Prosím vás všechny kdo "do toho vidíte" o radu:
Dnes ráno jsem vyrazil k servisu na výměnu oleje po 120tis. km. Akorát při jízdě po pěti kilometrech v deštivém počasí se mi rozsvítila červená kontrolka oleje. Zbývalo ještě 15km do servisu. Auto jsem po dvou kilometrech zastavil a zkontroloval olej. Bylo ho dost, jen byl černý jak uhlí. Dojel jsem k servisu v pohodě. Mechanický a zvukově auto nevykazovalo žádný rozdíl oproti normálnímu stavu. Ve Ford servisu po výměně oleje i nadále svítila červená kontrolka udávající nízký tlak oleje. Bohužel je pátek a tak to oni nestihli udělat a raději jsem auto nechal přes víkend u ních. Než se servisák k tomu dostane v pondělí trnu hrůzou co mi řekne.
Moc vás prosím, je to dosti naléhavé, potřeboval bych vědět než se s ním budu o tom bavit, čím jsem to mohl způsobil nebo co je toho příčinou a kolik by odstranění této příčiny mohlo stát. Nemám jistotu, že mě také nenatáhne.
Nemohlo to být moji jízdou? Poslední týden jsem jezdil denně alespoň 200-300km a dosti rychle (v horku s puštěnou klimatizaci 130-190km). Teplota byla OK. Vím, že by se nemělo takto jezdil ale když je volná dálnice pak to strašněě láka Focuse s 85kW ....
Každá rada dobrého člověka a znalce mi přijde vhod.
Děkuji předem!
- Nováček
- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tam toho může být víc,především máš nízký tlak oleje-přetlakový ventil může být znečištěný a zůstává otevřený.
Stává se to i když je olej příliš horký tak se rozvítí kontrolka.ale když přidáš tak by měla zhasnout.
Nebo může být vadný spínač tlaku oleje nebo k němu uvolněné dráty.
Znečištěné síto v sacím zvonu nebo opotřebené olejové čerpadlo.
Fakt je toho moc.
Stává se to i když je olej příliš horký tak se rozvítí kontrolka.ale když přidáš tak by měla zhasnout.
Nebo může být vadný spínač tlaku oleje nebo k němu uvolněné dráty.
Znečištěné síto v sacím zvonu nebo opotřebené olejové čerpadlo.
Fakt je toho moc.
-
- Test driver
- Vladimir_Z
- Nováček
Červená kontrolka už nesvítí (při jízdě)
Tak to prý byl kabel. Trvalo jim to 3 dni než to našli....(Ford Bospor)
V největším horku jsem zůstal bez auta.
Dělali tam olej, všechny filtry, kladku, měření jinak zcela funkční klimatizace kde doplnili kapalinu.
Pátý den jsem převzal auto.... ale nemám čas na důkladnější kontrolu...odjíždím s kolegy na služební cestu půjčeným služebákem (Superb 2.5)
to nejdůležitější .....
V sobotu brzy ráno odjíždíme celá rodina k příbuzným a v poledne při teplotě 35C ve stínu, mi jednoměsíční mimino málem zkolabovalo protože přestala chladit klima!!!!!! Zastavili jsme auto, schovali se s miminem do stínu, vyhledali jsme klimatizovanou restauraci a do večera se nejelo zpátky.
Toto byl další zkažený víkend díky kvalitě orig. servisu Ford.
V pondělí tam naběhnu a budu chtít okamžitou nápravu a fakt tentokrát bych měl přitvrdit, není to poprvé že Ford servis (různý Fordy) takto fungují.
Kdo mi zaplatí odškodnění za nervy, zkažené dva víkendy....?
Máme šanci jako spotřebitele a zákazníci?
No a účet u Forda .....9000Kč ,....
V největším horku jsem zůstal bez auta.
Dělali tam olej, všechny filtry, kladku, měření jinak zcela funkční klimatizace kde doplnili kapalinu.
Pátý den jsem převzal auto.... ale nemám čas na důkladnější kontrolu...odjíždím s kolegy na služební cestu půjčeným služebákem (Superb 2.5)
to nejdůležitější .....
V sobotu brzy ráno odjíždíme celá rodina k příbuzným a v poledne při teplotě 35C ve stínu, mi jednoměsíční mimino málem zkolabovalo protože přestala chladit klima!!!!!! Zastavili jsme auto, schovali se s miminem do stínu, vyhledali jsme klimatizovanou restauraci a do večera se nejelo zpátky.
Toto byl další zkažený víkend díky kvalitě orig. servisu Ford.
V pondělí tam naběhnu a budu chtít okamžitou nápravu a fakt tentokrát bych měl přitvrdit, není to poprvé že Ford servis (různý Fordy) takto fungují.
Kdo mi zaplatí odškodnění za nervy, zkažené dva víkendy....?
Máme šanci jako spotřebitele a zákazníci?
No a účet u Forda .....9000Kč ,....
Ford Focus 1.8 TDCi combi, 85kW, 01/2003, climatronic, board computer, NOKIA HF, Ford Radio CD 6000, plná výbava, aktuálně najeto 166tis.km (ročně najedu 35tis.km)
- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Přeji úspěšné jednání u Forda a držím palce...
ALE:
Mám obavu, že s tebou pan Ford vydrbe...
Určitě zjistí, že závada je v něčem, na co vůbec nešahali...
A odškodnění za poškozené nervy, ztracený čas a pokaženou dovču..to je myslím hudba budoucnosti
Asi taky záleží na serióznosti servisu, podle tvých příspěvků to ale moc nevypadá..........
ALE:
Mám obavu, že s tebou pan Ford vydrbe...

A odškodnění za poškozené nervy, ztracený čas a pokaženou dovču..to je myslím hudba budoucnosti

Asi taky záleží na serióznosti servisu, podle tvých příspěvků to ale moc nevypadá..........
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6
- Vladimir_Z
- Nováček
Ano, také si nedělám velké naděje, že uspěju.Blekota píše:Přeji úspěšné jednání u Forda a držím palce...
ALE:
Mám obavu, že s tebou pan Ford vydrbe...![]()
A odškodnění za poškozené nervy, ztracený čas a pokaženou dovču..to je myslím hudba budoucnosti![]()
Jenže se pozastravují nad tím, že oni (servis) si učtuji vše i neúspěšné pokusy a mi (zákazníci) neúčtujeme jízdy navíc při reklamaci...
Nevím co na to zákon o ochraně spotřebitele, nemám čas ho číst.
Měj se
Vláďa

Ford Focus 1.8 TDCi combi, 85kW, 01/2003, climatronic, board computer, NOKIA HF, Ford Radio CD 6000, plná výbava, aktuálně najeto 166tis.km (ročně najedu 35tis.km)
-
- Nováček
Jestli budeš mít problémy s klimou,tak mohu doporučit http://www.autoklimatizace.net max.spokojenost navíc fordům rozumí dvojnásob a možná to nebudeš mít daleko.
Ford Focus combi 1,8 TDCI-85 kw-12/2002