Ako dlho si šiel a ako ďaleko? Dnes ráno som dosiahol pracovnú teplotu po 17km....tam kde som mal predošlé auto 1.5dCi už okolo 50-70°C (cca 8km) sa mi dnes len prvýkrát pohla ručička z nuly.oskar píše:Můžu se zeptat jaká je normální pracovní teplota u motoru 1.6 66kw. Dnes jsem jel s tímto autem podruhé od jeho koupě a bylo tak -1 pod nulou a auto dosáhlo podle teploměru Tak něco mezi 75-82 stupni. ané těch normálních 90. A když jsem nechal auto běžet na volnoběh tak teplota klesla tak něco okolo 70 stupni. Ale topení topilo docela v pohodě. Nevím teda co to udělá když klesne teplota třeba na -15 tak to se asi neohřeje vůbec. Můžete mi poradit??
Díky
Jasné - ak sa nezohreje do 20km /možno pri mimoriadnej zime 25km/, tak niečo nie je v poriadku.oskar píše:Upřesňuju typ. Ford Focus R.v 10měsíc 2007 Combi 1.6 66Kw. Koupeno v čr. Měl jsem před tím tři Focusi jak benzín tak naftu ale ani jeden neměl problém se zahřát na provozní teplotu. Já udělam jednu věc pojedu ma chalupu to je tak 75 km a jestli se to nezahřeje tak je problém s termostatem. Nebo jestli s tím máte nějaký zkušenosti tak napište díky.
Teplotné "čidlo" /teda po slovensky snímač/ je v telese termostatu - prikladám foto - pozeráš sa naň medzi krytom akumulátora a krytom motora - čierne plastové teleso je pod hlavou valcov na bloku motora.peterkos2 píše:Ty tam máš nulu?Zaujímalo by ma,kde je umiestnené to teplotné čidlo.Keď jazdím kolegovým Transportérom,tam je po zohriatí stále ručička na 90 ako prikovaná
BobTDCi píše:Teplotné "čidlo" /teda po slovensky snímač/ je v telese termostatu - prikladám foto - pozeráš sa naň medzi krytom akumulátora a krytom motora - čierne plastové teleso je pod hlavou valcov na bloku motora.peterkos2 píše:Ty tam máš nulu?Zaujímalo by ma,kde je umiestnené to teplotné čidlo.Keď jazdím kolegovým Transportérom,tam je po zohriatí stále ručička na 90 ako prikovaná
Je to jediný snímač pre ukazovateľ na prístrojovke i pre prácu ventilátora chladiča.
Nie - nakreslenú "nulu" tam nemám - ale významovú áno.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů