Pomalé stěrače
- miruna
- Nováček
Pomalé stěrače
Zdravim všechny majitele Mondíků. Mám takovej problém ze stěračema. Zdá se mi, že stírají velice pomalu, připadá mi to jako by byly zatuhlé. Měl už někdo tento problém a řešil ho nějak, pokud ano jak to vyřešil. Díky všem za rady.
- Rumcajs1
- Test driver
Re: Pomalé stěrače
Bez problémů
Zkusil bych to asi (pokud to jde) odpojit od motorku a zkusit s tím ručně zamlet, aby jsi viděl jestli je to vina motorku nebo zatuhlosti.
A nebo to prostě jen něčím promaž a uvidíš.

Zkusil bych to asi (pokud to jde) odpojit od motorku a zkusit s tím ručně zamlet, aby jsi viděl jestli je to vina motorku nebo zatuhlosti.
A nebo to prostě jen něčím promaž a uvidíš.
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
U otcového galaxy jsme rozebírali ty pouzdra,protože vyschly.Prostě nebyly namazaný,ale jemu ty stěrače poskakovaly a pak se kously.Nevím jestli je tohle i Tvůj případ... 

- miruna
- Nováček
Mě neskáčou,pouze mi příde, že jdou pomalu, zkusil jsem to dneska prostříkat WD čkem a zdálo se mi, že na nejrychlejší režim se to trochu zlepšilo,ale myslím, že to nebude na dlouho. Asi by to chtělo rozrbrat a vše pořádně promazat, ale nikdy jsem to nedělal, tak nevím jak na to? Poradí mi někdo?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tady je odkaz na otcův návod
http://www.ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=7&t=204
Bohužel jeho fotky už nejsou,ale pro představu tam jsou přebrané z jiného fora...
http://www.ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=7&t=204
Bohužel jeho fotky už nejsou,ale pro představu tam jsou přebrané z jiného fora...
- miruna
- Nováček
Díky za odpověď, ale na Galaxy je to uděláno úplně jinak než na Mondeu. Upřesním mám r.v.2004, ale jinak díky
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nevím nevím,nikdy jsem to nesledoval.Jen jsem dal příklad jak je to na galaxy.Čekal jsem nějakou podobnost,ale pokud říkáš,že to tak není,tak se omlouvám....
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Galax, schasran a ten seaťák mají uplně jiný stěrače, stejně jako motor, převodovku a jiný věci.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- rokator
- Nováček
Mám problém. Nejdřív pomalé stěrače, pak se úplně zasekly. Podle návodu jsem to rozebral, vyčistil, složil. Vše v pohodě, zkušební setření paráda.
Vyjel jsem, ostříkl si sklo, stěrače vyjely a zůstaly v krajní zvednuté poloze. Zastavil jsem, ručně jsem je vrátil dolů, přijel jsem domů, zjistil jsem, že je v háji pojistka. Pojistku jsem vyměnil, dvakrát zkušebně setřel, v pohodě. Pustil jsem ostřik, abych si umyl okno, stěrače 2x přejely a zastavily se. A pojistka opět v háji.
Co s tím? Jak poznám, proč a v čem je problém? Díky.
Vyjel jsem, ostříkl si sklo, stěrače vyjely a zůstaly v krajní zvednuté poloze. Zastavil jsem, ručně jsem je vrátil dolů, přijel jsem domů, zjistil jsem, že je v háji pojistka. Pojistku jsem vyměnil, dvakrát zkušebně setřel, v pohodě. Pustil jsem ostřik, abych si umyl okno, stěrače 2x přejely a zastavily se. A pojistka opět v háji.
Co s tím? Jak poznám, proč a v čem je problém? Díky.
-
- Zkušený
Asi bych prestal pouzivat ostrik
Zkus ty sterace poradne projet s politim okna s konve, aby nejely na sucho...vyzkouset vsechny rezimy, dostatecne dlouhou dobu. Jestli nebude problem, jakoze asi nebude, tak bude problem v elektrice k ostriku, mozna v motorku, ze do nej tece. Treba bude na pohmat podezrele teply.
Jo a taky bych to samy vyzkousel se zadnima steracema, vcetne ostriku.
Jestli to bude motorek, tak zkusit opravit nebo na vrakaci novej.

Zkus ty sterace poradne projet s politim okna s konve, aby nejely na sucho...vyzkouset vsechny rezimy, dostatecne dlouhou dobu. Jestli nebude problem, jakoze asi nebude, tak bude problem v elektrice k ostriku, mozna v motorku, ze do nej tece. Treba bude na pohmat podezrele teply.
Jo a taky bych to samy vyzkousel se zadnima steracema, vcetne ostriku.
Jestli to bude motorek, tak zkusit opravit nebo na vrakaci novej.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza