FOFO I from Foki

Odpovědět
jakub1984
Nováček
Nováček

FOFO I from Foki

Příspěvek od jakub1984 » 07.07.2009 20:55

Zdárek všichni focusáci,

na začátek přeje hezké čtení :D

v následujících řádcích shrnu moji zkušenosti s nákupem u fokiho a první zkušenosti s mým novým členem rodiny Po skončení vysoké školy jsme se s přítelkyní rozhodli, že si pořídíme nějaké autíčko. Po mnoha načtených recenzích, zkušenostech kamarádů a automechaniků padla naše volba na FORD FOCUS. Naše původní požadavky byly takové: Ford Focus II (2005), benzín, motor 1,6, výbava TREND s cenou kolem 230 tis. Kč Bohužel na poslední chvíli přišli ostatní nutné výdaje, a tak jsem musel slevit ze svých požadavků. Objevil jsem tuto skvělou stránku (reklamu mám také již na od fokiho na držáku na SPZ :twisted: ) a pročetl většinu diskuzí a byl jsem rozhodnut. Původní limit 230 tis. Kč se ztenčil na 180 tis. Kč. Poté jsem si na autobudget.de zjistil ceny obvyklé v DE podle výbavy. Podle ceny to vypadalo na nějaké pěkné FOFO I kolem roku 2003. A nyní přišla ta nejdůležitější část mého nákupu. Shlédnout všechny nabídky autobazarů na internetu. Když jsem viděl nabídky těchto bazarů a přiložené fotky, byl jsem nadšený, bohužel realita byla opravdu otřesná. Můj kamarád, automechanik, občas nějaké nabídky autobazarů projel, byl stejně zděšený jako já. Nejenom že nesedí km (na to už jsme u nás zvyklý :oops: ), ale dokonce ani roky výroby, vyměněné pedály, měl měřičku laku a fakt hrůza. Takže rada, pokud se díváte na auto, vždy v reálu, fotky jsou bud z jiného auta (taky se to stalo) a realita byla úplně jiná. Po pár zkušenostech jsem se rozhodl s moji poptávkou kontaktovat FOKIHO. Nejdříve jsem měl zálusk na jiný fokus s automatickou klimou, palubní počítačem atd., ale ten už byl bohužel zamluvený. Foki napsal, že tu má toto auto v takové a takové výbavě, ukázal fotky a napsal cenu. Tak jsme se domluvili kdy se to přijedu podívat a tak. Tak jsme jednu neděli vyrazili společně s přítelkyní vlakem směr České Budějovice. Foki už čekal v našem (budoucím) autíčku u vlakáče v ČB. Potom jsme jeli do toho jeho království, opravdu nádherné místo, garáž moc pěkná a kam se člověk podíval stálo nějaké FOFO. Nejdříve jsme auto prohlédli vizuálně. Přesně jak foki psal, na autě kromě oděrek od normálního provozu žádné do očí bijící vady. Spoje na karoserii seděli, VINY na všech místech OK a motor a vnitřek jako nový (krásně vyčištěný). Potom přišla na řadu zkušební jízda. Auto jsme projeli v cestách, které jsou FOFU nejbližší, zatáčkové pasáže. Auto sedělo tak jak má, šlo dobře za plynem, převodovka na mě sice tvrdší, ale přesná. Začínalo se mi líbit. Jediné co mi tedy ze začátku vadilo, bylo mírné (opravdu mírné) uhýbání k levé straně. Tak jsme jeli zpět a přehodili pneu a auto stále uhýbalo. To se mi moc nelíbilo, ale foki říkal, že to dá na geometrii. Po cca 50 km zkušební jízdě jsem opět zajeli zpět kde jsem auto (jsem docela laik, ale Fokimu jsem prostě věřil) detailně prohlédl. Vše sedělo jak má, tak jsem se s fokim dohodl, že pokud se auto srovná (geometrie), beru ho. Ještě jsem si opsal VINKO a nechal ho projet za 500 Kč, http://www.cebia.cz (velice užitečná stránka na původ aut a vše OK). Foki poslal číslu účtu a já mu poslal zálohu, přece jenom se mi nechtělo jet vlakem s takto velikým obnosem. Ve čt jsme dorazili k fokimu, foki udělal jak říkal geometrii (i s potvrzením), dále jsme pouze zajeli na evidenčku, protože neznal mé přesné iniciály. Auto jsem projel a opravdu neuhýbalo. Nyní jsem již neměl téměř pochybnosti toto auto nevzít. Vyzkoušel jsem téměř všechen spotřební materiál a nestahovalo pouze pravé okno (předtím jsem to nezkontroloval díky zapnuté klimě). Foki tento problém promptně vyřešil a vše bylo OK. Opravdu jednání s fokim super. At se zeptáte na jakoukoliv kravinu (a že jich bylo :D :D ) vše vysvětlil a odpověděl. Zaplatil jsem zbytek peněz a už se vezl domů mým novým autíčkem. Ještě jsem dostal olej, žárovky a koupil od fokiho koberečky. Přihlášení auta pohoda, všechny doklady Foki zajistil (včetně pojistky), já jsem to pouze zanesl na dopravní inspektorát a podepsal se :D Vše úplně bez problémů a všechno v pořizovací ceně autě.
A co že to vlastně mám: FOFO I 2003, 1,6 benzín, klima, 4 airbag, 2x elektrický okna, xenony – krásně svítí, najeto cca 130 tis. (poctivých, 70 – 80 tis. českých bazarových :? :? ). Auto bylo od Fokiho po údržbě (výměna oleje, filtrů, destiček atd.).
Nyní mám najeto s FOCUSEM (za 1 měsíc) najeto cca. 2200 km a bez problémů. Spotřeba, jezdím s těžkou nohou 7,2, včera však praha – třinec (max 140 km/h) 6,6 l, takže zde taky spokojenost.

V srpnu mě čekají u Fokiho rozvody, ale zatím (musím zaklepat :D ) dolévám akorát benzín. S Fokim není problém se domluvit na pravidelném servisu.

Pokud chcete koupit opravdu kvalitní a prověřené auto, kontaktujte Fokiho. Auto je sice dražší, ale za kvalitu se prostě platí.

FOKI díky, jsi opravdu odborník ve svém oboru a nebyl s nákupem u tebe žádný problém.
Fofo II 2009 combi 1,8 benzín, 92 kW

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“