Jízda na celoročkách GoodYear Eagle Vector v zatáčkách
- martasak
- Junior
Jízda na celoročkách GoodYear Eagle Vector v zatáčkách
Jel jsem minulý víkend v 5ti lidech do Jizerek, po cestě pršelo a v zatáčkách mi to přišlo, že to na předku ujíždí, tak jsem zvolnil, až mě dohnal a předjel Forman . Navíc v těch zatáčkách se ozýval zepředu děsivý zvuk. Přišel jsem k závěru, že ty gumy jsou na mokru dost mizerné; nebo jsem se neměl bát a "jít do toho" ? Nebo je to těma 5-ti lidma ? Nahuštěné jsem to měl přibližně správně (asi o jednu desetinu méně) a vepředu mám 6mm vzorek, vzadu 5, tak sjeté to není.
Zvolnil jsem proto, že mi to nedávno po cestě v lese před Rumburkem ujelo v 70ce tam, kde je povolená 70, což jsem tehdy přičetl vybroušené vozovce - takové ty pruhy. ESP to tehdy vyrovnalo, ale už jsem byl přes půlku, ještě že tam nikdo nejel.
Viděl jsem, že hodně těch z D mají tyhle gumy.
Zvolnil jsem proto, že mi to nedávno po cestě v lese před Rumburkem ujelo v 70ce tam, kde je povolená 70, což jsem tehdy přičetl vybroušené vozovce - takové ty pruhy. ESP to tehdy vyrovnalo, ale už jsem byl přes půlku, ještě že tam nikdo nejel.
Viděl jsem, že hodně těch z D mají tyhle gumy.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).
-
- Test driver
Re: Jízda na celoročkách GoodYear Eagle Vector v zatáčkách
Ale,ved co sa cudujes.Celorocka stoji za rit tak ako v lete,tak aj v zime.Je urcena pre sporilkov,ktorym je luto zainvestovat v lete a zime do slusneho obutia.Nemci su v tomto fakt ukazkovy,co za pneu dokazu narvat na pomerne slusne auta.Ked pocuvam tie znacky...Vanli,Ling Long,Federal a podobne sunky,jezia sa mi vlasy na hlave.
- killerhammer
- Test driver
vela ludi kupi auto na hranici svojich financnych moznosti, napr. aby sa ukazali pred ludmi, to plati ako na nemcov tak aj na slovakov a cechov a celu postkomunisticku guverniu
a potom setria kde sa da, na obuti, na oleji, na servisoch atd
radsej kupit lacnejsie a potom mat na prevadzku ako drahsie a nemat na prevadzku
v podstate cely zapad je o tomto nadmernom konzume
a potom setria kde sa da, na obuti, na oleji, na servisoch atd
radsej kupit lacnejsie a potom mat na prevadzku ako drahsie a nemat na prevadzku
v podstate cely zapad je o tomto nadmernom konzume
- avrs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Razím heslo že guma je to jedinné co drží auto na silnici a dle mně patří celoroční gumy tak na Škodu 120, na tom fakt neušetříš...
-
- Test driver
Mám taky jednu skušenost s celoročníma gumama... Strejda si koupil auto, tak jsem to jel s ním projet a jelikož jsem chtěl zjistit jaký je podvozek v zatáčkách tak jsem to do první zatáčky zlehka poslal a gumy začali hned pískat a plavalo to auto jak sviňa
Mimochodem taky dovoz z Německa...
Takže celoroční gumy rozhodně NE To už radši na zimních pneu po celý rok
Mimochodem taky dovoz z Německa...
Takže celoroční gumy rozhodně NE To už radši na zimních pneu po celý rok
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- martasak
- Junior
No už se nemůžu dočkat, až přezuju, co si pamatuju, měl jsem lepší pocit na těch zimních, i když jsou to jen 195/65 R15, ale jsou to GoodYear Ultragrip 7+.
Zřejmě se v těch pěti lidech ukázala kvalita v plné nahotě.
Zřejmě se v těch pěti lidech ukázala kvalita v plné nahotě.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no ono hlavne celorocky rozhodne nejsou o nejakym sporeni, protoze v zime se vice nici nez zimni, v lete vic nez letni, celorocni se jmenujou protoze stoji za hovno cely rok....
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- martasak
- Junior
To zas není pravda, v Německu je drahá práce, a přezutí 2x ročně vyjde určitě na dost, za 4 sezony je to min 8x50 EURO a to není málo.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to věc názoru a zkušeností. Dřív jsem jezdil na celoročních gumách i na Šumavu na silnice kde se jenom prohrnovalo, málokdy sypalo štěrkem a nikdy jsem neměl problém někam vyjet. Je to otázka přizpůsobení stylu jízdy a citlivějšího zacházení s plynem a brzdou. Někomu jsou i zimní gumy k prdu když s autem jezdí na sněhu jak v létě na suchým asfaltu.A že takových jsou plný silnice
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
-
- Test driver
To je ok,ak kuknem na tvoj vek,tak viem,ze pises o casoch,ked cez sumavu preslo asi o 1000% menej aut,takze na tu dobu sme nemali ani paru o nejakych zimnych a cojaviem akych gumach.Proste sme jazdili na tom,co na aute bolo od vyroby a ked sa to nahradzalo,tak tam islo na 90% to iste,co tam bolo z fabriky,lebo ine asi nebolo.
Prenasat to vsak do dnesnej prehusteneje premavky OK nieje.
Prenasat to vsak do dnesnej prehusteneje premavky OK nieje.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, že zimní gumy jsou znatelně lepší. Ale když chce někdo za každou cenu šetřit, tak i na těch celoročních se při troše opatrnosti dá zima přežít a pořád je to lepší než celoročně jezdit na letních.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.