problem s olejem
- oner
- Nováček
problem s olejem
Dobry podvecer,pri vymene oleje bylo nasledne zjisteno ze merka ukazuje asi tak o dva litry preliti motoru.tak byl upusten cirka na tri litry,ale zase pri kontrole merkou,zustavaly hodnoty stejne..nevite prosim cim to muze by???pro muj obsah atd. se udava ctyri a ctvrt litru oleje,ktery byl take menen.mam tam 5w40 Castrol.dekuji za odpovedi.
Focus 1.5 110kw STline
Byl : Focus trend sport 1.0 92kw 2015 MrCandyRed
Byl : fočus 1.6i 74Kw rv99 Black Metal - Trend Sport
Byl : Focus trend sport 1.0 92kw 2015 MrCandyRed
Byl : fočus 1.6i 74Kw rv99 Black Metal - Trend Sport
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Olej menim na rampe a stoji sikmo nahoru. Otevru nalevaci hrdlo na hlave motoru, vypustim olej z vany motoru, necham odkapavat zbytky do nadoby, pak vymenim filtr oleje. Kontroluji jeho nasazeni a dotahnuti s citem, ne moc. Uzavru vylevaci otvor. Je tam matice s gumovym o-krouzkem a zatim jsem ji nemenil. Pak naleju do motoru o cca 1l men oleje, nez mam predepsano. Po chvilce nastartuji a cekam, zda se zvedne tlak - zhasne kontrolka oleje. Pokud ano, pak vypnu motor a jdu nasadit spodni kryt motoru po kontrole okoli filtru oleje. Sjedu s rampy, chvilku pockam, az olej stece, zkontroluji merkou hladinu a doplnim tak, aby byla mirne nad polovinou mezi ryskami.
Vzdy jsem to tak delal a nikdy jsem nemel problem s prelitim. Uvedene hodnoty v technickem popise jsou pocatecni, kdyz je motor uplne suchy. Pri vypousteni nikdy nevytece cely obsah.
Vzdy jsem to tak delal a nikdy jsem nemel problem s prelitim. Uvedene hodnoty v technickem popise jsou pocatecni, kdyz je motor uplne suchy. Pri vypousteni nikdy nevytece cely obsah.
- oner
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: