BEZPEČNÁ JÍZDA Městem i mimo něj

Moderátor:phofy
Bowie77
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

BEZPEČNÁ JÍZDA Městem i mimo něj

Příspěvek od Bowie77 » 04.06.2009 19:00

Jelikož jsem se poslední dobou setkával jen s řidiči, kteří řiďičák sice mají, ale ne moc dlouho a také s těmi, kteří jezdí zbytečně rychle, jsem chtěl udělat jakési desatero toho, jak se správně chovat na silnicích.

1) V obci VŽDY 50 km/h - samozřejmě to všichni známe, ale moc to hodně z nás to nedodržuje. Je to fakt mžik a všechno je v hajzlu, dávejte pozor!

2) Mimo obec není uplně na škodu udržovat přiměřenou vzdálenost.... 2 vteřinky od pevného bodu postačí

3) VĚNUJTE SE ŘÍZENÍ - nedělejte žádný jiný voloviny

4) Předjížďejte opatrně, jen tam, kde je pořádně vidět

5) Jezděte tak, abyste mohli kdykoliv zastavit na vzdálenost, na kterou vidíte

6) Buďte připoutaní - vím, že je spousta případů, kdy pouhý fakt, že člověka zachránilo to, že neměl pás je tak malé procento, že ho můžeme s klidem zanedbávat. Ono se totiž o tom, že člověka pás ZACHRÁNIL nikde nemluví, to je samý zranění atd... ale o pásech nic

7) Jezděte přiměřeně tomu, jak vypadá vozovka.... nemužete jet 200 km/h na silnici, kde jsou samý díry, to prostě nejde...

8 ) Před jízdou nepijte, ani nehulte.... to je to nejhorší, co můžete udělat. Snižuje se vaše vnímání a značně se prodlužuje reakční doba

9) Aspoň občas svoje auto zkontrolujte: tlaky, náplně, voda do osřikovačů, atd

10) Auto si proboha mejte, hlavně od ptačího trusu, ten rozežírá lak..... a nikdo nechce, aby z vás padalo bůhví co všude po silnicích

Určitě bych přišel na vícero mouder, ale tak nějak si myslím, že pro začátek tyhle stačej :D

Chlapi kurva, jezděte opatrně, nikdo nechce dělat sraz na pohřbu jednoho z nás....
Ford FOCUS II 1,8 TDCI // SPORT // Aquarius

Obrázek
Muj CrashDown

Anndy
Test driver
Test driver

Re: BEZPEČNÁ JÍZDA Městem i mimo něj

Příspěvek od Anndy » 04.06.2009 19:25

ja by som dodal:
- predvidaj hlavne spravanie sa druhych (a vzdy to najhorsie)
- chod len tam, kam vidis
- ked cuvas, len tam kam vidis a pomaly
- mimo mesta radsej 4 sekundy odstup
- a tolerantnost hlavne!!!
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Charon
Junior
Junior

Příspěvek od Charon » 04.06.2009 20:41

Tož já si tedy rozhodně dovolím polemizovat
:arrow: s bodem 1)
V některých částech měst (všech) je i 30 příliš rychle. A to o mém autě moji spolucestující říkají že létá příliš nízko (přívěsek s Gripenem už jsem dostal).
:arrow: s bodem 2)
:idea: Zkuste někdo předjet na horské silnici idiota, který na rovině jede 90 a do každé zatáčky brzdí na 40. To vše za předpokladu, že od něj máte udržovat 2s odstup.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
P.S. Hurá do mě
https://www.kpvt.cz
FoFoII - Brumla. Nějaký benzínový motor (asi čtyřválec - alespoň myslím), Ten delší typ.
Divná barva (ani modrá - ani stříbrná) - Tonic bez Fernetu
(II/1.6/74/6.9-9.5/C)
Obrázek

Charon
Junior
Junior

Příspěvek od Charon » 04.06.2009 20:43

Jo, a přidám ještě jednu radu - občas se podívejte do zpětného zrcátka.
https://www.kpvt.cz
FoFoII - Brumla. Nějaký benzínový motor (asi čtyřválec - alespoň myslím), Ten delší typ.
Divná barva (ani modrá - ani stříbrná) - Tonic bez Fernetu
(II/1.6/74/6.9-9.5/C)
Obrázek

BoraBora
Nováček
Nováček

Příspěvek od BoraBora » 05.06.2009 11:07

Anndy píše:mimo mesta radsej 4 sekundy odstup
Ale nesmi byt provoz, jinak me do ty mezery porad nejakej blbec predjizdi...
Ford Focus II Combi Ghia, 1.6i Ti-VCT 85 kW, 2/2006
Obrázek

Obrázek

huncut
Nováček
Nováček

Příspěvek od huncut » 05.06.2009 11:24

Hlavne to chce klid za volantem :) I kdyz je to nekdy tezke, tak se kousnout a nedelat naschvaly, nesnazit se ty debily kolem "vyucovat" za provozu, pripadne jim oplacet stejnou minci a ukazovat jak je jejich chovani neprijemne/nevhodne. Je to jen kontraproduktivni.

Taky bych zminil uvazene pouzivani dalkovych svetel. Neni nic horsiho, nez kdyz mi je nejaky nedockavec v protismeru zapne jeste metr predemnou. Pripadne davat s nima pozor v zatackach, do kterych neni videt.

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 05.06.2009 12:08

Ještě bych dodal k těm dálkovým... Nezapínat ani když jedu za autem.... Takových blbců co jedou za mnou se zapnutýma dálkovýma potkávám bohužel dost, většinou zpomalím aby mě předjel, což málokdy pochopí, nebo zkouším blikat varovnejma, což taky málokdy pochopí, někdy mu ujedu, což není zrovna ideální a někdy zastavím, nechám ho předjet a posvítím na něj dálkovýma taky aby si ten vůl uvědomil co dělá...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 05.06.2009 12:30

ja som sa uz ospravedlnil vo svojom vlakne vsetkym ktorych som na ceste obmedzil alebo v buducnosti obmedzim. dufam ale, ze neohrozim :mrgreen:
jsem prase :!:
zhoriiiiiiiim v pekle 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 05.06.2009 12:41

killerhammer píše:ja som sa uz ospravedlnil vo svojom vlakne vsetkym ktorych som na ceste obmedzil alebo v buducnosti obmedzim. dufam ale, ze neohrozim :mrgreen:
jsem prase :!:
zhoriiiiiiiim v pekle 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: som nieco mensie
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.06.2009 12:52

a ještě bych přidal :lol: buďte na sebe hodni a pomáhejte si navzájem. A silnějším ustupuj a slabším pomáhej :lol: :lol: :lol: :lol: To Bowie77 jak bych napsal "díky táto " za rady nad zlato :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sasino
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasino » 05.06.2009 14:29

Charon píše: :idea: Zkuste někdo předjet na horské silnici idiota, který na rovině jede 90 a do každé zatáčky brzdí na 40. To vše za předpokladu, že od něj máte udržovat 2s odstup.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
P.S. Hurá do mě
no ked nemas dvojliter tak je to tazsie... takze suhlas... chvilku sledujem ako jazdi vyskusam sa nalepit ... stale sledujem ci mu nelezem na nervy a sup ho tam...ale aj s 1,2Hovno To Pojede sa daju robit zazraky :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
ObrázekObrázek
je: FoFo II r.v. 2009 ST :mrgreen:
bol: FoFo II r.v. 2007 1,6 Ti-VCT 115k
LFS 1:17:86

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 05.06.2009 16:18

souhlasím s těmi zrcátky ... každou chvíli když předjíždím mě začne ze silnice vytlačovat idiot co se nepodívá do zpěťáku. Za hlasitého troubení brzdím a řadím se zpátky, ale ten trotl předemnou si toho ani vevšimne a vesele pokračuje dál.

Za co bych taky skoro vraždil jsou zadní mlhovky ... pánové, doufám že mezi námi není taky někdo takovej, kdo ty protivný červený světla nechává v mlze svítit když ho zezadu dojede auto. Za prvý z toho bolí oči a za druhý takovýho s prominutím blba nepředjedete ani když on jede třisítkou a mlha už opadává, to proto, že přes to prostě není vidět dopředu.
Většinou jim naperu do ksichtu dálkáče. Myslete si o mě co chcete, ale tohle jediný na ně zabírá :!:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.06.2009 16:48

rumcajs1 píše:Za co bych taky skoro vraždil jsou zadní mlhovky ... pánové, doufám že mezi námi není taky někdo takovej, kdo ty protivný červený světla nechává v mlze svítit když ho zezadu dojede auto. Za prvý z toho bolí oči a za druhý takovýho s prominutím blba nepředjedete ani když on jede třisítkou a mlha už opadává, to proto, že přes to prostě není vidět dopředu.
V předpisech je jednoznačně napsáno ,že zadní světla do mlhy se používají vždy pokud je to nutné např. za hustého deště ,nebo mlhy ,či sněžení a nikde tam není napsáno ,že ,když tě někdo dojede ,třeba nějakej "BLB" , tak máš mlhovku vypnout :wink: Nehledě na to ,že za husté mlhy se nepředjíždí ,protože je to velmi nebezpečné :wink: Ale ty jsi určitě zkušený řidič a tohle všechno víš :wink: :wink: A tohle téma MLHOVKY se už probíralo v jiném tématu :wink:
Já osobně ,pokud by si mě takhle ohrozil zezadu ,tak bych tě nechal předjet a pak celou cestu bych ti smažil do xichtu vším co mám a že mám světel dost :wink:

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 05.06.2009 16:57

No, čekal jsem kdy se někdo ozve. Teď tady budu za největšího piráta, ale co. Nevím jestli jsi ten můj příspěvek četl, ale spíš to vypadá že jsi si z toho vytáhnul jen slova jako mlhovky - nevypne - blb - nejde ho předjet. Kdyby jsi to totiž četl, věděl by jsi, že jsem tam psal, že ho nejde předjet ani když MLHA UŽ OPADÁVÁ :!:
Ruku na srdce, řekni mi, jestli se v mlze plazíš za 120kou co jede 30 nebo jestli ho prostě předjedeš. Ve vyhlášce je spousta věcí, třeba že se má jezdit v obci 50 a myslím že i tobě jako mormálnímu smrtelníkovi to občas ujede nebo to někdy děláš i naprosto vědomně, ale možná se pletu, třeba jsi zrovna člověk který ctí zákony a před každou jízdou obejde auto, zkontroluje tlaky, hladinu oleje, vodu v ostřikovačí, jestli ti blikají všechny blinkry atd atd.
Jo a že se to probíralo už v jiným tématu, tak to sory, doufám že jsem v tomhle příspěvku krom mlhovek nepoužil víc slov co už napsal někdo jinde. Nemám rád když mě někdo zbytečně buzeruje
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 05.06.2009 17:06

Neber to jako nějakou buzeraci ,nebo nějakej útok na tebe ,to bych určitě nechtěl . :wink:
Jen jsem poukazoval na věci ,které jsou hovadina :wink:
Pokud jedu za někým v mlze ,tak se mu určitě nebudu lepit na prdel i když pojede 30km/h a když vyjede z mlhy ,tak mě jeho mlhovka již nezajímá ,protože ho okamžitě předjedu (tedy pokud ho budu moci bezpečně předjet ) :wink: Toď k tématu mlhovka :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“