Cvakání motoru
- Mates02
- Nováček
Cvakání motoru
Když nastartuju,tak jde z motoru takový zvuk,něco jako cvak cvak cvak,ale kdyz se motor mírně zahřeje,stačí pár kilometrů,tak už to slyšet není.Jedná se o motor 1.6.Díky za pomoc.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pavelk
- Junior
mno s tim olejem to není tak jednoznačný:
Viskozitní třídy sice ANO ale problém může nastat při smíchání minerálu a syntetiky- na školení (od Texaca) jsem se na to ptal a tak jsme smíchali minerál se syntetikou a vznikla z toho pěkná kaše která ani omylem nemaže, ale 10W40 je polosyntetika takže by to nemělo zas až tak vadit.
ono se sice říká polosyntetika, ale jestli je ten olej "víc" nebo "míň" syntetika není na první pohled jasné.
na druhou stranu méně je někdy více takže jestli motor jezdí "celý" život na minerál a majitel se rozhodne že mu přilepší a naleje do něj syntetiku tak se může stát že syntetika začne rozpouštět usazeniny které tam jsou z toho minarálu a může nastat problém
Viskozitní třídy sice ANO ale problém může nastat při smíchání minerálu a syntetiky- na školení (od Texaca) jsem se na to ptal a tak jsme smíchali minerál se syntetikou a vznikla z toho pěkná kaše která ani omylem nemaže, ale 10W40 je polosyntetika takže by to nemělo zas až tak vadit.
ono se sice říká polosyntetika, ale jestli je ten olej "víc" nebo "míň" syntetika není na první pohled jasné.
na druhou stranu méně je někdy více takže jestli motor jezdí "celý" život na minerál a majitel se rozhodne že mu přilepší a naleje do něj syntetiku tak se může stát že syntetika začne rozpouštět usazeniny které tam jsou z toho minarálu a může nastat problém
manželka: FF 1,8 16V combi ´99
já (služební): Š octavia 1,6 MPi ´04
já (služební): Š octavia 1,6 MPi ´04
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ne, ze muze, ale vetsinou se stava. Usazeniny se uvolni v supinkach, ktere mohou ucpat mazaci kanalky a je zle!pavelk píše: ... na druhou stranu méně je někdy více takže jestli motor jezdí "celý" život na minerál a majitel se rozhodne že mu přilepší a naleje do něj syntetiku tak se může stát že syntetika začne rozpouštět usazeniny které tam jsou z toho minarálu a může nastat problém
- Ahmed
- Test driver