Jakou motorovou pilu

Moderátor:phofy
Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Jakou motorovou pilu

Příspěvek od Boban » 08.11.2008 20:45

Ahojte chci v nejbližší době kupovat motorovou pilu, vím zatím, že bude sloužit na pořez dřeva do krbu, takže občas nic a občas pořádný kouř v tahu :idea: mám už nejspíš jasno, že to bu¨de STIHL, ale nevím pro jaký tip se mám rozhodnout, poradí někdo prosím :?: :idea: díky moc, budu vděčný za každý poznatek.

HORST
Test driver
Test driver

Re: Jakou motorovou pilu

Příspěvek od HORST » 09.11.2008 08:40

Motorovku kupoval kdysi davno tchan na zahradu, je to jen mensi typ z Mountfieldu, mame je ale uz snad 10 let a zatim jede. :wink:
Je dulezite vedet, na co to bude clovek pouzivat, pokud ji vyuzijes jen jednou za cas, pak neni co resit a mozna by stacil Mountfield, pokud uz chces lepsi, pak asi jak pises STIHL, popr Housqarnu, ale pocitej s tim, ze tady u tech dvou priplatis za znacku. I kdyz kvalita uz by tam mela byt nekde jinde.
Neni to tak dyvno, co jsem byl v Housqarne nechat brousit retezy na pilu a myslim, ze tam byla zrovna nejaka akce.
Ted pres zimu asi take jeste neco daji do nabidky.
Pokud tedy kvalitu, tak Stihl ci Housqarna, pokud budes pouzivat pilu jednou za cas (jako ja). pak bych asi volil levnejsi.
Tot muj nazor 8)
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.11.2008 09:21

No budu jí používat právě pravidelněji, dřevo na topení pro tátu, sebe a tchána + občas něco na kšeft pročistit proto se poohlížím právě po oněch značkách, kvůli uložení kliky, pístním kroužkům atd. mám v merku MS250 nebo MS270 právě díky zmiňovaným akcím je to už docela dostupný a kámoš co pracuje se stejnou intenzitou jako předpokládám já tu levnější oddělal po půl roce na ložiskách a tím jak byla uložená v plastu opravář mu říká "támhle je kontejner" a to bych nerad "při záruce mu řekli "špatný olej a poměr namíchání" čemuž nevěřím má ještě HQ a tu má 17let.

HORST
Test driver
Test driver

Příspěvek od HORST » 09.11.2008 09:26

Tak pokud uvazujes o takovem vyuziti, pak je to jasne. Znacka vitezi.
A co se tyka "spatny olej a pomer namichani" tak tomu neveri mozna ten manik jeste dnes ani on sam.
To uz by muselo byt, aby nekdo namichal totalne blbe!
Ono totiz ty mensi pily jedou i na fritovaci olej! :mrgreen:
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.11.2008 09:32

on tomu nevěřil hned, ale ten podavač někde v marketu mu to tvrdil, že je to vyjádření technika k dané reklamaci :mrgreen: tak šel a koupil HQ ve finále kdyby si ji koupil rovnou asi by ušetřil tehdy asi 5500kč a právě z toho mám strach.

mirisek
Junior
Junior

Příspěvek od mirisek » 09.11.2008 09:35

dělám se dřevem a používáme Housqarny a bez problémů (jen doléváme benzín a olej a brousíme řetěz)i když pořizovačka bude asi vyšší.Vím,že chlapi,kteří se živí kácením dřeva a manipulací dřeva je mají taky,takže asi ok.myslím že máme typ 365 a 575.kámoš má obchod s pilama,tak se můžu poptat zda bys měl nějaké dotazy.
Ford Focus II kombi, 1,6 16V 74kW, 03/2006 SQ217
Obrázek

lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 09.11.2008 11:16

My máme už asi 10 let HQ a kdyby jsme ji nepřejeli traktorem tak ani neví co je oprava.Odnesly to jenom pasty a rukojeť.Za ty roky se měnily jenom lišty,řetězy, řetězky a přetržená startovací šňůra.Ze své zkušenosti bych volil jenom HQ a nebo Stihl.Pokud budeš používat a správně míchat origo olej tak ti motor vydrží i těch deset let jako nám a to ji nešetřím, můžu dodat fotky.Vyvaruj se levným značkám protože většina nemá u nás ani servis.
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 09.11.2008 11:20

U nás se všeobecně používají buď HQ nebo Stihly. Ale to řezání u hasičů není zas až tak intenzivní. Nicméně nejsou s nima vůbec žádné problémy, jen se dolévá benzín a brousí (jednou za čas vymění) řetěz.
Myslím, že tady se stejně jako ve většině připadů vyplatí připlatit a koupit osvědčenou značku a kvalitu...
Ještě bych doporučil se zeptat těžařů dřeva, co oni používají a v čem jsou plusy a mínusy dané pily. Oni s tím dělají denně a tak víc než kdokoliv jiný znají pily skrz naskrz :wink:
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 09.11.2008 11:23

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

supik11
Nováček
Nováček

Příspěvek od supik11 » 09.11.2008 13:15

Mé zkušenosti /jako držitele papírů na pilu/:
spolehlivost HQ a Stihl je srovnatelná. mezi těmito si vyber značku dle blízkosti a ochoty, referencí servisu - budeš potřebovat na přebroušení řetězu, občasné seřízení.

HQ jsou lehčí, štíhlejší a je potřeba je víc držet v otáčkách, naopak Stihl berou líp odspodu.

čím větší výkon pily, tím větší řetěz. pokud nemáš těžbu velkých stromů anebo řezání velkých tvrdých špalků, tak by ti mohl stačit .325" řetěz. Já ale preferuju 3/8".

Stihl má lištu ukončenou kolečkem, co se musí mazat. HQ má tvrdokov. Ale životnost řetězu to nijak nezkracuje, dřív vyvykláš ty vodící drážky než zničíš špičku lišty.

Napínák řetězu - je jedno jestli je z boku anebo zpředku pily. Stejně musíš mít šroubovák a klíč na matky. Dělají se i napínáky bez nářadí od HQ, ale co si sám neutáhnu, tomu nevěřím. A taky to divně vypadá z boku.

doporučuju dokoupit vodítka na pilník pro přebrušování.

ten fritovací olej jsem viděl používat na mazání řetězu u pil (je ztrátové a musí to být rozložitelný olej), které jedou denně nebo obden. řežu dost nepravidelně, tak kupuju oleje na řetěz, nemusím vylejvat nádržku anebo se bát, že mi to žlukne v nádrži.

lepší menší pila z profi serie než větší z hobby edice

snad ti to pomůže v rozhodování
Ford Focus Kombi, r.v. 2000 1.6 Zetec, tmavě zelený
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 09.11.2008 13:32

taťka má x let Husqvarnu. je s ní spokojen a jak se píše: dolívání + řetěz. tak dobrou ruku při výběru :wink:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.11.2008 15:25

super přesně něco takového sem chtěl vědět :idea: :wink: díky tak prostě buď STIHL nebo HQ obojí mají zastoupení v místě jedno od baráku 1km druhý asi 1,5km v obouch tvrdí, že to jejich je to nej, tak asi vyberu daný kousek od každýho a zajdu to pořádně chytnout do ruky, protože jináč opravdu nevím :idea: :wink:

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 09.11.2008 15:29

13let mám HQ 40 a bez problému a investic. Akorát nějak žere bipol, ostatně jako každá motorovka :wink:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 09.11.2008 19:59

Bobane, 10 let jsem mel Oleo Mac 951. Jedina oprava byla vymena startovaci snury. Dostavala dost zabrat, mel jsem 3 listy a asi 12 retezu. Loni jsem ji prodal a koupil Oleo Mac 962. Vyuzil jsem slevu, kolo stesti a nasetrene penize na fiktivni vkladni knizce. Retezy kupuji jen pro tezkou tezbu, nemaji na zubu obloucek, ale ostry prechod. Rucnimi pilniky i s voditkami uz davno nebrousim. Pilniky jsou mekke a moc nevydrzi. Mam pripravek na brouseni tenkymi brusnymi kotouci. Na zacatek pristiho roku mam jiz drevo na chalupe nachystano:
Přílohy
drevo.jpg
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.11.2008 20:11

no jenže já bych měl problém se servisem v HB není moutfield, musel bych buď do Pelhřimova nebo do Jihlavy obojí je přes 25km a to myslím,že už není to pravé ořechové, ale přemýšlel sem o tom taky. Pelene to já mám zatím tak půlku možná ani né :-(

Odpovědět

Zpět na „Pokec“